Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Οι Γερμανοί στη Ρωσία για το Sputnik V

0 49

Ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, κάνουν λόγο για τα… εμβολιαστικά ταξίδια που κάνουν οι Γερμανοί πολίτες στη Μόσχα, για να εμβολιαστούν με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V. Ταξίδια… απόγνωσης, καθώς αν περίμεναν να εμβολιαστούν στην χώρα τους, θα έπρεπε να κάνουν υπομονή έως και 10 μήνες!

Αν σε αυτούς τους 10 μήνες προστεθούν και άλλοι 12 από την έναρξη της πανδημίας, με lockdoawn και κάθε λογής απαγορεύσεις, εύκολα καταλαβαίνει κάποιος το κίνητρο των… εμβολιοτουριστών…

Τα εμβολιαστικά ταξίδια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «οργανώνονται από τουριστικά πρακτορεία της Γερμανίας και οι συμμετέχοντες μένουν τρία βράδια σε ξενοδοχείο της ρωσικής πρωτεύουσας, παρακάμπτοντας έτσι την έλλειψη εμβολίων που υπάρχει στην Ευρώπη».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, δυστυχώς, σε ένα τέτοιο, τεράστιο θέμα, απέδειξε πως δεν είναι παρά μία κάστα γραφειοκρατών οι οποίοι το μόνο που βλέπουν είναι αριθμοί και δεν αναλαμβάνουν καμία απολύτως ευθύνη.

Η Ε.Ε., αποδεικνύεται, με τη διαχείριση της πανδημίας, ένας βαριά άρρωστος μηχανισμός. Με καρκίνο σε τελευταίο στάδιο. Έτσι, λοιπόν, δεν μπόρεσε να προστατεύσει τους πολίτες της.

Η Ε.Ε. αποδείχθηκε παντελώς ανίκανη να εξασφαλίσει ικανοποιητικό αριθμό εμβολίων για τους πολίτες των χωρών μελών της. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι χώρες της Ευρώπης να έχουν μείνει πίσω στους εμβολιασμούς. Ένα άλλο αποτέλεσμα αυτής της ανεπάρκειας της Ε.Ε. είναι ότι διάφορες χώρες αναζητούν εμβόλια αλλού και όχι από τις εταιρίες με τις οποίες είχε έρθει σε συμφωνία το κονκλάβιο των Βρυξελλών.

Όταν ακόμη και αυτή η Γερμανία είναι έτοιμη να έρθει σε συμφωνία με τους Ρώσους για το Sputnik V, εύκολα καταλαβαίνει κάποιος την παταγώδη αποτυχία της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων των χωρών που την απαρτίζουν.

Γιατί καταφεύγουν στην Ρωσία, οι Γερμανοί;

Μα για να εμβολιαστούν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι εάν περίμεναν τη σειρά τους στη χώρα τους.

«Στη Γερμανία είδα ότι το να εμβολιαστώ θα έπαιρνε περίπου πέντε με δέκα μήνες, συνεπώς πολύ πιο αργά από ό,τι ήθελα. Οπότε έψαξα άλλες δυνατότητες. Πρώτα σκέφτηκα τη Σερβία, η οποία όμως δεν ισχύει πλέον. Η Ρωσία ήταν η δεύτερη επιλογή και μέχρι τώρα λειτουργεί», δήλωσε ένας ένας Γερμανός… εμβολιοτουρίστας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More