fbpx

Οι “σταθμάρχες” του καθεστώτος

0 192

Τα όσα βιώνουμε από τη ημέρα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 νέους ανθρώπους είναι άκρως αποκαλυπτικά για την διακυβέρνηση Μητσοτάκη και ιδίως για το πως “πετσωμένα” ΜΜΕ επιχειρούν να κάνουν το άσπρο, μαύρο, σε μια οργανωμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού και κοινή γνώμη και συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης πίσως από τη διαχρονικότητα των προβλημάτων του ελληνικών σιδηροδρόμων.

“Ταγοί” της ελληνικής δημοσιογραφίας όπως ο Παύλος Τσίμας, ο Άρης Πορτοσάλτε, ο Βασίλης Χιώτης, ο Δημήτρης Οικονόμου, ο Γιάννης Πρετεντέρης, η Χριστίνα Κοραή κ.α. ανέλαβαν ρόλο.. “σταθμάρχη” του καθεστώτος Μητσοτάκη και “εργολαβικά” εδώ και μέρες επιχειρούν να προστατέψουν την κυβέρνηση από την οργή του κόσμου μιλώντας ακόμη και για …”θυσίες” που θα δρομολογήσουν τον εκσυγχρονισμό του ΟΣΕ όπως συνέβη στο παρελθόν στο οδικό δίκτυο με αφορμή πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα .

Την ίδια ώρα όμως συνάδελφοι δημοσιογράφοι και όχι μόνο, από τη Ράνια Τζίμα έως το Γιώργο Λιάγκα και από τους Ράδιο Αρβύλα έως το Νίκο Μουτσινά και την Ναταλία Γερμανού υψώνουν ανάστημα απέναντι στα φερέφωνα τη κυβερνητικής προπαγάνδας προκαλώντας την οργή των δεξιών τρολ στα social media αλλά και του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, που μέχρι πρότινος είχε στο στόχαστρό του το Λάκη Λαζόπουλο και τώρα τον Αντώνη Κανάκη, όντας “αλλεργικός” στην καυστική σάτιρα για τα κακώς κείμενα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μάλιστα λίγες μέρες μετά τον σάλο που ξεσήκωσε ο Παύλος Πολάκης με την “στοχοποίηση” δημοσιογράφων, ο υπουργός Ανάπτυξης πράττει το ίδιο στην προσπάθειά του να υπερασπίσει τον Άρη Πορτοσάλτε για την κριτική που δέχτηκε στα social media. Η επίθεση Γεωργιάδη στον Αντώνη Κανάκη αλλά και στην Ράνια Τζίμα δεν πέρασε αδιάφορα από τον όμιλο του Βαγγέλη Μαρινάκη και η απάντηση ήρθε από τον αρθρογράφο του in.gr Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος φέρεται να εκφράζει συχνά την άποψη του ίδιου του ιδιοκτήτη του Ομίλου:

“Ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης –βλέπε Άδωνις Γεωργιάδης– δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει πραγματικά ενημέρωση. Έχω την αίσθηση ότι ορισμένα πολιτικά στελέχη θεωρούν ότι ενημέρωση σημαίνει κατά βάση προβολή και διαφήμιση. Πιστεύουν ότι «σωστή» δημοσιογραφία είναι αυτή που τους εξυμνεί, ή που απλώς συμφωνεί με αυτά που πιστεύουν και τα αναπαράγει. Αδυνατούν να καταλάβουν τι σημαίνει ενημέρωση που σέβεται πραγματικά το κοινό” αναφέρει και προσθέτει “Καταλαβαίνω ότι συχνά οι πολιτικοί, βολεύονται σε αυτό το μοντέλο, γιατί τους προσφέρει εύκολη προβολή (από τα «φιλικά» μέσα) και δεν τους «στριμώχνει» ποτέ ως προς τις θέσεις ή τις πολιτικές τους. Εμείς στα μέσα της Alter Ego δεν έχουμε επιλέξει αυτό το μοντέλο. Δεν είμαστε μηχανισμός εξυπηρέτησης και κάνει μεγάλο λάθος όποιος το πιστεύει αυτό. Όχι μόνο έχουμε δημοσιογράφους από ένα ευρύ φάσμα απόψεων, αλλά και δεν φοβόμαστε και να το προβάλλουμε. Και πέραν όλων αυτών οι πολιτικοί, ιδίως όσοι ασκούν εξουσία και κατέχουν θέσεις ευθύνης, θα πρέπει να μάθουν όχι απλώς να δέχονται την κριτική από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά να την επιδιώκουν κιόλας”.

“Να καταλάβουν ότι ο χειρότερος οδηγός είναι η αλαζονεία και η προσπάθεια να επιδιώκουν μόνο τον έπαινο. Να αντιληφθούν ότι ενημέρωση δεν σημαίνει «επικοινωνία» και «προβολή» αλλά και συζήτηση και αντιπαράθεση. Και πάνω από όλα είδηση και ρεπορτάζ. Και βεβαίως να καταλάβουν ότι στη δημοκρατία οι πολιτικοί δεν μπορούν να κάνουν υποδείξεις στα μέσα ενημέρωσης” τονίζει ο Λ. Χαραλαμπόπουλος.

Η συνέχεια επί της μικρής οθόνης και όχι μόνο.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More