fbpx

Οικονομία: Η επιτήρηση φεύγει, το μνημόνιο έρχεται…

0 241

Μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει ότι στις 20 του μήνα η χώρα βγαίνει από το καθεστώς εποπτείας (έργο ΣΥΡΙΖΑ, που επιχειρεί να το καπηλευτεί ο Κούλης) που βρέθηκε τα τελευταία χρόνια, όμως, η κατάσταση της οικονομίας είναι εξαιρετικά κακή και πολύ δύσκολα η χώρα θα αποφύγει το νέο μνημόνιο.

Καμένη γη, θα αφήσει πίσω του ο Κ. Μητσοτάκης. Τώρα που ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την φυγή του από το Μαξίμου, αποκαλύπτεται και το μέγεθος της καταστροφής που έχει προκαλέσει στην Ελλάδα.

Γιατί μπορεί οι υποκλοπές των τηλεφωνικών συνομιλιών και οι παρακολουθήσεις να έχουν απομακρύνει από την επικαιρότητα κάθε άλλη είδηση, όμως η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί, πλέον.

Και ποια είναι αυτή η αλήθεια;

Ότι η ελληνική οικονομία έχει καταστραφεί, δια χειρός Μητσοτάκη και της χειρότερης κυβέρνησης που πέρασε από τον τόπο από τη μεταπολίτευση και μετά.

Όπως όλα δείχνουν, το έλλειμμα για το 2022 θα αγγίξει τα 4 δισ. ευρώ. Το οποίο φυσικά έρχεται να προστεθεί στα θηριώδη ελλείμματα των δύο προηγούμενων ετών, με το έλλειμμα του 2021 να είναι το μεγαλύτερο στην ΕΕ.

Μιλάμε για μία τεράστια αποτυχία, την ώρα μάλιστα που το δημόσιο χρέος έχει εκτιναχθεί και έχει ξεπεράσει το 200% επί του ΑΕΠ. Παγκόσμιοι πρωταθλητές, πίσω από την Ιαπωνία, την οποία όμως οι επενδυτές παρακαλούν για να την δανείσουν! Εμείς παραμένουμε εκτός επενδυτικής βαθμίδας και φυσικά με αυτά τα αποτελέσματα θεωρείται απίθανο να επανέλθουμε…

Τα τρία χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη λοιπόν έχουν συνοδευτεί με μία πρωτοφανή επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών, η οποία όμως συγκαλύφθηκε λόγω της πανδημίας. Μαζί της συγκαλύφθηκε και η ασύλληπτη κακοδιαχείριση, ο ορυμαγδός των απευθείας αναθέσεων που σύμφωνα πλέον με τις ελεγκτικές αρχές δεν είχε καμιά συνάφεια με τις έκτακτες ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία. Μιλάμε για ένα πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα, το οποίο έγινε συνειδητά, μετατρέποντας μία υγειονομική τραγωδία σε ευκαιρία για ρεσάλτο στο δημόσιο ταμείο.

Ο εφιάλτης όμως, μόλις έχει ξεκινήσει. Το 2023, η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 1%, δηλαδή 2 δισ. ευρώ, έναντι του Ελλείμματος 4 δισ. με το οποίο θα «κλείσει» το 2022.

Με απλά λόγια, ο αντικαταστάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κληθεί να εξοικονομήσει 6 δισ. ευρώ σε μία οικονομία διαλυμένη, με τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις κατεστραμμένες από τις ιλιγγιώδεις αυξήσεις στο κόστος ενέργειας, με μία οικονομία όπου η ΔΕΗ κερδοσκοπεί έναντι του συνόλου της οικονομικής δραστηριότητας επιφέροντας αδιανόητο χτύπημα στην πρωτογενή παραγωγή για τον αγροτικό τομέα, την ώρα που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει την επισιτιστική κρίση.

Ο διάδοχος του Μητσοτάκη λοιπόν έχει μπροστά μία εφιαλτική κατάσταση, ενώ θα στέκεται σε ένα έδαφος ναρκοθετημένο από τις δήθεν μεταρρυθμίσεις Μητσοτάκη, οι οποίες όμως ισοδυναμούν με εθνικό σαμποτάζ. Διότι αυτό που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι να δημιουργήσει παντοδύναμα καρτέλ τα οποία κατέγραψαν απίστευτα κέρδη την ώρα που η κοινωνία και η πραγματική οικονομία κατέρρεε, καρτέλ που όμως απόκτησαν πρόσβαση στο μιντιακό σύστημα, με αποτέλεσμα να απολαμβάνουν ασυλίας και με την σειρά τους να παρέχουν ασυλία στα ανοσιουργήματά Μητσοτάκη.

 

Για να επιτευχθούν τα Βασικά προαπαιτούμενα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2023, θα πρέπει η επόμενη κυβέρνηση να συγκρουστεί μετωπικά με αυτά τα καρτέλ που έγιναν κράτος εν κράτει διατηρώντας τον Μητσοτάκη στην κυβέρνηση παρά τις παροιμιώδεις αποτυχίες και καταστροφές που προκάλεσε. Εθνικά θέματα, υγειονομική κρίση, οικονομία, λειτουργία του πολιτεύματος. Θα χρειαστούν δεκαετίες για να συνέλθει η Ελλάδα από την λαίλαπα Μητσοτάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More