fbpx

Openfund: Επενδύσεις σε 3 Νέες Εταιρείες

0 12

To Openfund, πρωτοπόρο επενδυτικό όχημα σε επιχειρηματικές ιδέες υψηλής τεχνολογίας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοινώνει σήμερα την επένδυση σε 3 νέες εταιρείες, επίσης τη νέα πρόσκληση υποβολής επιχειρηματικών προτάσεων προς κάθε ενδιαφερόμενο. To Openfund, πρωτοπόρο επενδυτικό όχημα σε επιχειρηματικές ιδέες υψηλής τεχνολογίας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοινώνει σήμερα την επένδυση σε 3 νέες εταιρείες, επίσης τη νέα πρόσκληση υποβολής επιχειρηματικών προτάσεων προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Μετά την ολοκλήρωση της ενδελεχούς διαδικασίας επιλογής κατά τον τέταρτο κύκλο λειτουργίας του, το Openfund ανακοινώνει τις τελικά επιλεγμένες προτάσεις. Οι νεοσύστατες εταιρείες θα λάβουν χρηματοδότηση αρχικού σταδίου και εκτενή συμβουλευτική υποστήριξη, ώστε να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε λειτουργικά προϊόντα εντός διαστήματος λίγων μηνών. Μεταξύ των προτάσεων που επιλέχθηκαν από εκατοντάδες φιλόδοξους επιχειρηματίες από συνολικά 25 χώρες, εν τέλει επιλέχθηκαν οι ακόλουθες τρεις:

Taxibeat

H Taxibeat (http://taxibeat.com υπό κατασκευή) συνιστά ομάδα 3 έμπειρων ιδρυτών από την Αθήνα, που φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις στην πόλη. Αξιοποιώντας τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας, το Taxibeat φέρνει σε επαφή τους επαγγελματίες ταξί με επιβάτες, με τους πρώτους να διαφημίζουν την τοποθεσία και διαθεσιμότητά τους, και τους δεύτερους να επιλέγουν με βάση την απόσταση και τα χαρακτηριστικά του οδηγού.

Gourmet Origins

H Gourmet Origins (http://gourmetorigins.com νέα έκδοση υπό κατασκευή) είναι ομάδα δύο ιδρυτών με έδρα το Λονδίνο και τη Βαρκελώνη. Η εταιρεία στοχεύει στη δημιουργία μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που καλύπτει την αυξανόμενη ζήτηση για εξεζητημένα είδη διατροφής, αποτελώντας το σημείο αναφοράς για αγορά προϊόντων ονομασίας προέλευσης με αφετηρία και προορισμό την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Kamibu

H Kamibu (http://kamibu.com υπό κατασκευή) αποτελείται από ομάδα 7 ατόμων μεταξύ 19 και 23 ετών και έδρα την ΑΘήνα. Η εταιρεία δημιουργεί ένα επαναστατικό πλήρως τρισδιάστατο MMORPG παιχνίδι για browser υπολογιστή ή κινητού υπό την κωδική ονομασία ‘Virtual Life’. Οι χρήστες πρόκειται να συμμετέχουν ταυτόχρονα στον εικονικό και πραγματικό κόσμο, προκαλώντας μοναδικού είδους διαδράσεις.

Το Openfund μετρά πλέον επενδύσεις σε σύνολο 8 εταιρειών εντός διαστήματος 18 μηνών από την έναρξη λειοτυργίας του. Υπό το πρίσμα της τελευταίας επιλογής, ο Γεώργιος Τζιραλής, εκτελεστικός διευθυντής, δήλωσε:

‘Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για την ποιότητα των επιλεγμένων ομάδων και την προοπτική των νεοσύστατων εταιρειών. Ως Openfund, πρόκειται να εργαστούμε εντατικά τους επόμενους μήνες ώστε να πλαισιώσουμε τους ιδρυτές με οτιδήποτε χρειαστεί για να μετατρέψουν την προοπτική αυτή σε αποτελέσματα.’

Νέος κύκλος συλλογής προτάσεων

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των επιλεγμένων ομάδων για τον τέταρτο κύκλο λειτουργίας, το Openfund ανακοινώνει την έναρξη της ανοιχτής πρόσκλησης υποβολής επιχειρηματικών προτάσεων για τον πέμπτο κύκλο λειτουργίας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διαμορφώσουν ομάδες και να υποβάλλουν την επιχειρηματική τους ιδέα στην περιεκτική φόρμα υποβολής, η οποία βρίσκεται διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://theopenfund.com/apply/idea. Οι ιδέες οφείλουν να βρίσκονται εντός του τριγώνου λογισμικό, διαδίκτυο και εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας, επίσης να φέρουν σημαντική καινοτομία και να στοχεύουν στη διεθνή αγορά. Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία και καλές πρακτικές για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου βρίσκονται διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του Openfund.

Οι ομάδες που τελικά θα επιλεγούν πρόκειται να λάβουν αρχική χρηματοδότηση ύψους 30.000 έως 50.000 ευρώ αντί ποσοστού 15% επί της υπό σύσταση εταιρείας, επίσης -πρωτίστως- εκτενή υποστήριξη σε οτιδήποτε άπτεται του αρχόμενου επιχειρείν από το ευρύ σύνολο συνεργατών και συμβούλων του Openfund. Αναφορικά με τη νέα πρόσκληση υποβολής επιχειρηματικων προτάσεων ο Γεώργιος Κασσελάκης, εκτελεστικός διευθυντής, δήλωσε:

‘Αξιοποιώντας την εμπειρία μας ως σήμερα, μπορούμε και παρέχουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση σε φιλόδοξους νέους επιχειρηματίες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το ταλέντο τους και να αφοσιωθούν 100% στη μετατροπή της τεχνολογικής τους ιδέας σε μια πραγματικά επιτυχημένη επιχείρηση.’

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι το Σάββατο, 30 Απριλίου. Προτάσεις με άμεση υποβολή πρόκειται να λάβουν ανάδραση και τη δυνατότητα επικαιροποιημένης υποβολής. Η διαδικασία επιλογής πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 11 Ιουνίου, οπότε και εκκινεί η υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων των επιλεγμένων προτάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More