Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Ορκίστηκε ο Κούικ: Στηρίζω την κυβέρνηση, ψήφος κατά συνείδηση

0 9

Ορκίστηκε βουλευτής πριν από λίγο ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος κατέλαβε την έδρα του παραιτηθέντος βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Ο κ. Κουίκ είναι ο 22ος ανεξάρτητος βουλευτής του Κοινοβουλίου.

Σε επιστολή που, κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής, δηλώνει ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία ημέρα της συνταγματικής της θητείας και ότι θα ψηφίζει κατά συνείδηση, αιτιολογώντας αυτή του την απόφαση με το επιχείρημα ότι δεν θα διευκολύνει την «απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους».

Στην επιστολή, που ανέγνωσε ο προδρεύων Μάριος Γεωργιάδης, ο κ. Κουίκ αναφέρει ότι ασκώντας το δικαίωμα που του παρέχει το Σύνταγμα να ψηφίζει κατά συνείδηση, θα στηρίζει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, με βάση το σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δύο φορές (Ιανουάριο και Σεπρέμβριο 2015) τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και αυτές που απορρέουν από τον τελευταίο Προϋπολογισμό.

«Δηλαδή ισχύει ό,τι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο και το επανέλαβα με πρόσφατες δηλώσεις μου. Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα της συνταγματικής προθεσμίας της. Με την δεδηλωμένη αυτή πρόθεσή μου, δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους», δηλώνει ο Τέρενς Κουίκ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More