fbpx

Π. Πολάκης: “Η γίδα στην πλάτη είχε βάρος 4,2 εκατ. ευρώ”

0 162

Για έβδομη φορά η πλειοψηφία της Βουλής, δηλαδή η ΝΔ, αποφάσισε την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη με αφορμή την μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που έχει καταθέσει εναντίον του ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαραβέγιας μετά τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για έγκριση επενδυτικού σχεδίου με βάση τον αναπτυξιακό νόμο.

Ο κ. Πολάκης, ευχαρίστησε την ΝΔ, που για 7η φορά αίρει την ασυλία του με αποτέλεσμα μέσω της δικαιοσύνης ο ελληνικός λαός να πληροφορηθεί όλα τα σκάνδαλα διασπάθισης του δημόσιου χρήματος και τις σχέσεις διαπλοκής του κυβερνώντος κόμματος και αποκάλυψε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης έχει εγκρίνει τελικά το σχέδιο επένδυσης που είχε υποβάλλει ο κ. Μαραβέγιας και η σύζυγός του στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου.

“Η γίδα στην πλάτη είχε βάρος…4,2 εκατ. ευρώ” τόνισε και απευθυνόμενος στην ΚΟ της ΝΔ είπε “Ψηφίστε τώρα την άρση ασυλίας, εμένα με θρέφει ο καβγάς, ψηφίστε τώρα αλλά ερχόμαστε με φόρα”.

“Τη δύναμη στον άνθρωπο τη δίνουνε οι φίλοι, όπως το λάδι που κρατά τη φλόγα στο καντήλι”, είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Παύλος Πολάκης και συνέχισε: “Η περηφάνια, η ανθρωπιά, η μπέσα και η ανδρεία αυτά είναι που δίνουνε στον βουλευτή αξία”.

Στην ομιλία του επέμεινε στις καταγγελίες του, αποδίδοντας τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί εναντίον του σε μια προσπάθεια εκφοβισμού προκειμένου να κάνει πίσω στην αποκάλυψη σκανδάλων -όπως είπε- που εντοπίζει ο ίδιος με την αρωγή όλων όσοι εργάζονται στον Τομέα Διαφάνειας του κόμματος. “Θέλετε να με απονομιμοποιήσετε ηθικά και πολιτικά” είπε και πρόσθεσε “Δεν θα υποστείλουμε τη σημαία, το κούτελο το έχω καθαρό”.

Έβγαλε μάλιστα το κινητό από την τσέπη του σακακιού του και έπαιξε ηχητικό απόσπασμα συνέντευξης του Κώστα Μαραβέγια που διέψευσε ότι έχει υποβάλλει αίτηση για έγκριση από τον αναπτυξιακό νόμο και κόλλησε μάλιστα, στο προστατευτικό (λόγω covid-19) πλεξιγκλάς τις σχετικές αιτήσεις για το σχέδιο επένδυσης που του δόθηκαν, όπως είπε, από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση!

“Εθνικό συκοφάντη” και “επίγονο του αυριανισμού και του ολοκληρωτισμού”, χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη ο Κώστας Μαραβέγιας και του αφιέρωσε με τη σειρά του μια μαντινάδα. “Ζηλεύουνε τον Κρητικό για την παλικαριά του, αλλά τον Πολάκη τον γελούν για την ανημποριά του”. Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι ο ίδιος και η σύζυγος του δεν εισέπραξαν ούτε ένα ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο και πρόσθεσε: “Να δούμε ποιος έχει τη φόρα, εγώ έχω τη φόρα να καταθέσω και αγωγή, είναι μονόδρομος η προσφυγή στα δικαστήρια”. Επίσης ανέφερε ακόμη ότι ως δήμαρχος Σφακίων “μπλέχτηκε” με διπλά βιβλία, ενώ όταν ήταν υπουργός Υγείας με απευθείας πληρωμές εταιρειών security και με κομματικούς δικηγόρους.

“Ελπίζω τα δωράκια αυτά να έχουν πιάσει τόπο και να τον βοηθήσουν με τόσα δικαστήρια”, είπε και χαρακτήρισε τη σημερινή ομιλία του κ. Πολάκη show χωρίς ιδιαίτερη ακροαματικότητα. “Αν έχετε ανασφάλειες στα Χανιά, αφήστε τους μπροστινούς σας, οι πολίτες δεν τρώνε σανό” κατέληξε ο Κώστας Μαραβέγιας.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε 157 ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας, 2 κατά και 12 ψήφισαν “παρών”.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More