Π. Τόμσεν: Βαρύ το πλήγμα του Covid19 στην Ελλάδα

0 3

Την εκτίμηση ότι η πανδημία του κορονοϊού θα αποτελέσει σημαντικό χτύπημα για την οικονομία της Ελλάδος, δεδομένων των επιπτώσεων σε τουρισμό, ναυτιλία και μεταφορές εξέφρασε ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πόουλ Τόμσεν.

Κληθείς να κάνει σύγκριση με άλλες χώρες του ευρώ, είπε: «Είναι λάθος, όμως, να συγκρίνουμε τις χώρες μεταξύ τους σε ό,τι αφορά το θέμα της πανδημίας. Οι χώρες έχουν διαφορετικές δυνατότητες και κάθε μία αντιδρά βάσει αυτών». Για τον οικονομικό αντίκτυπο προειδοποίησε πως στην Ελλάδα είναι πιο έντονος από ό,τι σε άλλες χώρες καθώς τομείς- πυλώνες του ΑΕΠ δέχονται σημαντικότατες πιέσεις.

Σε ερώτηση αναφορικά με το προφίλ της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και σε ποιο βαθμό αυτό επιδεινώνεται από την νέα κρίση τόνισε ότι «Είναι πολύ νωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς θα συμβεί με το ελληνικό χρέος»  και εξήγησε πως όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο θα διαρκέσουν τα μέτρα περιορισμού και τι επιπτώσεις θα έχουν αυτά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More