fbpx

Πάνος Σκουρολιάκος στην Ολομέλεια: Όχι στην ομερτά και στην συγκάλυψη

0 92

Με μία ουσιαστική παρέμβαση, χωρίς κορώνες και κραυγές, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Πάνος Σκουρολιάκος έλαβε το λόγο στη συζήτηση για την Κύρωση της ΠΝΠ με τίτλο «Επείγουσες διατάξεις για την ενίσχυση της ακεραιότητας στη λειτουργία της ΕΥΠ».

Αρχικά ο βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη θεσμική εκτροπή στην Εξεταστική Επιτροπή και στο διασυρμό που υφίσταται η χώρα στην Επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ στην συνέχεια δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις επιφανειακές αλλαγές που φέρνει η ΠΝΠ στη λειτουργία της ΕΥΠ, ως «στάχτη στα μάτια» για να καταλήξει τελικά σε «μια από τα ίδια».

Με αφορμή τη φράση του κ. Μητσοτάκη πως «στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές» επισήμανε πως:

·   Αρνείται να καταργήσει την τροπολογία για την ΑΔΑΕ που δεν επιτρέπει την ενημέρωση των πολιτών εφόσον έχει υπάρξει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους για λόγους εθνικής ασφάλειας.

·   Αρνείται το αίτημα του κ. Ανδρουλάκη να διαβιβαστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο φάκελος της παρακολούθησής του.

·   Οι πρώην εκλεκτοί του επικαλούνται αντισυνταγματικά το απόρρητο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που είναι αρμόδια να ελέγχει την ΕΥΠ.

·   Η κα Μπακογιάννη απειλεί δημοσίως με δέκα χρόνια φυλακή όποιον τολμήσει να μιλήσει και σπάσει την ομερτά.

·   Στην εξεταστική επικαλούνται ξανά το απόρρητο και η πλειοψηφία της ΝΔ παίρνει την πρωτοφανή απόφαση να μην διανέμονται καν τα πρακτικά των συνεδριάσεων στα μέλη της και

·   Αποκαλύπτεται ότι η ΕΥΠ έχει καταστρέψει τους φακέλους Ανδρουλάκη – Κουκάκη, κάτι που συνιστά εγκληματική πράξη συγκάλυψης πολιτικών αλλά και ποινικών ευθυνών των εμπλεκομένων.

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο κ. Σκουρολιάκος επεσήμανε πως η ΕΥΠ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προσπάθησε να παγιδεύσει και δικούς της υπαλλήλους.

Ενώ αναφέρθηκε και στα πολύ σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδος «Καθημερινής» για μυστική συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με πρώην στέλεχος της βρετανικής ΜΙ5 προκειμένου να του ζητήσει τα φώτα του για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΕΥΠ και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Ο κ. Σκουρολιάκος στο τέλος της τοποθέτησης του έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης και μερικά καίρια ερωτήματα, όπως:

·   Ποιο είναι το πρώην στέλεχος και τι δεδομένα σε σχέση με την ΕΥΠ του παρέδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

·   Το συγκεκριμένο πρόσωπο εκπροσωπεί τα συμφέροντα συγκεκριμένης εταιρείας και ποιας;

·   Τι θεάρεστο έργο επιτελεί ο εν λόγω κύριος;

Ενώ μίλησε στην Ολομέλεια και για τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και στο γεγονός της ενασχόλησης της Κομισιόν με το σκάνδαλο που εξελίχθηκε στη χώρα μας. Το σκάνδαλο αυτό υποχρεώνει την Ευρωπαϊκή Ένωση να ετοιμάσει νόμο για την ελευθερία των ΜΜΕ και την προστασία των δημοσιογράφων από λογισμικά παρακολούθησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More