fbpx

Παπανδρέου παρών, Βενιζέλος απών….

0 125

“18 Οκτώβρη 1981
Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας.
18 Οκτώβρη 2021
Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού”.

Πρόκειται για την ανάρτηση του Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή τα 40 χρόνια από τον εκλογικό θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ με ηγέτη τον Ανδρέα Παπανδρέου. Και η φράση του περί “αφετηρίαας νέων αγώνων” επιβεβαιώνει έστω και εμμέσως ακόμη την πρόθεση του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Πιστός στις αρχές του και τις πολιτικές επιλογές του ο κ. Παπανδρέου αναλαμβάνει λοιπόν την ευθύνη να βγάλει το ΚΙΝ. ΑΛΛ. (πρώην ΠΑΣΟΚ) από την μακροχρόνια κρίση και απαξίωση.

Το ρίσκο μεγάλο για τον ίδιο και την παράταξη, καθώς  η σχεδόν βέβαιη υποψηφιότητα του μπορεί να αποτελεί διαβατήριο συσπείρωσης και ενότητας, να βάζει τέλος στα σενάρια, εφόσον επικρατήσει στην κούρσα διαδοχής, μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ και να διεμβολίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, ταυτόχρονα όμως ξυπνά μνήμες και εσωκομματικά πάθη που ενδεχομένως κοστίσουν και οδηγήσουν στη διάσπαση με την αποχώρηση όσων “εκσυγχρονιστικών” δυνάμεων έχουν απομείνει στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Την ίδια ώρα ο Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στην ΕΡΑ-Πρώτο Πρόγραμμα επιβεβαίωσε την αποστασιοποίηση του από τις εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. λέγοντας “Δεν υπάρχει ισχυρότερος λόγος από τη σιωπή. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι βασική προϋπόθεση για να κάνει κάποιος πολιτική, είναι να διατηρεί τη σοβαρότητά του, και ως εκ τούτου εύχομαι καλή επιτυχία στη διαδικασία που κατά το καταστατικό του οργανώνει το ΚΙΝΑΛ”.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Παπανδρεου αναμένεται το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, όποτε λήγουν οι προθεσμίες που έχει θέσει η Επιτροπή Δεοντολογίας και σύμφωνα με πληροφορίες θα συνοδεύεται από τις υπογραφές 50 και πλέον μελών της ΚΠΕ. Χθες ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε με τους Β. Κεγκέρογλου και Ν. Ανδρουλάκη και σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεν γραμματέας της ΚΟ  πιθανότατα να αποχωρήσει από την κούρσα με βάση τα νέα δεδομένα ο δε  ευρωβουλευτής παραμένει την κούρσα επιδιώκοντας την ανανέωση. Όσον αφορά τον Χ. Καστανίδη και τον Π. Γερουλάνο εξετάζουν αν θα παραμείνουν μέχρι τέλους στην προεκλογική εκστρατεία.

Ο Α. Λοβέρδος πάντως χθες βρήκε την ευκαιρία να στείλει το δικό του μήνυμα μέσω tweet και μάλιστα από το Καλέντζι Αχαϊας, τον τόπο καταγωγής των Παπανδρέου. “Στο Καλέντζι για να στείλω μήνυμα νίκης και αναγέννησης. Στις 5 Δεκεμβρίου σφραγίζουμε το εισιτήριο για το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα. Θα νικήσουμε. Τίποτε δεν μας σταματά. Για την Ελλάδα. Για τις Ελληνίδες. Για τους Έλληνες” έγραψε στην ανάρτηση του.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More