fbpx

Παππάς και Πολάκης ανεβάζουν την αισιοδοξία στο Μαξίμου για τις εκλογές

0 127

Και απο κει που η ΝΔ “έγλειφε” τις πληγές της εξαιτίας της αποχώρησης του Κώστα Καραμανλή από τα ψηφοδέλτια του κόμματος και του σκανδάλου Σ. Νικολάου και όχι μόνο, η ομόφωνη καταδίκη του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο και ο εμφύλιος που ξέσπασε στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις “προγραφές” Πολάκη και τη πιθανή έξοδο του από την εκλογική μάχη, έφερε και πάλι τα χαμόγελα στο Μέγαρο Μαξίμου που αντιμετωπίζει πλέον με μεγαλύτερη αισιοδοξία το εκλογικό αποτέλεσμα.

Τα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι λυμένα μετά από τα δύο προεκλογικά “δώρα” του Ειδικού Δικαστηρίου και του Π. Πολάκη και στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ίσως και σήμερα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να σηματοδοτήσει το τέλος της παραγωγής νομοθετικού έργου με κυρίαρχο ζήτημα τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου, αλλά και το νομοσχέδιο-σκούπα του Υπουργείου Οικονομικών με το νέο προεκλογικό πακέτο φοροελαφρύνσεων.

Πάντως ο κ. Μητσοτάκης, όπως και το ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να εκμεταλλευτεί στο έπακρο για ευνόητους λόγους το θέμα Πολάκη καλώντας την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφενός να τον διαγράψει και αφετέρου να πάρει σαφείς αποστάσεις από τον “πολακιμσό”

Ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε: “Η ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στον ΣΥΡΙΖΑ και φέρνει τον κ. Τσίπρα αντιμέτωπο με τον καθρέφτη του, που δεν είναι άλλος από τον πολακισμό. Ο πολακισμός είναι το ανώτατο στάδιο ενός είδους πολιτικής, του συριζαϊσμού, που εμπνεύστηκε, εξέθρεψε και γιγάντωσε ο κ. Τσίπρας, καλύπτοντας συστηματικά τον κ. Πολάκη. Παρότι ο κ. Πολάκης -σε ένα κρεσέντο φασισμού και τρομοκρατίας- απειλεί συμπολίτες μας, ο κ. Τσίπρας το μόνο που τολμά να του καταλογίσει είναι “προσωπική σταυροφορία” κατά του “καθεστώτος”, χωρίς ούτε μια λέξη αποδοκιμασίας για τις φασιστικές του θέσεις, μέσω των οποίων στοχοποιούνται και προγράφονται άνθρωποι”

Και συνεχίζει “Ο κ. Τσίπρας φαίνεται, για πολλοστή φορά, ελάχιστος στη διαχείριση μεγάλων ζητημάτων. Ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να έχει εκδιωχθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ χθες. Για να αντιμετωπίσει ο κ. Τσίπρας την πολιτική παθογένεια που δημιούργησε οφείλει όχι μόνο να κάνει το αυτονόητο, αλλά και να αποδοκιμάσει, λόγω και έργω, το μεδούλι του πολακισμού: την αμφισβήτηση των θεσμών, τις επιθέσεις στην Δικαιοσύνη, τη στοχοποίηση δημοσιογράφων, τη συκοφάντηση και στοχοποίηση ανθρώπων”.

Καταλήγοντας τόνισε “Για να είναι πειστική η αποδοκιμασία της παθογένειας εντός του ΣΥΡΙΖΑ, επιβάλλεται επίσης η άμεση διαγραφή από το κόμμα και η απομάκρυνση από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα και αμετάκλητα καταδικασμένου για παράβαση καθήκοντος κ. Παππά. Εκτός κι αν ο παλαιότερος και στενότερος συνεργάτης του τον “κρατά” τόσο γερά, που μόνο όταν μάθουμε με τι θα καταλάβουμε πώς είναι δυνατόν να συνεχίζουν, μετά από μια ομόφωνη, καταδίκη να συμπορεύονται. Θα το μάθουμε, γιατί αργά ή γρήγορα όλα έρχονται στο φως”.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More