fbpx

Αλ. Τσίπρας: Και ανάποδα να μας γυρίσετε δε θα πέσει ούτε κέρμα! (upd)

87

“Σήμερα αισθάνομαι ότι είναι μια μέρα ντροπής για την κυβέρνηση. Μια μέρα ντροπής για τη Βουλή, που με ευθύνη της πλειοψηφίας σέρνεται σ’ αυτή την παρωδία. Και κυρίως μια μέρα ντροπής για τον πρωθυπουργό” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ολομέλεια σχετικά με το πόρισμα της προανακριτικής για τον Νίκο Παππά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε: “Δεν τον βλέπω σήμερα στα κυβερνητικά έδρανα τον κ. Μητσοτακη, κι αυτό κατά τη γνώμη μου είναι μια ένδειξη πολιτικής δειλία. Αλλά και παραδοχή της πολιτικής του ήττας στο θέμα της προανακριτικής. Όπου για πρώτη φορά στη ιστορία κυβερνητική πλειοψηφία αναγκάζεται να εξευτελιστεί, παραδεχόμενη ότι δε προκύπτει κανένα στοιχείο για τη βασική κατηγορία για την οποία αποπειράται να παραπέμψει σε δίκη τον πολιτικό της αντίπαλο”.

Με αφορμή μάλιστα και το Ειδικό Δικαστήριο που έχει στηθεί για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για το σκάνδαλο Novartis, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια συνολική τοποθέτηση υπογραμμιζοντας σε υψηλούς τόνους και καταχειροκροτούμενος από την Κ.Ο. του κόμματος:

“Δυο χρόνια μας ψάξατε και από τη καλή και από την ανάποδη. Προσπαθήσατε να φτιάξετε ψεύτικα σκάνδαλα, αποτύχατε. Προσπαθήσατε να στήσετε ειδικά δικαστήρια για υπουργούς μας. Πάλι τίποτα δε βρήκατε.

Γιατί στήνετε δικαστήρια ; Όχι γιατί βρήκατε ούτε ένα έστω ευρώ διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Αλλά τον ένα τον πάτε σε δικαστήριο γιατί τόλμησε να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο για να αποδοθεί δικαιοσύνη στο σκάνδαλο Novartis και στις μίζες των εκατομμυρίων σε μεγαλογιατρούς αλλά και υπουργούς των δικών σας κυβερνήσεων.

Και τον άλλο επειδή τόλμησε να βάλει τα λεφτά των νταβατζήδων, όπως τους έλεγε ο Καραμανλής, στο δημόσιο ταμείο.

Για αυτό μας στήνετε δικαστήρια. Στήστε τα λοιπόν. Είναι παράσημά μας. Είναι τιμή μας και τα δύο. Αλλά ότι και να κάνετε ένα είναι που μένει στον ελληνικό λαό.

Για ένα ευρώ, δε μπορείτε να μας κατηγορήσετε. Γιατί όσο και να ψάξετε. Και ανάποδα να μας γυρίσετε, δε θα πέσει ούτε κέρμα.

Γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο έντιμη κυβέρνηση που πέρασε από τη μεταπολίτευση και μετά. Και αυτό είναι που σας πονάει”.

Ν. Παππάς: Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν

Υψηλοί τόνοι στην Ολομέλεια που συζητείται το πόρισμα της πλειοψηφίας (ΝΔ) της προανακριτικής επιτροπής για την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του πρώην υπουργού Νίκου Παππά,για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

– Στην τοποθέτησή του ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για στιγμή δικαίωσης για τον ίδιο, αφού- όπως είπε- κατέρρευσε με πάταγο το σαθρό κατηγορητήριο και ο πυρήνας του,παρατηρώντας ότι ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι η υπόθεση που έστησε η κυβέρνηση θα κατέληγε σε φιάσκο. “Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν”, σχολίασε ο πρώην υπουργός, λέγοντας ότι οι ίδιοι οι κατήγοροι δεν βρήκαν στοιχεία για να τον κατηγορήσουν για το κακούργημα της δωροληψίας και για το λόγο αυτό, χρησιμοποίησαν από την αρχή ως πολιτικό αερόσακο στη σύγκρουσή τους με την αλήθεια, το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Ο κ. Παππάς,αφού μίλησε για χυδαία ψέματα και λάσπη που δέχτηκε, υπεραμύνθηκε του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες,λέγοντας ότι και το Δημόσιο εισέπραξε χρήματα και αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

– “Για προσπάθεια της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας”, έκανε λόγο νωρίτερα, ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, αναφέροντας ότι ο κ.Παππάς”«ο λεβέντης και το καμάρι μου,όπως τον μνημονεύει ο κ.Καλογρίτσας, επιχείρησε για λογαριασμό της κυβέρνησης να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο στήνοντας και δικό της κανάλι, στο οποίο μπροστινός θα ήταν ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας” και κατέληξε “ζητάμε άσκηση δίωξης για παράβαση καθήκοντος, για δωροληψία τα στοιχεία υπάρχουν, αλλά επειδή δεν ποινικοποιούμε την πολιτική ζωή του τόπου, λέμε υπάρχουν, αλλά δεν είναι ικανά να οδηγήσουν σε άσκηση ποινικής δίωξης”

– “Πολιτική φαρσοκωμωδία και φιάσκο”, χαρακτήρισε την υπόθεση η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη,λέγοντας ότι “η παραπομπή του κ.Παππά,στηρίχθηκε σε ένα νταλαβεριτζή εργολάβο που γυρίζει από δω κι από ´κει παριστάνοντας τον ψευδομάρτυρα για να μαζέψει 3 εκατομμυριάκια”.

– Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, από το Κινήμα Αλλαγής, ανέφερε ότι “επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι καταγγελίες μας για στήσιμο και μεθόδευση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις προσπάθειες χειραγώγησης για τη δημιουργία ΣΥΡΙΖΑ Channel με μπροστινό τον Χρήστο Καλογρίτσα”.

– Ο Γιάννης Δελής εκ μέρους του ΚΚΕ, αφού χαρακτήρισε αποπροσανατολιστική τη διαδικασία της Προανακριτικής, ανέφερε ότι το κόμμα του θα δηλώσει «παρών»,γιατί -όπως είπε- δεν προέκυψαν ικανές ενδείξεις για τέλεση αδικημάτων και οι όπιες ευθύνες είναι πολιτικές

– Ο Βασίλης Βιλιάρδος από την Ελληνική Λύση, τέλος γνωστοποίησε ότι το κόμμα του θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία,εγκαλώντας την κυβέρνηση για πολιτική εκμετάλλευση μιας βαθιά ποινικής υπόθεσης.

– Το ΜέΡΑ25 δεν μετέχει στη συζήτηση, όπως και στην προανακριτική επιτροπή, ωστόσο σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται “Το ΜέΡΑ25 τονίζει πως η Βουλή αποτελεί νομοθετικό και όχι δικαστικό σώμα. Οι βουλευτές δεν είναι ούτε ανακριτές, ούτε εισαγγελείς. Σκοπός τους είναι να νομοθετούν και όχι να διερευνούν δικαστικά υποθέσεις, να προβαίνουν σε ποινικές αξιολογήσεις και να καταρτίζουν δικαστικά πορίσματα/κατηγορητήρια, υποκαθιστώντας τη δικαιοσύνη. Διασαλεύεται η ουσιαστική διάκριση των εξουσιών και τα πορίσματα που προκύπτουν έχουν ξεκάθαρη πολιτική χροιά και όχι αμιγώς νομική όπως θα έπρεπε. Άλλωστε, το γεγονός πως οι βουλευτές στις εν λόγω επιτροπές λειτουργούν πολιτικά και όχι νομικά, αποδεικνύεται από την πάγια πρακτική κάθε κόμμα που εκπροσωπείται σε αυτήν να εκδίδει διαφορετικό πόρισμα, καθώς υπάρχει εκ των προτέρων αποφασισμένο συμπέρασμα, με τα στοιχεία να χρησιμοποιούνται α λα καρτ για να στοιχειοθετήσουν μια προαποφασισμένη κατηγορία. Επομένως είναι τα μικροπολιτικά συμφέροντα και η κοινοβουλευτική δύναμη που επιβάλλει το ένα ή άλλο πόρισμα και την άσκηση δίωξης ή όχι, και όχι η αντικειμενική δικαστική κρίση! Αυτό το θεσμικό σφάλμα, η δυνατότητα η Βουλή να μετατρέπεται σε εισαγγελική αρχή, χρησιμοποιείται από τα κόμματα για επίθεση στους πολιτικούς τους αντιπάλους, πρακτικά δηλαδή για ένα επικοινωνιακό σόου που τροφοδοτεί σχεδόν καθημερινά τα ΜΜΕ με υλικό, πολιτικό και κυρίως παραπολιτικό, προς άντληση μικροκομματικών ωφελειών. Το ΜέΡΑ25 αρνείται να συμμετάσχει στον ευτελισμό του Κοινοβουλίου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More