Παράδοση άνευ όρων στην Τουρκία

Δημήτρης Δοντάς

7 Αυγούστου 2020, 6:18 πμ
Share

Σώνει και καλά, τα ΜΜΕ του παρακράτους Μητσοτάκη, προσπαθούσαν χτες να μας πείσουν, πως ο πρωθυπουργός έστειλε ηχηρό μήνυμα στον Ερντογάν, λέγοντάς τους ή συνομιλίες για να βρούμε άκρη ή πάμε στη Χάγη.

Πραγματικά, είναι να γελάει κανείς με αυτούς που γράφουν όλες αυτές τις γελοιότητες.

Γιατί;

Επειδή, μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, ο Νίκος Δένδιας απέρριπτε κάθε σκέψη για προσφυγή στην Χάγη, ενώ έθετε ως μοναδική διαφορά με την Τουρκία την υφαλοκρηπίδα.

Χτες, ο πρωθυπουργός, κάλεσε τον Ερντογάν να μιλήσουν για ΟΛΑ. Να υπάρξει διμερής διάλογος.

Και, όσοι έχουν ακόμη τα μυαλά στο κεφάλι τους, όχι έμειναν έκπληκτοι, αλλά έκαναν λόγο για εθνική μειοδοσία.

Αυτά, λοιπόν, τα περί διμερούς διαλόγου και προσφυγής στην Χάγη αν ο διάλογος δεν τελεσφορήσει, σημαίνουν παράδοση άνευ όρων των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στην Τουρκία.

Διότι η Τουρκία έχει ξεκαθαρίσει ότι ως βάση διαλόγου θεωρεί το μνημόνιο με την Λιβύη, το οποίο φυσικά ενώ είναι παράνομο δεν έχει προσβληθεί ακόμα από την Ελλάδα με κατάθεση συντεταγμένων θαλασσίων ζωνών. Έτσι, κάθε διμερής διάλογος με την Τουρκία αποτελεί πράξη παράδοσης της εθνικής μας κυριαρχίας, διότι απεμπολεί την κοινή ανακοίνωση του συμβουλίου κορυφής της ευρωπαϊκής ένωσης τον Δεκέμβριο του 2019, όπου το τούρκολιβυκό μνημόνιο καταδικάστηκε άνευ όρων.

Όσο για τη συμφωνία με την Αίγυπτο που τα συστημικά ΜΜΕ έσπευσαν να την αποθεώσουν;

Αντιγράφω την άποψη ενός διπλωματικού αναλυτή με βαθιά γνώση της κατάστασης, του δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού, που έγραψε πως «ανοίγουν σαμπάνιες στην Άγκυρα».

Σύμφωνα με τον κ. Λυγερό:

«Εάν η Κρήτη, ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Μεσογείου, έχει με την ελληνική υπογραφή μειωμένη επήρεια, τότε όλη η πάγια επιχειρηματολογία της Αθήνας για τα νησιά του Αιγαίου καταρρέει με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η δε εξαίρεση, όχι μόνο του Καστελόριζου, αλλά και της Ανατολικής Ρόδου, από την οριοθέτηση είναι ένας πρόσθετος λόγος για να ανοίγουν σαμπάνιες στην Άγκυρα…».

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

7:25 μμ

Stellantis: Επένδυση “μαμούθ” στη Γαλλία για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

6:54 μμ

Βρετανία: Προφυλακίστηκε ο Ελληνας που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

6:19 μμ

Το Νοσοκομείο Μεταξά, σε συνεργασία με τη Nova, φέρνει την ψυχαγωγία δίπλα στους ασθενείς

6:18 μμ

Τελωνείο Ευζώνων: Ουρές χιλιομέτρων λόγω των νέων βιομετρικών ελέγχων

5:47 μμ

Φορολογικές δηλώσεις: Τα SOS για αναδρομικά – Τι πρέπει να προσέξουν μισθωτοί και συνταξιούχοι

5:28 μμ

Στις φλόγες τουριστικό λεωφορείο στην Περιφερειακή Υμηττού

5:16 μμ

UNICEF και Υπουργείο Υγείας ανέδειξαν την Ελλάδα σε παράδειγμα καλής πρακτικής

5:05 μμ

Φρούτα με την περισσότερη και λιγότερη φρουκτόζη

4:35 μμ

Ουκρανικό χτύπημα με drones σε λιμάνι και πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Ρωσία

4:16 μμ

ΣΚΑΪ – STAR: Έρχονται αλλαγές

4:05 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Επιχείρηση Θερισμός» – Στο στόχαστρο 1.151 κατηγορούμενοι από το ελληνικό FBI

3:42 μμ

ΠΟΣΠΛΑ: Κανονικά οι λαϊκές αγορές τη Δευτέρα, του Αγίου Πνεύματος

3:11 μμ

Μοναχικός καβαλάρης ο Πολάκης στον ΣΥΡΙΖΑ

3:08 μμ

Άνοιξε το αεροδρόμιο Μονάχου, αναφορές για drone

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές