Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μακρόν

0 3

Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Εμμανουήλ Mακρόν, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα γαλλικά μέσα ενημέρωσης όπως και τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και μήνες όσον αφορά την πίστη του Μακρόν στο πρόσωπο του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Οι άνθρωποι που ήταν κοντά στον 38χρονο πολιτικό, ο οποίος βοήθησε τον Ολάντ να πάρει την εξουσία το 2012 και έγινε ένας από τους στενότερους συμβούλους του προέδρου, λένε ότι υπέγραψε την παραίτησή του τη Δευτέρα.

Την Τρίτη ο Μακρόν ενημέρωσε το προσωπικό του ότι θα παραιτηθεί από τον υπουργικό ρόλο για να “ανακτήσει την ελευθερία του» και να επικεντρωθεί στην οικοδόμηση ενός «σχεδίου μετατροπής» για τη Γαλλία.

Nα σημειώσουμε ότι η θέση του Μακρόν στην κυβέρνηση είχε καταστεί εξαιρετικά άβολη από τον Απρίλιο, όταν δημιούργησε το δικό του πολιτικό κίνημα, το οποίο κατά τον ίδιο δεν κλίνει ούτε προς τα αριστερά ούτε προς τα δεξιά.

Εξάλλου ο υπουργός Οικονομίας είχε εντείνει την αγωνία όσον αφορά τις πολιτικές του φιλοδοξίες ενόψει των προεδρικών εκλογών του ερχόμενου έτους, αρνούμενος επανειλημμένως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αν θα είναι υποψήφιος για την γαλλική προεδρία.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More