fbpx

Παράθυρο στον «Μεγάλο Μετασχηματισμό» με ισχυρές παρουσίες

0 1.716

Ο καιρός υπήρξε πραγματικός σύμμαχος, η εκδήλωση προκαθορισμένη για τις 6 το απόγευμα σε έναν ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο στην Σταδίου, στο… στέκι των βιβλίων στον γνωστό ΙΑΝΟ.

Ένα απόγευμα με λαμπερές παρουσίες, σε μια κατάμεστη πραγματικά αίθουσα, πλημμυρισμένη από κόσμο καθήμενο στις 140 και πλέον θέσεις και δεκάδες να βρίσκονται όρθιοι. Ήταν δε τόσοι οι παρευρισκόμενοι που έφταναν μέχρι και τα σκαλιά και το πεζοδρόμιο.

Το κλίμα κατανυκτικό θα έλεγε κανείς, θυμίζοντας πραγματικά εκκλησία μιας και ούτε ψίθυρος δεν διέκοψε τους ομιλητές κατά την διάρκεια της δίωρης και κάτι λεπτά παρουσίασης. «Ο Μεγάλος Μετασχηματισμός», η Πορεία προς την Αβεβαιότητα ένα βιβλίο, παράθυρο προς το αύριο με αναφορές στα δεδομένα του χτες και του σήμερα και μια προσέγγιση διανοητική που αγγίζει τις καρδίες, τον νου και την ψυχολογία γιατί αυτή είναι ένα κομμάτι της πραγματικής αγοράς.

Μια διαφορετική προσέγγιση των αριθμών και της πορείας των πραγμάτων από δυο ανθρώπους, που εκτός από την ματιά του Πανεπιστημιακού έχουν «τριφτεί» δεκαετίες με την δρώσα αγορά, τις μεγάλες επιχειρήσεις, ξέρουν από την καλή και την ανάποδη την λειτουργία της, τις αγωνίες της αλλά και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις της κρατικής μηχανής και το διεθνές οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ο Αντώνης Ζαΐρης και ο Γιώργος Σταμάτης παρουσίασαν μια ακόμη κοινή συγγραφική προσπάθεια με την στήριξη των εκδόσεων Παπαζήση. Το βιβλίο παρουσίασαν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, που την τελευταία στιγμή αναγκάστηκε να εμφανιστεί από το γραφείο του σπιτιού του μέσω γιγαντοοθόνης και όχι δια ζώσης όπως και θα ήθελε, και είχε και ο ίδιος επιλέξει (βλέπετε, έκτακτα γεγονότα μας επιβάλλουν κάποιες φορές να καταφεύγουμε στις τεχνολογικές λύσεις), η Υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος κα. Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, η Ελένη Βρεττού Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, πρώην Πρέσβης της Ε.Ε. Δημήτρης Κούρκουλας, η Διευθύντρια Ερευνών της διαΝΕΟσις Δρ. Φαίη Μακαντάση, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο Δημοσιογράφος των Νέων και του MEGA TV, Nίκος Φιλιππίδης.

Παρών στην παρουσίαση του βιβλίου, όχι μόνο με την φυσική του υπόσταση αλλά και με την δύναμη ενός έργου Τέχνης που παντρεύει τον ελληνικό μύθο με το διάστημα και το άγνωστο εκεί έξω (λάδι σε καμβά), το έργο της Τρισυπόστατης Αφροδίτης, ο γνωστός Καλλιτέχνης και διευθυντής μεγάλων Αθηναϊκών εφημερίδων επί σειρά ετών, Κώστας Κοντοπάνος, μαθητής του Γιάννη Μόραλη και του Κρις Γεωργιάδη στη Σχολή Καλών Τεχνών. Με το κλείσιμο της εκδήλωσης προσεφέρθη σε καθέναν από τους ομιλητές μια μεταξοτυπία με ένα έργο του καλλιτέχνη (λάδι σε καμβά) με τίτλο Κασσιόπη και ένας κατάλογος από την έκθεση έργων του στον Εκθεσιακό χώρο Μελίνα, με αφιέρωση του καλλιτέχνη.

Μέρος των εσόδων του βιβλίου των δυο συγγραφέων θα διατεθούν στον σύλλογο «Καρκινάκι» για την στήριξη των παιδιών που αγωνίζονται με την νόσο σε ένα μεγάλο αγώνα ζωής.

Πολλοί και εκλεκτοί από το χώρο του επιχειρείν, της ακαδημαϊκής κοινότητας, της διανόησης, της δημοσιογραφίας οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση, βροντερό και το παρών του ογκόλιθου του Ελληνικού και Παγκόσμιου Μπάσκετ, του μεγάλου καλαθοσφαιριστή και προπονητή Παναγιώτη Γιαννάκη, που βρέθηκε ως συνδαιτυμόνας να παρακολουθεί την εκδήλωση καθισμένος πλάι-πλάι στον καλλιτέχνη Κώστα Κοντοπάνο.

Αλέξανδρος Κοντοπάνος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More