Πας καλά κύριε Χρυσοχοΐδη;

300x250

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Με τεχνητή ένταση επιχειρεί να αποσείσει τις ευθύνες του ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ.

Η μουσική εξημερώνει τα ήθη, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Λάθος! Η μουσική εξεγείρει και προκαλεί πάθη, σπρώχνει σε επεισόδια, βάζει φωτιές σε κάδους και πετάει μολότοφ αν ακούγεται στο λάθος μέρος. Για αυτό και πρέπει να απαγορευτεί στον λόφο του Στρέφη, στα Εξάρχεια, αύριο ίσως και στο Σύνταγμα και πάει λέγοντας.

Η απαγόρευση των συναυλιών στην περιοχή των Εξαρχείων είναι η δραστική απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στα επεισόδια που προκλήθηκαν το περασμένο Σάββατο. Και ας υπάρχει η θέση της ΕΛ.ΑΣ που δεν συνδέει τα δύο γεγονότα. Και ας υπάρχουν οι μαρτυρίες των κατοίκων που αναφέρουν πως άναψε το φιτίλι από 15-20 τραμπούκους άσχετους με την εκδήλωση. Και ας είναι η απαγόρευση μια απόφαση που παραπέμπει σε άλλες εποχές…

Καταστολή και πυρά στον δήμαρχο

Στην κριτική που δέχτηκαν ο ίδιος και η Αστυνομία για τα αντανακλαστικά που επέδειξαν στα γεγονότα του λόφου Στρέφη και στην αδυναμία τους να προστατεύσουν την περιουσία των πολιτών και την κοινωνική ειρήνη, ο κ. Χρυσοχοΐδης αντιδρά «δυναμικά» κλιμακώνοντας τα μέτρα καταστολής. Παράλληλα, σηκώνει το γάντι και απαντά στην ανακοίνωση του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, με την οποία αποσύνδεσε τις δράσεις του δήμου από τα έκτροπα, αλλά και έδειξε την ΕΛ.ΑΣ. ως υπεύθυνη για την «αντιμετώπιση των μολότοφ», σημειώνοντας πως «η συναυλία ολοκληρώθηκε ομαλά. Τα όσα ακολούθησαν στα Εξάρχεια είναι απολύτως καταδικαστέα. Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει την πόλη, τους κατοίκους της και τις περιουσίες τους. Οι δράσεις του Δήμου στον Λόφο του Στρέφη, δεν έχουν καμία σχέση με τις μολότοφ στα Εξάρχεια. (…) Δεν είναι στο χέρι μας να αντιμετωπίσουμε τις μολότοφ».

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης, υιοθετώντας την επιχειρηματολογία του πρώην δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, είπε σε συνέντευξή του πως «δεν θα ξαναεπιτραπούν, ανεξάρτητα ποιος δίνει άδεια και ποιος όχι, δεν θα ξαναεπιτραπούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις στα Εξάρχεια, στον λόφο του Στρέφη και όπου αλλού, διότι στα Εξάρχεια αυτήν τη στιγμή γίνεται μια κοσμογονία εξέλιξης και ανάπτυξης πολύ θετική και πολύ ευχάριστη».

Έχοντας επιλέξει να «αναβαθμίσει» την απειλή της νεο-τρομοκρατίας και να ξαναφέρει στο προσκήνιο το «κράτος των Εξαρχείων», πιθανώς και σε κεντρική συνεννόηση, ο υπουργός «αποφασίζει και διατάσσει» απαγορεύσεις ως μέτρο, αδιαφορώντας αν αυτό οδηγήσει σε νέα έξαρση, δίνοντας παράλληλα και πολιτικά χαρακτηριστικά. «Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται συναυλίες σε μια περιοχή η οποία είναι τόσο πυκνοκατοικημένη και ουσιαστικά χρησιμοποιείται από κάποιους ως ορμητήριο για επεισόδια. Δεν έχουν κανένα λόγο να μαζεύονται εκεί 2-3 χιλιάδες άνθρωποι και να κάνουν εκδηλώσεις, π.χ. για τη Γάζα ή για οτιδήποτε, ας πάνε κάπου αλλού. Είναι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, δεν μπορούμε να επιβαρύνουμε περιοχές οι οποίες ήδη έχουν πολλά βάρη». Στον κ. Χρυσοχοΐδη απαντούν και οι ίδιοι οι κάτοικοι, οι οποίοι ανέφεραν πως τα επεισόδια δεν είχαν καμία σχέση με τη συναυλία και τα προκάλεσαν ώρα αργότερα «20 άτομα που είχαν μαζευτεί στη συμβολή Καλλιδρομίου και Μπενάκη».

Δούκας στο Δημοτικό Συμβούλιο 

Όπως είπε και στο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκλήθηκε τη Δευτέρα ο Χάρης Δούκας, μολότοφ θα έπεφταν είτε γινόταν συναυλία είτε δεν γινόταν. Δεν μπορούν να μαζέψουν τις μολότοφ όπως δεσμεύτηκαν προεκλογικά και τους φταίνε οι συναυλίες ενός γνωστού αθλητικού συλλόγου υπέρ του οποίου  ψήφισε και η παράταξη Μπακογιάννη στο Δ.Σ. του ΟΠΑΝΔΑ.

«Απέναντι» ο ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή ανακοίνωση κατά της πρακτικής Χρυσοχοΐδη εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., στην οποία κάνει λόγο για πρόκληση και επιστροφή σε «σκοτεινές περιόδους της ιστορίας της χώρας».

«Να μη διανοηθεί ο κ. Χρυσοχοΐδης να προχωρήσει στην υλοποίηση οποιουδήποτε είδους απαγόρευσης, για οποιαδήποτε γειτονιά. Οι πόλεις ανήκουν στους κατοίκους τους. Και οι πολιτιστικές δράσεις αποτελούν ταυτότητα και οξυγόνο για τις γειτονιές. Ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική ένταξη και τη δημιουργία δικτύων μεταξύ κατοίκων και τοπικών φορέων», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται πως η συγκεκριμένη κίνηση «πέρα από την εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στο real estate, αποσκοπεί και στην περαιτέρω δημιουργία εστίας τεχνητής έντασης».

 

 

Πηγή: Καθημερινή One Voice

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra