fbpx

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Παρουσίαση των βασικών γραμμών του προγράμματός του

0 82

Το προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής , που απαντά στα νέα οικονομικά, κοινωνικά και γεωπολιτικά προτάγματα, παρουσίασαν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο Επικεφαλής του “In Social” και πρώην Υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης και ο σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων της ΚΟ, Ηλίας Κικίλιας.

Το προγραμματικό πλαίσιο θα αναρτηθεί στην ψηφιακή πύλη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και κατόπιν θα εμπλουτιστεί σε σειρά θεματικών εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα τους επόμενους μήνες. Το πρόγραμμα του Κινήματος στην τελική του μορφή θα επισφραγιστεί σε προγραμματική συνδιάσκεψη το Φθινόπωρο.

“Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες έζησαν την οικονομική και την προσφυγική κρίση ακόμα περισσότερο εμείς ως χώρα εισόδου και μετά το 2019 την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και έναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης. Όλα αυτά δείχνουν μια νέα εποχή. Μια εποχή πολλαπλών προκλήσεων , που οφείλουμε εμείς ως σοσιαλδημοκράτες να αναδείξουμε, να συζητήσουμε και να απαντήσουμε. Για εμάς προτεραιότητα είναι μια ανταγωνιστική παραγωγική οικονομία και μια δίκαιη κοινωνία” τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και επισήμανε “Αυτό ακριβώς είναι το πρόγραμμά βάσης διαλόγου που σήμερα παρουσιάζουμε. Βήμα – βήμα θα οικοδομούμε καθημερινά αυτό που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία”.

Αναφορικά με το πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας, που εισήγαγε στο δημόσιο διάλογο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι “είναι κρίσιμο να υπάρχει απόθεμα κοινωνικής στέγης ώστε τα νέα ζευγάρια να μπορούν να χτίσουν τη ζωή τους με καλύτερους όρους” και πρόσθεσε “Το 2017 σύμφωνα με τα στοιχεία ήταν 0% το κοινωνικό απόθεμα στην Ελλάδα, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη ήταν 20%. Σήμερα λέει η Νέα Δημοκρατία ότι γνωρίζει το πρόβλημα αλλά έχει εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης μόνο 100 κατοικίες, όταν άλλες χώρες έχουν εντάξει χιλιάδες. Αυτό δείχνει ότι εμείς δεν περιφρονούμε τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της εποχής. Χρειάζεται βούληση, σχέδιο . Γι’ αυτό καλούμε τον προοδευτικό λαό, τους δημοκράτες πολίτες, τα μέλη μας να συζητήσουμε και να βάλουμε ψηφίδα-ψηφίδα αυτό το νέο κάδρο πολιτικής που έχει ανάγκη ο τόπος”.

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης αναφορικά με το σχέδιο προγράμματος της παράταξης, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες επεξεργασμένες και μελετημένες προτάσεις που θα είναι η βάση ενός ανοιχτού δημόσιου διαλόγου το αμέσως προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα μίλησε για
– την ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής και της μεταποίησης,
– τον καθορισμό μιας ολοκληρωμένης βιομηχανικής χωροθέτησης ώστε να προαχθούν τομείς όπως η κυκλική οικονομία, η αναβάθμιση της αμυντικής και ναυπηγικής βιομηχανίας
– την ανάγκη ενίσχυσης των παραγωγικών επενδύσεων και των υποδομών,
– την παρέμβαση στο φορολογικό σύστημα με στόχευση στη φορολόγηση των μεγάλων περιουσιών και των υπερκερδών. Τ
– τη δημιουργία ενός ενιαίου οργάνου διοίκησης και διαχείρισης , που δεν θα εξαντλείται μόνο σε φυσικές καταστροφές.
– την εργασία, την υγεία και την παιδεία.

Ο κ.Κικίλιας από την πλευρά του υπογράμμισε
– την ανάγκη εκσυγχρονισμού και διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης της χώρας
– την ενίσχυση της καινοτομίας και εξωστρέφειας προκειμένου να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.

“Το σχέδιο έχει ως επίκεντρο τη νέα γενιά”, ανέφερε και επισήμανε “Είναι ένα συμβόλαιο με τη νέα γενιά. Προτεραιότητα δίνουμε στις επενδύσεις με υψηλή εγχώρια προστιθέμενη αξία γιατί δεν είναι ίδιες όλες οι επενδύσεις καθώς και στη συγκρότηση νέων παραγωγικών πόλων επιχειρήσεων, κλάδων, τεχνολογιών και εκπαίδευσης, αλλά και έναν κρατικό μηχανισμό με επαρκείς ικανότητες καθώς και συνεργασίες του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό τομέα που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More