Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: Πλήγμα για τον τουρισμό η απεργία της ΠΝΟ

0 2

Έκκληση προς όλες τις πλευρές να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου, αναφορικά με την απεργία που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) για τις 3 Σεπτεμβρίου, απευθύνει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Σε δήλωσή του, ο κ. Χατζημάρκος σημειώνει ότι η απόφαση της ΠΝΟ να δέσει τα πλοία στα λιμάνια στις 3 Σεπτεμβρίου, «σε μια περίοδο που η τουριστική κίνηση βρίσκεται στην κορύφωσή της, συνιστά πλήγμα στην εθνική προσπάθεια ανόρθωσης και σταθεροποίησης της χώρας. Η προσπάθεια αυτή είναι κοινή και αφορά όλους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απρόσκοπτη εξέλιξη της τουριστικής περιόδου και η αποτροπή του πλήγματος που η εικόνα της χώρας θα υποστεί διεθνώς, είναι κρίσιμης σημασίας όπως κρίσιμης σημασίας είναι, όπως αναφέρει «και η εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών, που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν άλλο τρόπο σύνδεσης με την χερσαία χώρα, παρά μόνο την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία».

Η απεργία προφανώς και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη που θεωρεί ότι θίγονται τα εργασιακά του δικαιώματα τονίζει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, αλλά, όπως επισημαίνει, «αυτό ισχύει στο βαθμό που ο τρόπος διεκδίκησης των αιτημάτων δεν στρέφεται κατά της κοινωνίας».

Καταλήγει σημειώνοντας πως «στο κρίσιμο σημείο που βρίσκεται o τόπος, έχει ανάγκη διαλόγου με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης και εθνικού συμφέροντος, που θα οδηγήσει σε λύσεις κοινά αποδεκτές και ρεαλιστικές».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More