fbpx

Πλαίσιο: Οι τρεις επιτυχίες-ορόσημα που πέτυχε το 2021

0 91

Ιστορικό υψηλό κύκλου πωλήσεων, η μεγαλύτερη ανάπτυξη της τελευταίας 15ετίας και αλματώδης ανάπτυξη της κερδοφορίας. Επιδόσεις που δύσκολα θα περίμενε κανείς εν μέσω πανδημίας, lockdown, αλλά και σταδιακής αύξησης του κόστους ζωής που αντιμετώπισε πέρυσι η ελληνική οικονομία. Κι’ όμως τα οικονομικά αποτελέσματα του Πλαίσιου αποτυπώνουν τα τρία κρίσιμα στοιχεία που προαναφέρθηκαν.

Η 100% ελληνική εταιρεία κατάφερε να βρει τις απαντήσεις σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, γεγονός που θέτει τη βάση για καλύτερη πορεία στο μέλλον.

«Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου για το 2021 διαμορφώθηκε στα €437 εκ., στο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας του», σχολίασε σχετικά ο Γεώργιος Γεράρδος, πρόεδρος του Δ.Σ. «Οι επιδόσεις, σε όλα τα επίπεδα των βασικών λογαριασμών, δεικτών αποδοτικότητας και περιθωρίων κέρδους, ήταν αυτές που, για μια ακόμα χρονιά, επιβεβαίωσαν τη θετική μας πορεία και που μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε το φιλόδοξο αναπτυξιακό μας πρόγραμμα που προβλέπει επενδύσεις ύψους € 10 εκατ. για το 2022».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Κωνσταντίνος Γεράρδος προσέθεσε: «Η θετική αυτή πορεία οφείλεται σε δυο βασικές αιτίες: Αρχικά, στην πρόνοια που υπήρχε σε στρατηγικό επίπεδο στο να στηθούν έγκαιρα εξελιγμένες υποδομές σε logistics και ecommerce, πολλά χρόνια πριν χτυπήσει η υγειονομική κρίση του Covid. Ακόμα όμως πιο σημαντική ήταν η συλλογική προσπάθεια της ομάδας της Πλαίσιο καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης του Covid. Συνεργάτες από κάθε θέση ήταν έτοιμοι να εργαστούν σε κάθε δομή του Πλαισίου όπου υπήρχε ανάγκη κι ήταν τέλεια συντονισμένοι, σε συνθήκες όπου κάτι τέτοιο ήταν πολύ δύσκολο».

Το 2021 ο όμιλος κατέγραψε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της τελευταίας 15ετίας, καθώς:

-Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 23,2%, στα €436,9 εκατ από €354,6 εκατ το 2020
-Τα κέρδη προ φόρων με άνοδο 206% εκτινάχθηκαν στα €11,1 εκατ
-Η ταμειακή ρευστότητα έφτασε στα €62,1 εκατ.
-Αυξήθηκε 50% το EBITDA ενώ παράλληλα διευρύνθηκαν τα μερίδια αγοράς
Από τις επιδόσεις της εταιρείας επωφελούνται τόσο οι μέτοχοι, όσο και οι εργαζόμενοι. Για τους πρώτους προτάθηκε από τη διοίκηση διπλάσιο μέρισμα €0,10 ανά μετοχή. Για τους δεύτερους αποφασίστηκε η καταβολή bonus ύψους €1 εκατ, ως ανταμοιβή.

Εξίσου σημαντικό ότι οι οικονομικές επιδόσεις ανοίγουν το δρόμο για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου αναπτυξιακού πλάνου ύψους €10 εκατ. το οποίο περιλαμβάνει επενδύσεις σε:

-Last Mile logistics: Η εταιρεία έχει προχωρήσει ήδη σε υλοποίηση της live tracking υπηρεσίας κατά την οποία ο καταναλωτής έχει γνώση της ακριβούς ώρας παράδοσης της παραγγελίας του, με ταυτόχρονο εντοπισμό σε χάρτη.
-Υψηλών προδιαγραφών e-commerce πλατφόρμες.
-Big Data & Personalization.
-Green tech: Είναι ήδη στα σκαριά πλάνο εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Μαγούλα Αττικής.

Σε επίπεδο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης άξια λόγου είναι η συνεχής επένδυση στο προσωπικό. Το 2021 συμπληρώθηκαν 56.789 ανθρωποώρες εκπαίδευσης σε όλες τις δομές και τα τμήματα, ενώ 108 άνθρωποι ανέλαβαν νέα καθήκοντα μέσω ενός εσωτερικού μηχανισμού που στηρίζει το promotion from within.

Σε ότι αφορά κοινωνικές δράσεις μέσω της ομάδας εθελοντών της εταιρείας, «Πλάι σου» το 2021 υποστηρίχθηκαν οι παρακάτω πρωτοβουλίες:

-Κάλυψη των σχολικών των 3.089 μαθητών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια.
-Παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού με σκοπό την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.
-Υποστήριξη ΜΚΟ όπως: Κιβωτός του Κόσμου, Make-A-Wish Ελλάδος, Ινστιτούτο Prolepsis, Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Με αφορμή το χρυσό μετάλλιο που έφερε η ομάδα αγωνιστικής Ρομποτικής της Πλαίσιο, “Plaisiobots” από τη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής στις αρχές του 2021, η εταιρεία συνέχισε να ενισχύει την έμπνευση των μαθητών και φοιτητών να ασχοληθούν με νέες τεχνολογίες. διοργανώνοντας διαγωνισμό Ρομποτικής και Επιχειρηματικότητας “Plaisiobots: The Race” με έπαθλο τρία εκπαιδευτικά ταξίδια στην Αμερική, τα οποία θα πραγματοποιηθούν εντός του 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More