fbpx

Πολιτικός χάρτης της Ελλάδας: Η ταξινόμηση των κομμάτων και η ίδρυση νέου κόμματος

0 645

Του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου
Ακροδεξιά σημαίνει: ναζισμός, φασισμός, δικτατορία (Χούντα), στρατοκρατία, αντικοινοβουλευτισμός, θεσμική εκτροπή, αυταρχισμός, βία, ρατσισμός, σεξισμός, σωβινισμός, εχθροπάθεια, ξενοφοβία, δίκαιο αίματος, προβοκάτσιες.

Κόμματα: Χρυσή Αυγή, Έλληνες για τη Πατρίδα, ΠΑΤΡΙΕ, Εθνικό Μέτωπο, υπερεθνικιστικές ομάδες. Στα όρια με τα ακροδεξιά κόμματα είναι η Νέα Δεξιά (Εθνική Δημιουργία) και η Ελληνική Λύση. Κατ εξοχήν κόμματα συντηρητικά και πατριδοκάπηλα, ελλαδεμπορίας και χριστιανεμπορίας.

Ακροαριστερά σημαίνει: αναρχισμός, αντιεξουσιαστική βία, αποχή από εκλογές, θεσμικό χάος, αυταρχισμός, ανθελληνικός ρατσισμός, αρνησιπατρία, εθνομηδενισμός, εχθροφιλία, ξενοφιλία, ομοφυλολατρεία, δίκαιο εδάφους (παραδόξως είναι αρχή της αποικιοκρατίας), αντιπαράθεση με το κράτος και την αστυνομία.

Κόμματα: ΑνταρΣυα, ΑντιΦα, αυτόνομες ομάδες, αναρχικοί σύνδεσμοι. Αυτοπροσδιοριζόμενα αριστερά κόμματα: ΚΚΕ της κομματικής σταλινικής δικτατορίας, ΜέΡΑ 25, Πλεύση Ελευθερίας, Λ.Α.Ε. – Τροτσκιστικές ομάδες. Κατ εξοχήν κόμματα ριζοσπαστικά και λαϊκίστικα, εθνοαποδομητικά και απάτριδα.

Που συμφωνούν τα δύο άκρα; Η ακροδεξιά με την ακροαριστερά; Σε ένα νέο εμφύλιο, στον εθνικό διχασμό, στο αιματοκύλισμα της χώρας με τον λαό παγιδευμένο σε μια αυτοκαταστροφική σύγκρουση.

Κεντροδεξιό κόμμα είναι η ΝΔ, ο βασικός εκφραστής της μεταπρατικής αστικής τάξης που έχει υπαλληλοποιήσει στις εντολές της, όλο το διαχειριστικό κυβερνητικό πολιτικό φάσμα.

Κεντροαριστερά κόμματα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, που έχουν ενσωματωθεί στο σύστημα και υπηρετούν τους κοινούς αφεντάδες του κατεστημένου.

Που συμφωνούν και ταυτίζονται η κοινοβουλευτική κεντροδεξιά με την κεντροαριστερά; Στα προτάγματα της παγκοσμιοποίησης, έχουν επίσης το ίδιο κοινωνικό μοντέλο και διαφέρουν οριακά μόνο στις οικονομικές προτεραιότητες.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ είναι οι επίσημοι εκπρόσωποι της παγκοσμιοποίησης: Παγκόσμια Διακυβέρνηση (Δικτατορία), κατάργηση έθνους-κράτους, ανοιχτά σύνορα, αποεθνοποίηση, αντικατάσταση αυτοχθόνων πληθυσμών με εισαγόμενους, υγειονομική δικτατορία, κατάργηση εθνικής γλώσσας, παραχάραξη της ιστορίας, πολυπολιτισμικό χάος, πρότυπο Βαβυλωνίας -ασυνεννοησίας, αποχριστιανοποίηση με στόχο την Ορθοδοξία, ενίσχυση αιρέσεων και του ατομικού δικαιωματισμού, κατασκευή εισαγόμενων μειονοτικών κομμάτων, διάλυση της οικογένειας, υπερβολική έμφαση στους ομοφυλόφιλους, γκετοποίηση αντί για κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά, κατάργηση του τοπικού πολιτισμού και των εθνικών παραδόσεων και επιβολή παγκόσμιων εθίμων, οικονομικός και κοινωνικός νεοφιλελευθερισμός, παγκόσμιο νόμισμα δυνάστης το αμερικανικό δολάριο.

Η εθνική τους μειοδοσία είναι απαίτηση της ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης, γι’ αυτό μοιάζουν και ταυτίζονται όλο και περισσότερο! Η πολιτική μετάλλαξη και μεταμόρφωση, όπως και η εγκατάλειψη του δημοκρατικού πατριωτισμού από όλα τα κόμματα της παγκοσμιοποίησης, προξένησε τεράστια ιδεολογικοπολιτική σύγχυση ανάμεσα στους ψηφοφόρους τους και τους άφησε πολιτικά ορφανούς, μετέωρους, ακάλυπτους και ελεύθερους  να αναζητήσουν άλλη πολιτική έκφραση.

Το πολιτικό κενό εκπροσώπησης στο κοινοβούλιο εντοπίζεται διακομματικά στο ευρύτατο φάσμα ανάμεσα στην δημοκρατική πατριωτική δεξιά, στο δημοκρατικό πατριωτικό κέντρο και στην πατριωτική αριστερά. Η κυρίαρχη αντίθεση δεν είναι πλέον δεξιά-αριστερά (δευτερεύουσα πλέον), αλλά παγκοσμιοποίηση- έθνος κράτος!

Τα κυριότερα κόμματα ενάντια στη παγκοσμιοποίηση του δημοκρατικού πατριωτικού τόξου είναι εξωκοινοβουλευτικά: ΔΗ.ΠΑ.Κ, Πανελλήνιο Προοδευτικό Κίνημα, ΕΛ.ΚΙ.Σ, Εθνεγερσία, Κίνημα Ελευθερία, Πνοή Δημοκρατίας, Δημοκρατική Άμυνα, ΕΝΥΠΕΚΚ-Όρθια Ελλάδα, Δημοκρατική Αναγέννηση, Νίκη, Αλήθεια, Χριστιανική Δημοκρατία.

Τα περισσότερα από αυτά έχουν ήδη προχωρήσει σε υπογραφές ενοποιητικής διαδικασίας για ενιαίο εθνικό ψηφοδέλτιο και περιμένουν ισότιμα και τα υπόλοιπα! (Σημείωση: Οι όποιες παραλείψεις και μη αναφορές σε κάποια προσωποπαγή εξωκοινοβουλευτικά κόμματα είναι «ευγενικά» σκόπιμες).

Η κοινή απάντηση των αντισυστημικών δυνάμεων στο πολιτικό πρόβλημα

Σε ποιο πλαίσιο μπορούν να ενωθούν οι δημοκρατικές πατριωτικές δυνάμεις; Οι πολιτικά άστεγοι προέρχονται από την δυναμική και πολυπληθή λαϊκή πατριωτική δεξιά, το πατριωτικό κέντρο και πατριωτικό ΠΑΣΟΚ καθώς και από στελέχη της πατριωτικής αριστεράς.

Επίσης νέα πολιτικά υποκείμενα προκύπτουν από νέα κινήματα που προέρχονται από την άρνηση της παγκόσμιας υγειονομικής δικτατορίας που αφυπνίζουν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, από τις  συνειδητοποιημένες δυνάμεις της ορθόδοξης παράδοσης που βιώνουν την επίθεση του διεθνούς συστήματος αποχριστιανοποίησης και από τους διαχρονικούς δημοκράτες πατριώτες που αντιστέκονται στα εθνικά ζητήματα, συνάμα σε αυτούς συμπαρατάσσονται και οι κοινωνικοί αγωνιστές των αδύναμων λαϊκών τάξεων, που βάλλονται από το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο.

Ένα νέο πολιτικό μείγμα κοινωνικής δικαιοσύνης και ευαισθησίας, με βαθιά δημοκρατικά και πατριωτικά χαρακτηριστικά που διατηρεί τις πολιτισμικές παραδόσεις και αμύνεται των συμφερόντων του ελληνισμού, συμμαχεί με τις λαϊκές παραγωγικές δυνάμεις της χώρας σε μια οικονομική, καταναλωτική και πολιτική συμμαχία εθνικής επιβίωσης.

Επείγει να προωθηθεί η Πολιτική Συμφωνία και το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που ήδη άρχισαν να προσυπογράφουν πολλά κόμματα, κινήματα, συλλογικότητες και προσωπικότητες του Δημοκρατικού Πατριωτικού Τόξου. Χαιρετίζω τον ουσιαστικό διάλογο που ξεκίνησε και γιαυτό το σκοπό ας επικοινωνήσουμε μεταξύ μας για ανταλλαγή απόψεων. Ότι αυθεντικό δημιουργείται και ενώνει τη συλλογική βάση και τις ηγεσίες είναι πάντοτε γνήσιο και τίμιο

E-mail επικοινωνίας μαζί μου al.chrysanthakopoulos@gmail.com ως απλού συνομιλητή και μόνο. Όσοι θέλετε επίσημη επαφή, θα σας παραπέμψω απευθείας στους αξιόλογους συναγωνιστές που έχουν την πρωτοβουλία και την ευθύνη του άμεσου διαλόγου. Σημειωτέον ότι δεν πολιτεύονται ως υποψήφιοι βουλευτές!

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ αποσπάσματα από συγκροτημένο κείμενο που κυκλοφορεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More