Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Ελλάκτωρ: Οι “πειρατές”, τα “chicken games” και η θλίψη της παραφροσύνης (upd)

0 76

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ της διοίκησης του Ελλάκτωρ  και της Greenhill, βασικού μετόχου της εταιρείας ξέσπασε σήμερα με αφορμή την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης. Βαριά λόγια εκατέρωθεν με χαρακτηρισμούς του Άρη Ξενόφως σε βάρος των εφοπλιστών Μπάκου Κϋμενάκη ότι λειτουργούν ως “πειρατές” ενώ τους καταλόγισε ότι κάνουν chicken game (παίγνιο του φοβισμένου). Από την άλλη σκληρή απάντηση των εφοπλιστών που μίλησαν για θλίψη που γεννά η διοίκηση της Reggeborgh.

Ο γύρος των ανακοινώσεων ξεκίνησε εκ νέου χθες με την πλευρά της Reggeborgh να μιλά για ανεύθυνη και περιττή αναβολή της ΓΣ, την ώρα που για τα τεκταινόμενα της επεισοδιακής συνέλευσης με την… ξαφνική παρουσία του Aeolus φαίνεται να έχει ενημερωθεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει σε κάποια κίνηση, τουλάχιστον στο προσκήνιο.

Από τη δική της πλευρά η Greenhill τονίζει σε δική της ανακοίνωση ότι  το ΔΣ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ αποφάσισε να λειτουργήσει εναντίον του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρίας διατυπώνοντας δημοσίως ψευδή περιστατικά», προσθέτοντας ότι αποκλειστικό σκοπό έχει την δημιουργία πολεμικού κλίματος μεταξύ των μετόχων με στόχο την αποτροπή  ενδεχόμενης συνεννόησης  των βασικών μετόχων.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες εν όψει της νέας ημερομηνίας της Γενικής Συνέλευσης, με τους μετόχους να έχουν άτυπα χωριστεί και λάβει ο καθένας το δικό του στρατόπεδο, δημιουργώντας ‘’άτυπα’’ συμμαχίες, με την αγορά να υποστηρίζει ότι κοινό μέτωπο έχουν πλέον η Pemanoaro και η Greenhill, συμφερόντων Καλλιτσάντση και Μπάκου – Καϋμενάκη αντίστοιχα, ενώ από τη δική τους πλευρά οι Ολλανδοί είναι αυτοί που φέρονται να υποστηρίζουν ότι θα πρέπει όσο το δυνατόν πιο σύντομα να γίνει η ΑΜΚ, προκειμένου να αρχίσει να υπάρχει ζεστό χρήμα στα ταμεία για να γίνει επανεκκίνηση εργασιών σε όλα τα επίπεδα.

Οι διεργασίες που γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται τις επόμενες ημέρες θα είναι πολλές, οι μέτοχοι βρίσκονται σε θέση μάχης για οτιδήποτε προκύψει και το ρεπορτάζ συνεχίζεται…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More