fbpx

“Ψάχνουν” απεγνωσμένα για προεκλογικό “άσο στο μανίκι”

Μια οικονομική παροχή που θα κάνει τη διαφορά και θα ανατρέψει το προεκλογικό κλίμα, ενόψει της κάλπης της 21ης Μαϊου, αναζητά σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση.

Η εκτίμηση ότι ακόμη και αν πέσει ο πληθωρισμός στα “χαρτιά” της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η ακρίβεια θα… παραμείνει στα ράφια των σούπερ μάρκετ, συρρικνώνοντας και το 2023 το χαμηλό εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών, κινητοποιεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που αναζητά εσπευσμένα το μέτρο εκείνο που θα μπορέσει να αντισταθμίσει τις απώλειες και να μετριάσει τις αντιδράσεις των πολιτών.

Με τη λύση στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας να μην φαντάζει -προς το παρόν τουλάχιστον- ορατή, οι επικεφαλής στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ενέργειας σε όλη την Ευρωζώνη, φοβούνται ότι από Σεπτέμβριο, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με την ενεργειακή ακρίβεια. Μια νέα “εκτόξευση” των τιμών φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος στα ύψη, θα παρατείνει και θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις πληθωριστικές τάσεις στα τρόφιμα, θα ανεβάσει τα κόστη παραγωγής, θα “χτυπήσει” τις ελληνικές εξαγωγές και θα κάνει πανάκριβες τις εισαγωγές σε προϊόντα που αναγκαστικά η χώρα μας εισάγει από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με στέλεχος του οικονομικού επιτελείου «οι παρεμβάσεις σε μισθούς, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα και δάνεια, έχουν φτάσει στα όρια τους για το 2023», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να βγάλει έναν προεκλογικό “άσσο” από το “μανίκι” για επαγγελματικούς κλάδους, «κάτι που θα μπορέσει να έχει ένα άμεσο και ξεκάθαρο αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία», σημειώνει χαρακτηριστικά το στέλεχος στη “Voice”, «δεν θα έχει τη μορφή χάρης… ή δώρου, αλλά κινήτρου που θα δημιουργεί θετικό αποτέλεσμα στο τέλος της ημέρας”.

Προς το παρόν επισπεύδουν την εφαρμογή των ρυθμίσεων για χρέη προς το Δημόσιο, επιταχύνουν τις διαδικασίες προέγκρισης χρηματοδοτήσεων, ανοίγουν όλα τα προγράμματα χρηματοδότησης ή επιδότησης που ήταν ώριμα και «περίμεναν τη σειρά τους, λίγο πριν τις εκλογές» και “πιστώνονται” την απόφαση των τραπεζών να… προστατεύσουν τον εαυτό τους, δίνοντας ένα ελάχιστο μέρος από τα υπερκέρδη του προηγούμενου διαστήματος (λόγω αύξησης επιτοκίων) για να “παγώσουν” τις δόσεις των στεγαστικών – επισκευαστικών δανείων στα επίπεδα Μαρτίου και να αποφύγουν μια νέα γενιά “κόκκινων δανείων”.

Σε κάθε περίπτωση η “παροχή έκπληξη” που ψάχνει η κυβέρνηση για να απαντήσει στα οικονομικά μέτρα που προτείνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, θα χρησιμοποιηθεί στον προεκλογικό αγώνα με στόχο να “διαφημιστεί” για να τεθεί σε εφαρμογή αν και εφόσον… Μια παροχή, με άλλα λόγια, χωρίς κόστος…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra