fbpx

Ράλλυ Ακρόπολις: Καλώς το κι ας άργησε!

0 76

Σε ρυθμούς Ράλλυ Ακρόπολις ζει από σήμερα όλη η Ελλάδα. Ο Εθνικός μας αγώνας επανήλθε φέτος, μετά από απουσία αρκετών χρόνων, στο καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC) και οι απανταχού φίλοι των μηχανοκίνητων σπορ ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών στις χωμάτινες ειδικές διαδρομές.

Πριν φτάσουμε όμως σε αυτές, σήμερα το απόγευμα, και για πρώτη φορά στην ιστορία του Ακρόπολις, αμέσως μετά την έναρξη του αγώνα κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης (17:30), θα έχουμε την ειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας και πέριξ του Συντάγματος. Το πρώτο αυτοκίνητο για αυτή την ειδική θα εκκινήσει στις 18:08.

Μάλιστα, για το λόγο αυτό, έχουν παρθεί αυξημένα αστυνομικά μέτρα ενώ θα κλείσει και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, καθώς αναμένεται πλήθος κόσμου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο κέντρο από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ, ενώ από την Τροχαία θα γίνονται εκτροπές για να διευκολύνεται η κίνηση.

Στο μεταξύ, η διαδικασία αναγνωρίσεων του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, που είχε ξεκινήσει τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκε χτες, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, με δύο περάσματα από το shakedown και τις ειδικές διαδρομές της Κυριακής (Ταρζάν, Πύργος).

Όπως τόνισαν όλα τα πληρώματα, κύριο χαρακτηριστικό ήταν η λάσπη, λόγω του βροχερού καιρού στην περιοχή της Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν τις επόμενες ημέρες.

Δηλώσεις οδηγών μετά το πέρας των Αναγνωρίσεων:

1 SEBASTIEN OGIER/JULIEN INGRASSIA

«Αν ο αγώνας διεξαγόταν τώρα, θα ήταν πολύ δύσκολος. Ας δούμε πώς θα είναι ο καιρός για το ράλλυ. Αν όμως μείνει όπως τώρα, θα είναι σίγουρα πολύ δύσκολο».

33 ELFYN EVANS/SCOTT MARTIN

«Αυτήν τη στιγμή οι ειδικές διαδρομές είναι βρεγμένες και προφανώς αρκετά λασπωμένες. Νομίζω πως αν συνεχιστεί έτσι ο καιρός, θα είναι ακόμη πιο δύσκολα, ιδιαίτερα με την κατανομή ελαστικών που έχουμε διαθέσιμη».

11 THIERRY NEUVILLE/MARTIJN WYDAEGHE

«Προφανώς είναι δύσκολο να κάνουμε καλά σχόλια λόγω του καιρού. Εννοώ πως τα πάντα είναι γεμάτα με λάσπη, εκτός από τις ειδικές διαδρομές της Παρασκευής, που είναι λίγο έως πολύ στεγνές. Οπότε προς το παρόν οι συνθήκες είναι πολύ πονηρές, και είναι δύσκολο να προβλέψουμε πώς θα είναι κατά τη διάρκεια του αγώνα».

69 KALLE ROVANPERÄ/JONNE HALTTUNEN

«Ο καιρός είναι αρκετά δύσκολος τώρα. Οι συνθήκες θα είναι πονηρές, και πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό, κατά τη διάρκεια του αγώνα».

8 OTT TÄNAK/MARTIN JÄRVEOJA

«Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ λασπωμένες αυτήν τη στιγμή. Το οδόστρωμα είναι λασπωμένο, οπότε είναι και αρκετά “σπασμένο”».

18 TAKAMOTO KATSUTA/KEATON WILLIAMS

Οι Takamoto Katsuta και Keaton Williams δε θα ξεκινήσουν τον αγώνα, λόγω ενός έκτακτου οικογενειακού προβλήματος του Βρετανού συνοδηγού, ο οποίος έπρεπε να επιστρέψει άμεσα στο σπίτι του. Παρ’ όλα αυτά, ο Ιάπωνας οδηγός ολοκλήρωσε τις αναγνωρίσεις.

«Ασφαλώς είναι κάπως απογοητευτικό, όμως η ζωή και η υγεία είναι ό,τι σημαντικότερο. Ελπίζω η οικογένεια του Keaton να είναι καλά, τίποτε άλλο. Ασφαλώς δεν είναι καλή κατάσταση, όμως πρέπει να το αποδεχθώ και να εστιάσω στο επόμενο ράλλυ. Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ δύσκολες».

44 GUS GREENSMITH/CHRIS PATTERSON

«Οι ειδικές διαδρομές δε βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Σε ορισμένα σημεία κάναμε τις αναγνωρίσεις στα τυφλά, οπότε δεν ξέρουμε πώς θα διαμορφωθούν στον αγώνα. Όμως ναι, θα είναι ενδιαφέρον».

6 DANI SORDO/CANDIDO CARRERA

«Οι ειδικές διαδρομές είναι λασπωμένες, και πρόκειται για παράξενο Ακρόπολις. Δεν ξέρω. Ακόμη και αν έχουμε καλό καιρό, ο δρόμος δε θα αλλάξει πολύ. Οπότε θα είναι πονηρά φέτος».

16 ADRIEN FOURMAUX/RENAUD JAMOUL

«Νομίζω πως οι ειδικές διαδρομές θυμίζουν το Ράλλυ Ουαλίας. Ειλικρινά, είναι αρκετά δύσκολα με τη βροχή, αφού το έδαφος είναι μαλακό και λασπωμένο. Είναι κρίμα γιατί οι ειδικές διαδρομές είναι πραγματικά ωραίες, όμως σίγουρα θα είναι μια μεγάλη πρόκληση».

7 PIERRE-LOUIS LOUBET/FLORIAN HAUT-LABOURDETTE

«Σίγουρα, οι ειδικές διαδρομές είναι λασπωμένες και πολύ δύσκολες. Αν παραμείνει αυτή η κατάσταση, θα είναι ένας σκληρός αγώνας. Οπότε θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Προς το παρόν, περιμένουμε».

9 JOURDAN SERDERIDIS/FRED MICLOTTE

«Οι ειδικές διαδρομές είναι σε κακή κατάσταση. Νομίζω πως ο μόνος τρόπος θα είναι να προσπαθήσουμε να επιβιώσουμε».

20 ANDREAS MIKKELSEN/ELLIOTT EDMONDSON

«Ναι, είναι πολύ λασπωμένα. Όμως νομίζω πως θα στεγνώσει για τον αγώνα, και θεωρώ πως θα είναι καλύτερα. Πήραμε μια ιδέα από τις ειδικές διαδρομές, όμως είναι δύσκολo να κάνεις σημειώσεις με αυτό τον καιρό. Κάναμε το καλύτερο δυνατό».

21 MADS OSTBERG/TORSTEIN ERIKSEN

«Οι ειδικές διαδρομές καθαυτές φαίνονται πολύ ωραίες. Απλώς η κατάσταση που βλέπουμε αυτήν τη στιγμή κάνει τις ειδικές διαδρομές πολύ πονηρές. Είναι κρίμα, γιατί νομίζω πως θα ήταν ένα πραγματικά ωραίο Ακρόπολις, πολύ πιο καθαρό, λίγο πιο γρήγορο και όχι τόσο σκληρό όσο γνωρίζαμε. Όμως είναι έτσι, ελπίζω ότι θα στεγνώσουν λίγο προς το Σαββατοκύριακο, και ευελπιστούμε πως (θα είναι) λίγο καλύτερα».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More