fbpx

Ρουμπινί: Βγάζει το δικό του κρυπτονόμισμα

0 79

Ο Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος κάποτε υπήρξε φανατικός πολέμιος των κρυπτονομισμάτων, έχει βάλει στα άμεσα σχέδιά του την ανάπτυξη μιας σειράς από χρηματοοικονομικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου ενός περιουσιακού στοιχείου που στοχεύει να γίνει το «πιο ανθεκτικό δολάριο» ενόψει του υψηλότερου πληθωρισμού και των γενικότερων κλιματικών και πολιτικών αναταραχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, ο γνωστός οικονομολόγος, με το παρατσούκλι «Dr. Doom» για τις bearish του απόψεις, βλέπει χώρο για ένα ψηφιακό νόμισμα που υποστηρίζεται από περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία από τις υψηλότερες τιμές και να επωφεληθεί από την αυξανόμενη ζήτηση για γη και εμπορεύματα, καθώς και από την απώλεια εμπιστοσύνης στα νομίσματα fiat. Συνεργάζεται με την Atlas Capital Team LP με έδρα το Ντουμπάι, στην οποία εντάχθηκε πριν από δύο χρόνια ως συνιδρυτής και επικεφαλής οικονομολόγος, για τη δημιουργία των νέων προϊόντων.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Ρουμπίνι αξιοποιεί τις αυξανόμενες ανησυχίες για τον ρυθμό του πληθωρισμού, καθώς και τις εικασίες σχετικά με τις μακροπρόθεσμες προοπτικές για το δολάριο.

Σε αντίθεση με πολλά κρυπτονομίσματα, ο Ρουμπινί τονίζει ότι το νόμισμα θα υποστηρίζεται από πραγματικά περιουσιακά στοιχεία – ένα μείγμα βραχυπρόθεσμων αμερικανικών κρατικών ομολόγων, χρυσού και αμερικανικής ακίνητης περιουσίας (με τη μορφή Real Estate Investment Trusts) που αναμένεται να επηρεαστεί λιγότερο από την κλιματική αλλαγή.

Θα μπορούσε να απευθύνεται σε μεγάλους επενδυτές, όπως κρατικά επενδυτικά ταμεία, συνταξιοδοτικά ταμεία, ακόμη και κεντρικές τράπεζες που διατηρούν μεγάλα αποθεματικά περιουσιακών στοιχείων σε δολάρια ή που αναζητούν μια εναλλακτική λύση στο συνηθισμένο μείγμα μετοχών και ομολόγων, είπε.

Το σχέδιο είναι να δημιουργηθεί ένας δείκτης και να προσφερθούν swaps με μεγάλους επενδυτές, προτού επεκταθεί σε ένα ETF και τελικά προσφέρει μια token έκδοση, δήλωσε σε συνέντευξή του ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Atlas, Reza Bundy.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία παγκόσμια αποθηκευμένη αξία», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος. «Είναι κάτι παρόμοιο με ένα υποκατάστατο για τα Treasuries ή ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο που διαθέτει χαρακτηριστικά πληρωμής».

Η Atlas Capital δήλωσε ότι συνεργάζεται με την Mysten Labs, την εταιρεία προγραμματισμού web3 που ιδρύθηκε από πρώην μηχανικούς της Meta Platforms Inc. (Facebook) και υποστηρίζεται από τον Andreessen Horowitz, για την ανάπτυξη της τεχνολογίας για το «United Sovereign Governance Gold Optimized Dollar» ή «USG». Μια εκπρόσωπος των Mysten Labs επιβεβαίωσε τη συνεργασία.

Η προσφορά του προϊόντος με τη μορφή ενός τίτλου με χαρακτηριστικά token δημιουργεί τις συνθήκες να φτάσει σε περισσότερους ανθρώπους χωρίς πρόσβαση σε σταθερά νομίσματα, υποστήριξε. «Υπάρχει μια ευκαιρία οικονομικής ένταξης, όπου δεν έχουν έκθεση στο δολάριο και έχουν ανάγκη για σταθερή φορητή αξία που αντικαθιστά τη φθίνουσα αξία του δικού τους τοπικού νομίσματος», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο Ρουμπινί έχει εκτοξεύσει πυρά κατά των ψηφιακών νομισμάτων και του Bitcoin, λέγοντας ότι το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα δεν πρέπει να έχουν θέση στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών. «Δεν είναι νόμισμα. Δεν είναι μονάδα μέτρησης, δεν είναι μέσο πληρωμής, δεν είναι σταθερή αποθήκευση αξίας. Δεύτερον, δεν είναι καν στοιχείο ενεργητικού», έχει πει στο παρελθόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More