fbpx

ΣΕΠΕ: Επανεκλογή της Γιώτας Παπαρίδου

90

Την Τρίτη 6 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).   

Στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκε η στρατηγική τοποθέτηση του κλάδου και ο καταλυτικός ρόλος του στη δημιουργία της σύγχρονης Ψηφιακής Ελλάδας στη μετά COVID-19 εποχή. Την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κύριος Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κύριος Μάριος Κάτσης.

Όπως τονίστηκε από το σύνολο των Μελών του Συνδέσμου, του Διοικητικού Συμβουλίου και των στελεχών των επιχειρήσεων, οι προκλήσεις που δημιουργήθηκαν από την πανδημία της COVID-19 ήταν πρωτοφανείς και η Ελλάδα κλήθηκε να πραγματοποιήσει μεγάλες ψηφιακές καινοτομίες σε πολύ σύντομο χρόνο. Ο κλάδος ψηφιακής τεχνολογίας θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια τον απαραίτητο καταλύτη, ώστε να πετύχει η Ελλάδα τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό που απαιτείται και για την οικονομία και για την κοινωνία. Η αξιοποίηση της ευκαιρίας του  Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” στους άξονες 2, 3 και 4 καθώς και του ΕΣΠΑ 2021-2027 είναι κομβικής σημασίας, ώστε να αλλάξει το ψηφιακό αποτύπωμα της χώρας, σημειώθηκε από όλες τις πλευρές.

Ταυτόχρονα,  ως εξίσου σημαντική αναγνωρίστηκε η αναγκαιότητα ενεργής υποστήριξης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας, αλλά και η δημιουργία κινήτρων για την ανάπτυξη της καινοτομίας, ώστε να καταστεί η χώρα ένα “hitech hub”, παράγοντας καινοτομία. Η προβολή και ανάδειξη συνολικά του “Brand Ελλάδα” από την οικονομική διπλωματία και το ΣΕΠΕ με το σχεδιασμό και την υλοποίηση μακροχρόνιας διεθνούς εκστρατείας προβολής της βιομηχανίας ψηφιακής τεχνολογίας, γιατί «Διαθέτουμε και το ταλέντο και τις επιχειρήσεις», είναι ένα σημείο στο οποίο συμφώνησαν οι συμμετέχοντες.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε ο απολογισμός της διετίας 2019 – 2021, σημειώνοντας τις σημαντικές πρωτοβουλίες που ανέπτυξε ο Σύνδεσμος με φορείς της Πολιτείας και της αγοράς, αλλά και τη δυναμική του παρουσία μέσω της ενεργής συμμετοχής του σε όλες τις διαβουλεύσεις, που σχετίζονται με θέματα όχι μόνο της βιομηχανίας ψηφιακής τεχνολογίας αλλά και με την Εθνική Οικονομία, τον Πολιτισμό, την Ανάπτυξη και άλλους παραγωγικούς κλάδους, κ.α. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη δυναμική παρέμβαση του ΣΕΠΕ στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι επιχειρήσεις του κλάδου στην πρωτοφανή κρίση του τελευταίου 1,5 έτους.

Τέλος, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες συγκρότησης σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο έχει ως ακολούθως:

Πρόεδρος ΔΣ: Γιώτα Παπαρίδου

Α’ Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος: Σπύρος Παμπουκίδης

Β’ Αντιπρόεδρος: Βασίλης Ορφανός

Γενικός Γραμματέας: Σπύρος Πουλίδας

Ειδικός Γραμματέας: Κωνσταντίνος Τζοάννης

Ταμίας: Δημήτρης Παπαϊωάννου

Μέλη ΔΣ: Κωνσταντίνος Γεράρδος, Αλέξανδρος Μάνος, Σπυρίδων Μανωλόπουλος.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΣΕΠΕ, εξελέγησαν οι κ.κ.: Μιχάλης Κασιμιώτης, Θανάσης Πετμεζάς και Τρύφων Σωτηρόπουλος.

Για την Πειθαρχική Επιτροπή εξελέγησαν οι κ.κ.: Δημήτρης Δάφνης, Γρηγόρης Κοτσικάρης και Βασίλης Χρηστίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More