fbpx

Σκάνδαλο Jumbo: Παιχνιδιάρης ο αντ’ αυτού του Βακάκη (upd)

0 75

Ραγδαίες οι εξελίξεις στη Jumbo, μετά τις αποκαλύψεις περί φερόμενης εμπλοκής του αντιπροέδρου της εταιρείας, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου σε κύκλωμα που μεταπωλούσε ακίνητα στην Ελλάδα σε Κινέζους αγοραστές, μέσω συναλλαγών με POS.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Jumbo συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα για το θέμα, κάνοντας δεκτή την παραίτηση του κ. Παπαευαγγέλου. Εξάλλου, όπως είχε διαρρεύσει νωρίτερα, ο επικεφαλής της εισηγμένης, Απόστολος Βακάκης, έμαθε τις τελευταίες εξελίξεις από το Λονδίνο, όπου βρισκόταν, και είχε ζητήσει ο ίδιος την παραίτησή του.

Με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο, η εισηγμένη διαψεύδει κάθε εμπλοκή της με τις «προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες» του ήδη παραιτηθέντα, όπως αναφέρει, κ. Παπαευαγγέλου και διευκρινίζει ότι δεν έγινε καμία συναλλαγή μέσω τραπεζικών λογαριασμών και των συστημάτων πληρωμών της εταιρείας, «πλην αποκλειστικά και μόνον όσων αφορούν στην καθημερινότητα της πραγματικής εμπορικής δραστηριότητα αυτής».

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι κινεζικές αρχές ξεκίνησαν ελέγχους για ύποπτη διακίνηση κεφαλαίων. Έτσι, αποκαλύφθηκε η δράση κυκλώματος, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται και ο κ. Παπαευαγγέλου, που πουλούσε ακίνητα σε Κινέζους εκμεταλλευόμενος το νομοθετικό πλαίσιο για τη χορήγηση golden visa σε αλλοδαπούς, κατά παράβαση των περιορισμών στις συναλλαγές (capital controls), που ισχύει στην Κίνα.

Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της Jumbo έχει αναπτύξει δραστηριότητα στον χώρο του real estate έχοντας αποκτήσει σημαντικό αριθμό ακινήτων, ανάμεσα στα οποία τα ακίνητα της Κoumbas Development του Γιώργου Κούμπα και η βίλα του πρώην εκδότη Πέτρου Κωστόπουλου.

Οι συναλλαγές, ύψους 40 εκατ. ευρώ, γίνονταν σύμφωνα με πληροφορίες, με POS της Εθνικής Τράπεζας.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται σημαίνον στέλεχος της ΕΤΕ, η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής που «τρέχει» την τράπεζα, Νέλλη Τζάκου – Λαμπροπούλου. Η διοίκηση της Εθνικής φέρεται να εξετάζει την απομάκρυνση της κ. Τζάκου, αλλά και ενός ακόμη στελέχους, που επίσης φαίνεται πως σχετίζεται με την υπόθεση.

Η ανακοίνωση της Jumbo

H Jumbo, σε απάντηση σημερινού σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προς άμεση και πλήρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, με την παρούσα διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά, ως αναληθή και αβάσιμα, σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου περί ενδεχόμενης εμπλοκής της, με οποιονδήποτε άμεσο ή έμμεσο τρόπο, σε φερόμενες ως παράνομες δραστηριότητες προσωπικής εταιρείας του ήδη παραιτηθέντος μικρομετόχου, αναπληρωτή Αντιπροέδρου και Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελου Παπαευαγγέλου. Ειδικότερα:

1. Η εταιρεία ουδεμία απολύτως γνώση ή σχέση ή σύνδεση έχει με τις προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες του ανωτέρω στον τομέα των ακινήτων ή άλλες.

2. Ουδεμία συναλλαγή έχει πραγματοποιηθεί οποτεδήποτε μέσω των τραπεζικών λογαριασμών και των συστημάτων πληρωμών της εταιρείας, πλην αποκλειστικά και μόνον όσων αφορούν στην καθημερινότητα της πραγματικής εμπορικής δραστηριότητα αυτής.

3. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Παπαευαγγέλου δεν είχε καμία απολύτως υπογραφή ή εξουσία σε σχέση με τις οικονομικές συναλλαγές της εταιρείας, καθώς η μόνη του αρμοδιότητα ήταν αγορανομικώς υπεύθυνος και αρμόδιος για τις καθημερινές τρέχουσες συναλλαγές με δημόσιες υπηρεσίες, αρχές και οργανισμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More