fbpx

Σκάνδαλο υποκλοπών: Επιχείρηση συμψηφισμού από τη ΝΔ

0 122

Παρά την προσπάθεια της ΝΔ να δείξει ότι δεν είναι απομονωμένη και ότι την πρότασή της για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με το ρόλο της ΕΥΠ και τις υποκλοπές σε βάθος δεκαετίας, σε μια μια προσπάθεια συμψηφισμού και ότι όλες οι κυβερνήσεις τελικά  τα ίδια κάνουν, την στηριζει η αντιπολίτευση, τελικά αποδεικνύεται fake news.

Το γεγονός δεν επιβεβαιώνει κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης και πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν χαρακτηριστικά “Παρακολουθούμε  με ενδιαφέρον στα ΜΜΕ ότι η Νέα Δημοκρατία θεωρεί πως βρήκε πολλούς συμμάχους στη σημερινή συζήτηση της Διάσκεψης των Προέδρων σε ό,τι αφορά τη διεύρυνση της περιόδου που θα ελέγξει η εξεταστική επιτροπή” και τόνιζαν “Λυπούμαστε που όλα είναι ψέματα, αλλά η μάχη των εντυπώσεων δεν κρατάει πολύ. Την Δευτέρα στη Βουλή θα αποδειχθεί πόσο άριστη σχέση έχει η ΝΔ με τα fake news”.

Να σημειωθεί ότι το κυβερνών κόμμα λέει “ναι” στη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών με τις παρακολουθήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη κ.α., αλλά να  επεκταθεί η έρευνα σε βάθος χρόνου, ώστε να αντιμετωπιστούν διαχρονικές παθογένειες και να διατυπωθούν βελτιωτικές προτάσεις για το μέλλον.

Το ζητούμενο είναι σε πόσο βάθος χρόνου, καθώς οι πληροφορίες ότι θα περιλαμβάνεται και η περίοδος διακυβέρνησης Σαμαρα-Βενιζέλου προκαλεί αναταράξεις στο κυβερνών κόμμα και αντιμετωπίζεται με καχυποψία από τους “συμμάχους” του “εκσυγχρονιστικού κέντρου” που στηρίζουν – με επιφύλαξη πλέον- την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πηγες της ΝΔ “Η θέση της Κυβέρνησης στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική Επιτροπή είναι ξεκάθαρη: Όπως έχει τονίσει ο Πρωθυπουργός, είναι υπέρ της διερεύνησης όσων αφορούν  στην επισύνδεση του τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο που προβλέπει ο νόμος και ο κανονισμός της Βουλής. Είναι επίσης υπέρ της διερεύνησης της λειτουργίας στην Ελλάδα, κακόβουλων λογισμικών, στο πλαίσιο της διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών, παρότι -όπως έχει επανειλημμένα τονιστεί- ουδεμία σχέση έχουν κρατικές υπηρεσίες με αυτά”.

“Η Κυβέρνηση πιστεύει ότι παράλληλα με την διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, μια Εξεταστική Επιτροπή θα πρέπει επίσης να εξετάσει τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών ασφαλείας σε βάθος χρόνου, ώστε να αντιμετωπιστούν διαχρονικές παθογένειες και να διατυπωθούν βελτιωτικές προτάσεις για το μέλλον” αναφέρουν και συμπληρώνουν  “Λέμε λοιπόν ναι στη διερεύνηση του παρόντος, αλλά να εξεταστεί και το παρελθόν προκειμένου να διορθωθούν παθογένειες ώστε στο μέλλον να μην παρατηρηθούν ανάλογα προβλήματα και οι υπηρεσίες να διαδραματίζουν τον σημαντικό ρόλο τους στην προστασία της εθνικής ασφάλειας, τηρώντας αυστηρά τους κανόνες του κράτους δικαίου”.

Κατ τη ΝΔ “η Εξεταστική Επιτροπή να μην αποτελέσει πεδίο στείρας πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά να παραγάγει ουσιαστικό αποτέλεσμα για τη χώρα”

Μάλιστα το κυβερνών κόμμα επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή “δεν θα ψηφίσει την τοποθέτηση ενός έμπειρου διπλωμάτη, με άμεμπτη και επιτυχημένη θητεία, του Θεμιστοκλή Δεμίρη, για το αξίωμα του Διοικητή της ΕΥΠ” και επειδή επιτίθεται στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, “επιχειρώντας να κάνει υποδείξεις στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη για το πώς θα κάνει τη δουλειά της και αναμασά αόριστες καταγγελίες για παρακολουθήσεις, χωρίς κανένα στοιχείο με επίκληση δημοσιευμάτων που δεν στηρίζονται πουθενά”

Ωστόσο επισημαίνουν από το κυβερνών κόμμα “αυτό που ενδιαφέρει την Κυβέρνηση είναι οι υπηρεσίες να διαδραματίζουν τον σημαντικό ρόλο τους στην προστασία της εθνικής ασφάλειας, τηρώντας αυστηρά τους κανόνες του κράτους δικαίου, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να πλήξει με οποιοδήποτε τρόπο την Κυβέρνηση”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More