fbpx

Σοφία Νικολάου: Εκτός ψηφοδελτίων Ν.Δ. με αιχμές προς την κυβέρνηση

0 152

Τη μη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια, αποφάσισε η πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου και σύμφωνα με πληροφορίες έλαβε την απόφαση για λόγους ευθιξίας, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τις προμήθειες της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κ. Νικολάου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζει πως “σήμερα επικρατούν οι κραυγές και τα ουρλιαχτά εκείνων, που σκεπάζουν τη λογική, και την ακεραιότητα, τον αγώνα που έχω δώσει” και επισημαίνει “Η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές. Όσο βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα σε βάρος μου, είναι αδύνατον να συνεχίσω την προεκλογική μου δραστηριότητα γι’ αυτό και σταματώ την εκστρατεία μου στο Νομό της Εύβοιας. Δήλωσα από την πρώτη στιγμή και δηλώνω και σήμερα ότι όλα όσα με κατηγορούν είναι συκοφαντίες που πολύ σύντομα θα καταπέσουν στη Δικαιοσύνη”.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες η απόφαση της ελήφθη καθώς θεωρεί ότι η Νέα Δημοκρατία δεν στήριξε την υποψηφιότητά της απέναντι στις επιθέσεις που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ και παρά το γεγονός ότι έχει στη διάθεσή της όλο το πόρισμα του ΣΔΟΕ και άλλα στοιχεία που, κατά την ίδια, την αθωώνουν πλήρως για όσα την κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα, πηγές από το περιβάλλον της, λένε με νόημα ότι όλη αυτή η συζήτηση γίνεται τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται να είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Να σημειωθεί ότι από το περιβάλλον της κ. Νικολάου μιλούν για “γαλάζιες” παρεμβάσεις, ακόμη και για “συμβόλαια” προκειμένου να “απελευθερωθεί” μια θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Εύβοια, ωστόσο το πρόβλημα μετά την απόσυρση της κ. Νικολάου, είναι ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου εξαιτίας των απευθείας αναθέσεων που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και για τα οποία σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως πηγές της ΝΔ υπογραμμίζουν πως “επειδή όσα λέει η κυρία Νικολάου, προκαλούν διάφορα ερωτηματικά, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι στην κυρία Νικολάου είχε διαμηνυθεί με απόλυτα σαφή τρόπο ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές”.

Στη δήλωση της η κ. Νικολάου αναφέρει αναλυτικά:

“Πορεύτηκα στην προσωπική, επαγγελματική και πολιτική μου διαδρομή με απόλυτη διαφάνεια, με καθημερινό αγώνα και με την πεποίθηση ότι αν παλέψεις μπορείς να πετύχεις τα πάντα.

Περπάτησα και συνεχίζω να περπατώ με το κεφάλι ψηλά, όσες επιθέσεις κι αν δέχθηκα, όση λάσπη κι αν εκτόξευσαν κάποιοι σε βάρος μου. Έδωσα καθημερινές μάχες, θέλοντας να υπηρετήσω την Ελλάδα και κυρίως την πατρίδα μου την Εύβοια.

Όμως, σ’ αυτή τη τραγική στιγμή για τον τόπο, σε μια περίοδο που το κλίμα είναι αφάνταστα βαρύ, οφείλω να πάρω μια δύσκολη απόφαση. Η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές.

Όσο βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα σε βάρος μου, είναι αδύνατον να συνεχίσω την προεκλογική μου δραστηριότητα γι’ αυτό και σταματώ την εκστρατεία μου στο Νομό της Εύβοιας.

Δήλωσα από την πρώτη στιγμή και δηλώνω και σήμερα ότι όλα όσα με κατηγορούν είναι συκοφαντίες που πολύ σύντομα θα καταπέσουν στη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχει σε βάρος μου καμία ποινική δίωξη, δεν διώκομαι από κανέναν, παρά μόνο από τους συκοφάντες μου γι’ αυτό και δεν διαπραγματεύομαι με κανένα την αξιοπρέπειά μου.

Δυστυχώς σήμερα επικρατούν οι κραυγές και τα ουρλιαχτά εκείνων, που σκεπάζουν τη λογική, και την ακεραιότητα, τον αγώνα που έχω δώσει για να φτάσω μέχρι εδώ.

Όμως ο πόνος που βιώνει η ελληνική κοινωνία είναι πάνω από προσωπικές βλέψεις και στρατηγικές και αυτό που προέχει είναι να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα, μία σωστή Ελλάδα με ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά αλλά και αγάπη για τον τόπο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες Ευβοιώτες που με στήριξαν αυτούς τους μήνες. Τους έχω όλους στην καρδιά μου”.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More