fbpx

Σουβλάκι: Η ακρίβεια κατεβάζει τα ρολά τα σουβλατζίδικα

0 167

Ένα παραδοσιακό φαγητό των Ελλήνων έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τη συνεχιζόμενη ακρίβεια και τις αυξήσεις των τροφίμων και των αγροτικών προϊόντων.

Ο λόγος για το σουβλάκι με τους ιδιοκτήτες σουβλατζίδικων σε αρκετές περιοχές –ακόμα και τις πιο… λαϊκές- να βάζουν λουκέτο, καθώς η πελατεία τους μειώνεται όλο και περισσότερο.

«Κάθε μέρα συνάδελφοι κλείνουν, το πρόβλημα είναι σοβαρό. Κινδυνεύουμε να κλείσουμε  δεν ξέρω αν θα αντέξουμε, διώχνουμε προσωπικό και μένουν άνθρωποι που τους είχα 20 χρόνια χωρίς δουλειά. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές αλλά είναι αδύνατον διότι βλέπεται κάθε μέρα τι γίνεται», ανέφεραν στο MEGA  επιχειρηματίες.

Όπως λένε οι καταναλωτές, για μια τετραμελή οικογένεια, η αγαπημένη συνήθεια του Σαββατοκύριακου είναι πλέον απαγορευτική μιας και χρειάζονται τουλάχιστον 25 ευρώ μόνο για τυλιχτά και αναψυκτικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πιο ακριβό τυλιχτό σουβλάκι το συναντά κανείς στην Κρήτη με τη μέση τιμή να έχει σκαρφαλώσει στα 4,30 ευρώ, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 3,54€, ενώ στην Αθήνα το σουβλάκι κυμαίνεται στα 3,30 ευρώ.

Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες όπως το ηλιέλαιο και οι πατάτες, έχουν οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη αύξηση στις τιμές των προϊόντων καθιστώντας αγαπημένες συνήθειες των Ελλήνων απαγορευτικές.

«Έχει ακριβύνει πάρα πολύ, είμαστε κλασικοί Έλληνες αλλά το σκεφτόμαστε πλέον».

Τέλος, οι επαγγελματίες φοβούνται ότι οι αυξήσεις στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες θα συνεχιστούν και αναγκαστικά θα πρέπει να συνεχίσουν να κρατούν ψηλά τις τιμές.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More