Στο σφυρί… και το πανάκριβο show – room του Λαϊνόπουλου στην Κηφισιά

0 6

Στο σφυρί βγάζουν οι πιστώτριες τράπεζες τρία ακίνητα της Λαϊνόπουλος, άλλοτε ισχυρής αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mercedes στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα στις 26 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για ακίνητο της εταιρείας στην Κηφισιά, από την Alpha Bank με τιμή εκκίνησης τα 4,5 εκατ. ευρώ.Για την ίδια μέρα έχουν προγραμματιστεί δύο ακόμη πλειστηριασμοί για ακίνητα της .

Η εγκατάλειψη… του επιβλητικού συγκροτήματος

Η εικόνα του άδειου – κάποτε επιβλητικού – κτιρίου επί της εθνικής οδού στο ύψος της Κηφισιάς και του γυάλινου πύργου που κάποτε ήταν γεμάτος από αυτοκίνητα smart μαρτυρούσε τα τελευταία χρόνια τη δεινή κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η ιστορική εταιρεία στο χώρο του αυτοκινήτου.

Τα μεγάλα χρέη αλλά και η κάθετη πτώση των πωλήσεων στα χρόνια της κρίσης μπορεί να ήταν αυτά που έφεραν τελικά το τέλος, ωστόσο τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει χρόνια πριν. Είναι χαρακτηριστικό πως το 2008, πριν την έναρξη της κρίσης στη χώρα ο κύκλος εργασιών της «ΠΡΟΜΟΤ ΛΑΪΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ» ήταν 80,7 εκατ. ευρώ με τα κέρδη προ φόρων μόλις στα 33.000 ευρώ! Η οικονομική κρίση απλά μεγέθυνε το πρόβλημα.

Είναι κοινό μυστικό στην πιάτσα των αυτοκινητάδων ότι τα δύο αδέλφια, η Όλγα και ο Μανώλης Λαϊνόπουλου, που πήραν στα χέρια τους τις τύχες του ομίλου μετά το θάνατο του πατέρα τους Ιωάννη τελικά δεν τα κατάφεραν. Δυο παιδιά, με σπουδές σε οικονομικά και μάρκετινγκ, στο Λονδίνο, πέτυχαν αρχικά να συνεχίσουν την πορεία της εταιρίας, τόσο στην εμπορία αυτοκινήτων όσο και στις μπίζνες με τους διαγωνισμούς του Δημοσίου. Οι γνωρίζοντες θυμούνται τις επιτυχίες του αείμνηστου Λαϊνόπουλου με τα αυστριακά Steyr και τα Unimog του ομίλου της Mercedes που γέμισαν τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αλλά και τα ελικόπτερα της Eurocopter. 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More