fbpx

Στον “πάγο” η πανεπιστημιακή αστυνομία!

0 104

 Την Παρασκευή 28 Μαϊου η εφημερίδα “Τα Νέα” κυκλοφορησε με πρωτοσέλιδο τίτλο “Πανεπιστήμια χωρίς ΕΛΑΣ” και υποτιτλο “Αναβάλλεται η εφαρμογή του μέτρου

– Την Ιη Ιουνίου η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη έσπευσε να δηλώσει προς άρση εντυπώσεων ότι “ο νόμος που ψηφίστηκε θα εφαρμοστεί”, σημειώνοντας “Θα προχωρήσει η πρόσληψη των πρώτων 400 και αυτός ο αριθμός μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 1.000, ανάλογα με τις ανάγκες των ιδρυμάτων και πάντα σε συνεργασία μαζί τους”, ενώ παράλληλα μιλώντας εξηγούσε ότι όσοι προσληφθούν “θα εκπαιδευτούν και θα στελεχώσουν τις ομάδες αυτές, σε συνεργασία με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπου υπάρχει ανάγκη”.

– Την Πέμπτη 22 Ιουλίου ανακοινώθηκαν  οι πίνακες με τα ονόματα των Ειδικών Φρουρών που πληρούν τα προσόντα και προσλαμβάνονται για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Πρόκειται για 400 θέσεις, ενώ στα 4.967 ανήλθαν τα άτομα, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον πρόσληψης, καταθέτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά

– Την 6η Σεπτεμβρίου η εφημερίδα ‘Τα Νέα” με ένα “χτύπημα” στην πρώτη σελίδα, όπως λέμε στη δημοσιογραφική γλώσσα, ενημερώνει εκ νέου “ΑΝΑΒΟΛΗ-Πανεπιστήμια χωρίς ΕΛ.ΑΣ.”

– Αυθημερόν ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου  απαντώντας σε σχετική ερώτηση επιβεβαίωσε ουσιαστικά το νέο δημοσίευμα λέγοντας ότι όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση που απαιτείται και η στελέχωση αφού υπάρχει ιδιαιτερότητα στον τομέα αυτό η πανεπιστημιακή αστυνομία θα κάνει την δουλειά για την οποία ιδρύθηκε.

Εν ολίγοις η πανεπιστημιακή αστυνομία μπαίνει στον “πάγο” ενόψει ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων ενδεχομένως καθώς το Μαξίμου και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έκριναν προφανώς ότι ενόψει του ανοίγματος των ΑΕΙ  δεν πρέπει να πυροδοτηθεί κλίμα έντασης, ενώ η αναβολή χαρακτηρίζεται και ως “προίκα” στο νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, ο  οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής των social media ως πρώην “Κνίτης” με πιο χαρακτηριστική τη φράση “από τα ΚΝΑΤ στα ΜΑΤ”!

Σύμφωνα με πληροφορίες το καλύτερο ενδεχόμενο εγκατάστασης της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, είναι την Άνοιξη του 2022, γιατί ακόμη και αν ολοκληρωθεί η εκπαίδευσή τους, δεν έχουν υλοποιηθεί τα προπαρασκευαστικά έργα τοποθέτησής τους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως μαγνητικές πύλες, κάμερες ασφαλείας και χώροι εγκατάστασης των ίδιων και των κέντρων επιχειρήσεων που έχουν εξαγγελθεί. Σημειώνεται ότι οι νέο-προσληφθέντες θα τοποθετηθούν στα πανεπιστήμια μαζί με πεπειραμένους αστυνομικούς, ενώ διοικητής της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας (Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων), θα είναι Αστυνομικός Διευθυντής που προέρχεται από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Επίσης ένας βασικός λόγος αναβολής εφαρμογής του μέτρου λέγεται πως είναι και η  καθυστέρηση που παρατηρείται στην κατάρτιση ειδικών σχεδίων ασφαλείας και επέμβασης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα στην περίπτωση που εξελίσσονται έκνομες ενέργειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More