Συνάντηση Πετρόπουλου με την ΚΕΔΕ για τις συντάξεις των αιρετών

0 2

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017, συνάντηση του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Α. Πετρόπουλου στο Υπουργείο Εργασίας με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και πολυπληθή παρουσία αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, κατέστη σαφές για ακόμη μία φορά (όπως και με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών της 4ης Μαρτίου 2017) ότι αιρετοί και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που κατέχουν θέσεις ευθύνης χωρίς αμοιβή ή έχουν παραιτηθεί της αμοιβής τους εξαιρούνται από τη διάταξη του Άρθρου 20 του νόμου 4387/16 και δεν υφίστανται καμία απολύτως περικοπή της σύνταξής τους.

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αντιμετωπίζει με δίκαιες ρυθμίσεις οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει. Υπό την έννοια αυτή διευκολύνει και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε εκτέλεση δημόσιων κοινωφελών έργων, με την παροχή ασφαλιστικής ενημερότητας, υπό τους όρους που έχει ήδη ορίσει, κάνοντας αποδεκτή την υπ’ αρ. 215/2016 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More