Συρία: Πάνω από 500 νεκροί, κυρίως παιδιστον καταυλισμό Αλ Χολ το 2019

0 3

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, έχασαν τη ζωή τους το 2019 στον καταυλισμό του Αλ Χολ, στη Συρία, στον οποίο ζουν δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε στο AFP τοπικός αξιωματούχος.

Ο υποσιτισμός και η έλλειψη ιατρικής φροντίδας για τα πρόωρα παιδιά βρίσκονται μεταξύ των βασικών αιτιών της θνησιμότητας σε αυτόν τον καταυλισμό, τον οποίο διαχειρίζονται οι κουρδικές αρχές στη βορειοανατολική Συρία, διευκρίνισε η Νταλάλ Ισμαήλ, υπεύθυνη του κουρδικού Ερυθρού Σταυρού για τον καταυλισμό του Αλ Χολ.

Ο καταυλισμός αυτός φιλοξενεί περίπου 68.000 ανθρώπους, οι οποίοι ζουν σε επισφαλείς συνθήκες και εξαρτώνται απολύτως από την ανθρωπιστική βοήθεια.

Εκεί έχουν σταλεί κυρίως οι γυναίκες και τα παιδιά ξένων που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος, όταν απομακρύνθηκαν από το τελευταίο προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης το οποίο έθεσαν υπό τον έλεγχό τους οι κουρδικές δυνάμεις τον Μάρτιο του 2019.

“Ο αριθμός των θανάτων το 2019 στον καταυλισμό ανέρχεται σε 517. Οι 371 από αυτούς που πέθαναν ήταν παιδιά”, επισήμανε η Ισμαήλ σε ομάδα του AFP που επισκέφθηκε την Τρίτη τον καταυλισμό.

“Η κατάσταση είναι καταστροφική, πρόκειται για ένα πολύ βαρύ φορτίο”, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι πολλά παιδιά πέθαναν κατά τη διάρκεια του χειμώνα “λόγω του κρύου και της έλλειψης επαρκών μέσων για να ζεσταθούν”.

Μεταξύ των παιδιών που πέθαναν βρίσκονται και παιδιά άλλης εθνικότητας, σημείωσε.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More