fbpx

ΣΥΡΙΖΑ: Επαναφέρει την ακρίβεια ενόψει ΔΕΘ

0 143

Στην Κουμουνδούρου υπήρχαν εδώ και καιρό σκέψεις και προβληματισμός για το αν το κόμμα «αυτοπαγιδευόταν» στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, στην περίπτωση που αυτή εξελισσόταν σε μονοθεματική κριτική στην κυβέρνηση.

Γιατί ναι μεν το συγκεκριμένο ζήτημα προσφέρει πολλαπλά κέρδη στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πρόκειται για θέμα που τυγχάνει προβολής, αυξάνει πολυεπίπεδα την πίεση στον Μητσοτάκη τόσο σε πολιτικό λόγο όσο και σε κοινοβουλευτικό πεδίο, αλλά και σφυρηλατεί ένα ενιαίο αντικυβερνητικό και δημοκρατικό μέτωπο, ωστόσο υπάρχουν και άλλα πολλά προβλήματα με υπεύθυνο την κυβέρνηση, που απασχολούν τους πολίτες  και δεν υπάρχουν λύσεις. Και αυτό είναι κάτι που καταδεικνύεται και με βάση τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, όπου σχεδόν οκτώ στους δέκα πολίτες προβληματίζονται για τις ανατιμήσεις και τις αυξήσεις σε ενέργεια, μεταφορικά και προϊόντα κατανάλωσης.

Μπροστά στο φαινόμενο την «αντιπολιτευτικής μονοκαλλιέργειας» και μάλιστα ενόψει ΔΕΘ όπου παραδοσιακά οι Έλληνες περιμένουν να ακούσουν οικονομικά προγράμματα, παροχές, μέτρα στήριξης και γενικά ο,τι αφορά στην τσέπη τους, στον ΣΥΡΙΖΑ «βαράνε καμπανάκι» για να επανέλθει στο προσκήνιο η κριτική στην κυβέρνηση για την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, για τα ελλιπή μέτρα στήριξης της κοινωνίας, για την πάγια τακτικής της να κρύβεται πίσω από το… διεθνές περιβάλλον, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις παρόμοιες δικαιολογίες.

Έτσι σιγά σιγά οι αρμόδιοι τομεάρχες (Αχτσιόγλου, Χαρίτσης, Παππάς, Ξενογιαννακοπούλου, Τεμπονέρας και αναπληρωτές) επανέρχονται στις αρμοδιότητες τους. Και ενόψει ΔΕΘ η αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζει και τα άλλα όπλα , την ανάδειξη της ακρίβειας που μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά, κυρίως από την κρίση στην ενέργεια και που ο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει βαριές ευθύνες στην κυβερνητική πολιτική.

Σε αυτό το πλαίσιο ετοιμάζεται η πλατφόρμα με τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν, τα οποία θέλουν την Ελλάδα πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην αύξηση του κόστους ενέργειας για τις επιχειρήσεις και τρίτη για τα νοικοκυριά. Τις πρωτιές αυτές θα τις ονομάσουν «ακρίβεια Μητσοτάκη». Θα υπογραμμίζεται δε πως η κυβέρνηση έχει φέρει την ελληνική κοινωνία σε ένα σημείο μη βιώσιμο και πως πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, σπίτι με δύο εργαζόμενους δεν μπορεί να βγάλει το μήνα.

Στην αντιπολιτευτική ρητορική θα αναφέρεται πως η κυβέρνηση «καταβροχθίζει»  το εισόδημα των πολιτών, προβάλλοντας τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού στο 7μηνο, που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι οι πολίτες πληρώνουν διπλά την ακρίβεια, από τη μία με τα υπέρογκα τιμολόγια ρεύματος, τις αυξήσεις σε καύσιμα, τρόφιμα και άλλα αγαθά, και από την άλλη μέσω των φορολογικών υπερεσόδων εξαιτίας των ακραίων ανατιμήσεων, ενώ τέλος τα φορολογικά έσοδα είναι αυξημένα κατά 5,8 δισ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι και τα έσοδα από ΦΠΑ αυξημένα κατά 2,4 δισ. ευρώ.

Τον τόνο έχει δώσει ήδη ο εκπρόσωπος Τύπου Ν. Ηλιόπουλος και θα ακολουθήσουν και οι αρμόδιοι ανά τομέα με κοστολογημένες προτάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More