fbpx

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατά κυβέρνησης για το κλείσιμο του αεροδρομίου στο Καστελόριζο

0 109

Το κλείσιμο του αεροδρομίου του Καστελόριζου, σε μια ευαίσθητη περίοδο για τα εθνικά θέματα, επειδή αρρώστησε ο μοναδικός υπάλληλος του Πύργου Ελέγχου, που παρέχει υπηρεσίες Πληροφοριών Πτήσεων Αεροδρομίου (AFIS), προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, με τα δύο κόμματα να στηλιτεύουν την αδράνεια της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”, στα 11 από τα 15 παραμεθόρια αεροδρόμια που παρέχουν την υπηρεσία Πληροφοριών Πτήσεων, υπηρετεί μόνο ένας υπάλληλος εξυπηρετώντας επιβατικές, νοσοκομειακές, στρατιωτικές πτήσεις καθ’ όλο το 24ωρο, χωρίς ρεπό και άδεια. Στα 7 από τα 11 δεν υπάρχει κανείς μόνιμος υπάλληλος και καλύπτονται με μετακινήσεις καθ’ όλον το χρόνο αφήνοντας κενά στελέχωσης στα υπόλοιπα αεροδρόμια. “Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού του κλάδου λόγω συνταξιοδότησης και μετάταξης 57 ατόμων σε άλλο κλάδο, έχει επισημανθεί πολλές φορές τόσο στο Υπουργείο Μεταφορών όσο και στη Διοίκηση της ΥΠΑ αλλά εσκεμμένα κωλυσιεργούν. Πρέπει να επισημανθεί ότι στη λίστα των υπό μετάταξη υπαλλήλων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα στον κλάδο μας (κωλυσιεργεί η υλοποίησή της χρόνια ) υπάρχει ενδιαφερόμενος για τον Δημοτικό Αερολιμένα Καστελόριζου” σχολίασε η εφημερίδα

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση τονίζοντας “Η ανεπάρκεια Μητσοτάκη – Καραμανλή έκλεισε το αεροδρόμιο του Καστελλόριζου. Στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Σε μια κρίσιμη περιοχή για την εθνική κυριαρχία” και επισήμανε “Ταξιδιώτες, κάτοικοι, επαγγελματίες και ασθενείς, που πιθανόν να χρειαστούν μεταφορά, βρίσκονται στον “αέρα”. Οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής αποδυναμώνουν εδώ και δύο χρόνια την ΥΠΑ. Η ανεπάρκειά τους έκλεισε το αεροδρόμιο του Καστελλόριζου και έχει φέρει στο όριο της λειτουργίας τους αρκετά ακόμα περιφερειακά αεροδρόμια”.

Αλλά και ο Χρήστος Γκόκας από πλευράς ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε την κυβέρνηση υποστηριζόντας πως οφείλεται αποκλειστικά στην αδράνεια και στην απροθυμία της “να επιλύσει το σοβαρότατο ζήτημα της υποστελέχωσης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, για τα οποία υπεύθυνη είναι η ΥΠΑ”.

“Το κλείσιμο του αεροδρομίου στο ακριτικό Καστελόριζο, στην καρδιά του καλοκαιριού και στην κορύφωση της τουριστικής κίνησης, λόγω ασθενείας του μοναδικού υπαλλήλου που υπηρετεί εκεί, αποτελεί πλήγμα για τη χώρα μας και την εθνική οικονομία” σημείωσε και υπογράμμισε “Είχαμε προειδοποιήσει από την πλευρά μας, αλλά και επανειλημμένα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τηλεπικοινωνιακών της ΥΠΑ για όλες αυτές τις δυσλειτουργίες» αναφέρει ο κ. Γκόκας χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητη και απαράδεκτη την ολιγωρία της κυβέρνησης, την οποία καλεί «να επιλύσει, άμεσα, όπως οφείλει, όλα τα σχετικά προβλήματα, ώστε να λειτουργήσουν ομαλά και με ασφάλεια, με το κατάλληλο και απαιτούμενο προσωπικό, όλα τα αεροδρόμια και ιδιαίτερα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More