Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

ΣΥΡΙΖΑ: Πλακώνονται για τον Κολοκοτρώνη

0 45

Με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει ουσιαστικά το σύνθημα για επαγρύπνηση ενόψει πολιτικών εξελίξεων ανά πάσα στιγμή, με τη φράση «ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος να διεκδικήσει την πολιτική αλλαγή με στόχο την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και τη προστασία των εργαζόμενων και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας», η Κουμουνδούρου τίθεται σε επιφυλακή. Παράλληλα, μπαίνει και στη διαδικασία ενόψει αυτών των εξελιξεων να λύσει μια και καλή το ζήτημα της εσωστρέφειας και των εσωκομματικών συγκρούσεων.

Στην εισήγηση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Ποτέ δεν πίστεψε σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας. Η ραγδαία κυβερνητική φθορά του τελευταίου μήνα μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις. Η κατάρρευση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση σε συνδυασμό με τα φαινόμενα παρακμής που διαρκώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν δημιουργήσει ένα πνιγηρό κλίμα στην ελληνική κοινωνία». Με άλλα λόγια, ο Αλέξης Τσίπρας χτύπησε το καμπανάκι σε βουλευτές και στελέχη προκειμένου να ξαναβγούν στην κοινωνία, να αφουγκράζονται τους πολίτες και να μεταφέρουν το πολιτικό μήνυμα του κόμματος στη βάση.

Το «πέσιμο» στον Πολάκη και ο εκνευρισμός Τσίπρα

Και στο χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο εμφανίστηκαν οι γνωστές «κόντες» ανάμεσα στους προεδρικούς και στους «αριστερόστροφους», που εκπροσωπούνται κυρίως από την τάση των 53+. Αυτή τη φορά δόθηκε συνέχεια στο θέμα «Πολάκη», με αφορμή την αναφορά του στο «κόμμα του Κολοκοτρώνη, του Μακρυγιάννη και του Βελουχιώτη», και τον Νίκο Μπίστη, μέλος του ΠΣ, να εκδηλώνει τη δυσαρέσκεια. Παρότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει αποστάσεις από τη ρητορική Πολάκη στην πρόσφατη συνέντευξη του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε περιθώριο για την κατάθεση κειμένου που καταδικάζει τέτοιες λογικές, μια πρόταση που προωθουσαν οι Μπίστης, Τσακαλώτος, Λάμπρου καθώς κάτι τέτοιο θα δημοσιοποιούσε την εσωστρέφεια και τις εσωκομματικές δυσαρμονίες.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, αν και δεν αναφέρθηκε ευθέως στη συνεδρίαση του ΠΣ, εκφράζει μέσω διαρροών τον εκνευρισμό του για τις δυο γραμμές που εμφανίζει το κόμμα σε πολλές περιπτώσεις. Μετά το ζήτημα της κοινοβουλευτικής παρουσίας για το ΤΧΣ, σειρά πήρε το Ελληνικό και η διαφοροποίηση Φίλη-Δρίτσα. Κι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, με το ενδεχόμενο ανάληψης πρωτοβουλιών, κυρίως σε επίπεδο διεύρυνσης , από τον ίδιο τον Τσίπρα να είναι ορατό.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More