Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Τα ενδεχόμενα για το Πάσχα

0 1

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ξεκαθαριστεί το τοπίο για το πως θα γιορτάσουμε το Πάσχα στα διαμερίσματα των πόλεων ή στα χωριά. 

Ως τώρα πάντως οι ειδικοί δεν είναι υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων και προσανατολίζονται σε εορτασμούς ανάλογους με την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα με την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων και των θανάτων δημιουργούν έντονη ανησυχία.

Φόβοι για διασπορά του ιού από τους επισκέπετες υπάρχουν και για τις περιοχές όπου δεν έχουν ως τώρα  πολλά κρούσματα κορονοϊού.

Τα ενεχόμενα που μελετώνται τώρα είναι αν θα  επιτραπούν οι μετακινήσεις σε όσους έχουν εξοχικά σε κοντινή απόσταση εντός του ίδιου νομού. Κάτι όμως που προκαλεί πονοκέφαλο για το τι θα ισχύσει για τους μη έχοντες εξοχικό που θα θελήσουν να μετακινηθούν σε κάποια περιοχή που δεν είναι μεν επαρχία και είναι κοντά στον τόπο κατοικίας τους, αλλά που θα προκαλέσει συνωστισμό.

Ακόμη ένα μέτρο που έχει πέσει στο τραπέζι είναι η παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας πέρα από τις 9 μ.μ., πιθανότατα έως τις 10-11 μ.μ. αλλά και οι συναθροίσεις δύο οικογενειών το πολύ για το εορταστικό τραπέζι, φτάνοντας δηλ. κοντά στα εννέα άτομα και με μετακίνηση με τον κωδικό «6» στο 13033. Η Αναστάσιμη λειτουργία ίσως  να ολοκληρωθεί νωρίτερα, στις 9:30 το βράδυ.

Αρνητικός στο ενδεχόμενο για Πάσχα στο χωριό και στο άνοιγμα της εστίασης πριν από τις 15 Μαΐου εμφανίστηκε ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, ενώ μέχρι τώρα φαινόταν να υπάρχει σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα, τα στοιχεία δεν δείχνουν αποκλιμάκωση.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, τόνισε πως φαίνεται ότι έχουμε επανάκαμψη της πανδημίας. «Τα νούμερα επανέρχονται» είπε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νικόλαος Τζανάκης χαρακτήρισε «δύσκολη»  την απόφαση που θα κληθούν να πάρουν τις επόμενες μέρες τα μέλη της Επιτροπής για τις μετακινήσεις το Πάσχα.«Επιδημιολογικά είναι καλύτερα η μετακίνηση προς τα χωριά με μέτρα, γιατί το αντίθετο σημαίνει συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σπίτια. Από την άλλη, κερδίζουμε ότι, δεν θα διασπαρεί ο ιός σε περιοχές που είναι με χαμηλό φορτίο», εξέφρασε την άποψη, θέτοντας και το δίλημμα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More