Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

ΤΕΡΝΑ Α.Ε.: Η «ψήφος εμπιστοσύνης» στη Βουλγαρία και η συνέχιση της εξωστρέφειας

0 62

Έντονη κινητικότητα υπάρχει τον τελευταίο καιρό στην εισηγμένη σε σχέση με τις δραστηριότητες της στα Βαλκάνια, που έτσι και αλλιώς βέβαια, αποτελεί τα τελευταία χρόνια για εκείνη ‘’πεδίον δόξης λαμπρόν’’, καθώς πρόκειται για χώρες που βρίσκονται σε συνεχή ανάπτυξη, τόσο από πλευράς κατασκευαστικής, όσο και εμπορικών έργων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της voice.gr, οι επαφές με στελέχη της εταιρίας στη γείτονα είναι σχεδόν καθημερινές, ενώ τους επόμενους μήνες αναμένεται να υπάρξουν κάποιες νέες επιχειρηματικές κινήσεις που θα επισφραγίσουν την κινητικότητα που υπάρχει τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόσφατη ανακοίνωση της κατασκευής ενός μεγάλου σιδηροδρομικού έργου στη Βουλγαρία, το οποίο μάλιστα υπεγράφη με το Βουλγαρικό δημόσιο.

Η εταιρία προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με την κρατική εταιρία Σιδηροδρομικής Υποδομής της Βουλγαρίας (ΝRIC) για το έργο «Κατασκευή έργων υποδομής σιδηροδρομικής γραμμής και ηλεκτροκίνησης του τμήματος Petarch – Dragoman και μελέτη, κατασκευή και εποπτεία από τον μελετητή των έργων σηματοδότησης και τηλεπικοινωνιών του τμήματος Voluiak – Dragoman».

Το έργο περιλαμβάνει 20,9 χλμ σιδηροδρομικής υποδομής (χωματουργικά, γέφυρες, τεχνικά έργα, άνω διαβάσεις, στρώση γραμμής και κατασκευή 4 σταθμών) και πλήρους ηλεκτροκίνησης, καθώς και την μελέτη/κατασκευή 33 χλμ σηματοδότησης/τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 48 μήνες, ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 154,7 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Επί της ουσίας, πρόκειται για άλλο ένα βήμα του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη γειτονική χώρα μετά από μια σειρά σημαντικών έργων:  Η ανακατασκευή και η ηλεκτροδότηση τμήματος σιδηροδρομικής γραμμής Dimitrovgrad – Svilengrad, η κατασκευή του εμπορικού κέντρου «ΙΚΕΑ» στη Σόφια, η ανάπτυξη του εμπορικού κι επιχειρηματικού κέντρου «Telus Tower», αλλά και του Euphoria Club στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς.

Μάλιστα, με την ανάληψη του νέου έργου στη Βουλγαρία, το συνολικό ανεκτέλεστο των υπογεγραμμένων και των προς υπογραφή συμβάσεων του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανέρχεται σε περίπου 3 δισ. ευρώ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More