fbpx

Τέσσερις κηδείες και ένας γάμος

0 187

Ο τίτλος, παραφρασμένος, είναι δανεισμένος από την περίφημη αγγλική ταινία, και επιχειρεί να σκιαγραφήσει το αποτύπωμα του ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Ενός ανασχηματισμού που ακόμη και από τα ΜΜΕ που είναι φίλα προσκείμενα στη ΝΔ χαρακτηρίζεται άτολμος, ενώ γράφονται τα μύρια όσα για τον ρόλο που έπαιξαν οι οικονομικοί βαρόνοι σε αυτόν.

Και γιατί να το κρύψομεν άλλωστε, τα δημοσιεύματα εμφανίζουν ένα πρωθυπουργό που είναι έρμαιο στις ορέξεις των οικονομικών παραγόντων της χώρας.

Ας ξεκινήσουμε από τον γάμο.

Που δεν είναι άλλος από τον «γάμο» του Κ. Μητσοτάκη με την ακροδεξιά. Πλέον, το χαρτί του φιλελεύθερου, του δήθεν κεντρώου, του δήθεν προοδευτικού, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να το παίξει. Και πως θα μπορούσε να τα παίξει, όταν έβαλε στην κυβέρνηση τον Πλεύρη, του οποίου η πρώτη πράξη ως υπουργού ήταν να ζητήσει συγνώμη από το Εβραϊκό Συμβούλιο για τα όσα είχε πει περί αναβίωσης του Άουσβιτς.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο Πλεύρης βρίσκεται πλέον στα υπουργικά έδρανα δίπλα στον Βορίδη και τον Άδωνι.

Και πάμε στις κηδείες:

Κηδεία Νο 1: Χρυσοχοΐδης και Χαρδαλιάς  

Ο κ. Μητσοτάκης, αν και ποτέ δεν αποδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έχει την παραμικρή ευθύνη για τις καταστροφικές πυρκαγιές, εν τούτοις έδιωξε κακήν κακώς τους δύο αρμόδιους υπουργούς. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιστρέφει στα αζήτητα, ενώ τον Χαρδαλιά τον έστειλε υφυπουργό στο Εθνικής Άμυνας. Έτσι, για να του… χρυσώσει το χάπι.

Αφού η διαχείριση της κυβέρνησης, άρα των αρμοδίων, Χρυσοχοΐδη και Χαρδαλιά, στις πυρκαγιές ήταν σωστή, γιατί τους έδιωξε;

Αν μη τι άλλο, αυτές οι απομακρύνσεις στοχοποιούν τους δύο για τον κακό χαμό με τις φωτιές. Αλλά από τη στιγμή που σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη όλα έχουν γίνει καλά, πως είναι δυνατόν να απομακρύνονται;

Κηδεία…

Κηδεία Νο2: Η αποχώρηση του Βασίλη Κικίλια από το υπουργείο Υγείας.

Αφού, όπως διατείνεται ο πρωθυπουργός, η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως ψεγάδι, γιατί έστειλε τον κ. Κικίλια στο Τουρισμού, υποβαθμίζοντάς τον;

Εμμέσως πλην σαφώς του επιρρίπτει ευθύνες για τις τραγικές διαστάσεις που έχει λάβει η πανδημία και επομένως όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης για σωστή διαχείριση μοιάζουν με παραμύθια χωρίς δράκο.

Είναι αδιανόητο η πολιτική που ακολουθήθηκε στο θέμα του κορονοϊού να είναι πετυχημένη και να αλλάζει ο αρμόδιος υπουργός.

Κηδεία…

Κηδεία Νο 3:  Το αυτογκόλ με τον Αποστολάκη και το πλήγμα

Όσο και να σκούζει η ΝΔ και να ρίχνει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα Αποστολάκη, η όλη υπόθεση εξελίχθηκε σε φιάσκο για τον κ. Μητσοτάκη και αποτελεί αυτογκόλ του πρωθυπουργού.

Όπως αποτελεί φιάσκο και για όλους τους επιτελείς του Μαξίμου που έχει μαζέψει γύρω του.

Ο ανασχηματισμός επέφερε ένα νέο πλήγμα στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όχι απλώς δεν ανέτρεψε το ρήγμα που υπήρξε στις σχέσεις του με την κοινωνία, με τις πυρκαγιές και τον τρόπο αντιμετώπισής τους, αλλά έγινε ακόμη μεγαλύτερο καθώς ο πρωθυπουργός και έδειξε ανήμπορος να χαράξει την επόμενη ημέρα.

Κηδεία…

Κηδεία Νο 4: Ο Χρυσοχοΐδης «οδηγός»  για τους ΠΑΣΟΚους

Ασχέτως με την άποψη που έχει ο καθένας για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη –προσωπικά τον θεωρώ άθλιο- εν τούτοις ο τρόπος που του συμπεριφέρθηκε ο πρωθυπουργός δείχνει το ποιόν.

Πριν από δύο χρόνια, ο Χρυσοχοΐδης «σηματοδότησε» το άνοιγμα της κυβέρνησης προς τον κεντρώο και προοδευτικό χώρο, πριν από δύο χρόνια.

Τώρα, εκδιώχθηκε ως αποδιοπομπαίος τράγος.

Και αυτή θα είναι η μοίρα και όποιων άλλων ΠΑΣΟΚων αποφασίσουν να συνεργαστούν με τον Κ. Μητσοτάκη. Ο γιος του εφιάλτη θα τους ξεζουμίσει και μετά θα τους πετάξει σαν στυμένη λεμονόκουπα.

Κηδεία…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More