Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης

0 8

Οι δηλώσεις χθες το πρωί του Στέλιου Πέτσα στον ΣΚΑΙ περί νέας χρονιάς και νέου ξεκινήματος σηματοδότησαν την αντίστροφη μέτρηση ανασχηματισμού της κυβέρνησης και σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενδεχομένως και σήμερα δια του κυβερνητικού εκπροσώπου να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

“Ανασχηματισμό κάνει ο πρωθυπουργός, όταν εκείνος το κρίνει σκόπιμο. Επομένως, ας αφήσουμε τον πρωθυπουργό να πάρει τις αποφάσεις του και να κάνει τις ανακοινώσεις του, όπως εκείνος επιθυμεί. Από εκεί και πέρα, νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα”  είπε ο κ. Πέτσας και φαίνεται τελικά ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κάνει τον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό μετά από αρκετές αναβολές εξαιτίας και του δεύτερου κύματος της πανδημίας στην αρχή της νέας χρονιάς, σε χρόνο δηλαδή σχετικά ουδέτερο καθώς βρισκόμαστε ακόμη στη φάση των χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Βέβαια η  διαχείριση της πανδημίας με αφορμή τις τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις για το κλείσιμο-άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων  και ο τρόπος με τον οποίο προωθείται ο εμβολιασμός, από τους αρμόδιους υπουργούς, δημιουργούν το κλίμα για αποφάσεις τελικά “εν θερμώ”.

Οι πληροφορίες για το περιεχόμενο και το εύρος του ανασχηματισμού εξακολουθούν να είναι αντικρουόμενες, ωστόσο φαίνεται ότι ο επερχόμενος ανασχηματισμός θα έχει δομικό χαρακτήρα με εξόδους και μετακινήσεις υπουργών και υφυπουργών, ενώ ένα βασικό χαρακτηριστικό αναμένεται να είναι η απομάκρυνση “τεχνοκρατών και η είσοδος “κοινοβουλευτικών” και “κεντροαριστερών”, καθώς ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει σε εκτίμηση και να συνομιλεί με αρκετούς πρωην πασοκογενείς της “εκσυγχρονιστικής” πτέρυγας.

Πάντως αμετακίνητοι θεωρούνται ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Επισφαλής θεωρείται η θέση των υπουργών Εργασίας (Γ. Βρούτσης), Υγείας (Β. Κικίλιας), Παιδείας (Ν. Κεραμέως), Τουρισμού (Χ. Θεοχαρης) και Πολιτισμού (Λ. Μενδώνη). Μεγάλο ερωτηματικό τι θα γίνει με τους υπουργούς Οικονομικών (Χρ. Σταϊκούρα) και Εξωτερικών (Ν. Δένδιας), αλλά και με τους αντιπροέδρους του κόμματος Αδ. Γεωργιάδη (υπ. Ανάπτυξης) και Κ. Χατζηδάκη (υπ. Περιβάλλοντος). Πάντως η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο βασικός κορμός της κυβερνησης θα παραμείνει σταθερος με διορθωτικές κινήσεις σε επίπεδο υφυπουργών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τέλος από την ΚΟ ακούγονται έντονα τα ονόματα προς υπουργοποίηση του βουλευτή Επικρατείας και καθηγητής του ΟΠΑ Χρήστου Ταραντίλη, του  κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Σπήλιου Λιβανού, του πρώην υπουργού και προέδρου της Προανακριτικής για τον Δ. Παπαγγελόπουλος, Γιάννη Μπούγα κ.α.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More