fbpx

Τι είναι και τι πρεσβεύει το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα “ΝΙΚΗ”

0 493

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου,
ζώντας στον τόπο σου,
τίποτε δεν είναι πιο πικρό»

Γ. Σεφέρης

Του Γιώργου Παλαιτσάκη*
Η πατρίδα μας περνά τις χειρότερες συμπληγάδες στη νεότερη ιστορία της. Πληγωμένη, ταπεινωμένη, με ναρκωμένη συνείδηση και χωρίς πυξίδα για το μέλλον της, οδηγείται προς την πνευματική, βιολογική και εδαφική της αυτοκαταστροφή.

Πνευματική αυτοκαταστροφή, διότι ο χλευασμός της πίστης και των αξιών που μάς ενώνουν, η καχυποψία απέναντι στον αυτονόητο πατριωτισμό, ο παραγκωνισμός της νομιμοφροσύνης από την ατιμωρησία, η διαστροφή της παιδείας σε χυδαία κιμαδομηχανή, η παραμόρφωση των πολιτικών θεσμών σε ανήθικο θέατρο σκιών έχουν ως συνέπεια οι νέοι μας να μεγαλώνουν δίχως όνειρα.

Βιολογική αυτοκαταστροφή, διότι έχουμε φθάσει στο σημείο να μισείται ο αυτόχθων Έλληνας και η παραδοσιακή του οικογένεια, να χάνουν την ιερότητά τους το φύλο και η τεκνογονία, η οικονομική ανέχεια να συντρίβει τα παιδιά και να ξενιτεύει τους νέους μας, και τη θέση τους να καταλαμβάνουν όχι κατατρεγμένοι πρόσφυγες, αλλά παράνομοι απρόσκλητοι έποικοι.

Εδαφική αυτοκαταστροφή, διότι η γη μας μένει χέρσα και τρεφόμαστε με δάνεια, ο πλούτος της πατρίδας μας ξεπουλιέται αντί πινακίου φακής, αποθρασύνεται ο κάθε πεινασμένος επίδοξος άρπαγας σε Αιγαίο, Θράκη, Κύπρο, Ήπειρο και Μακεδονία μας, οι δε «ηγέτες» μας  τρέπονται σε ανεύθυνους πατριδέμπορους των τιμαλφών της ιστορίας μας και του εκτός συνόρων Ελληνικού Γένους. Και εν τέλει, ο Έλληνας γίνεται από άρχοντας του τόπου του, παρείσακτος υπηρέτης με ημερομηνία λήξης.

Μέσα σε όλη τη θλιβερή κατάντια της Πατρίδας μας, μόνοι χαρούμενοι και βολεμένοι είναι οι μεγάλες συμμορίες της κομματοκρατίας. Πίσω από τις επιμέρους κομματικές τους μάσκες, κάθε ελεύθερα σκεπτόμενος πολίτης αντιλαμβάνεται ως κύριο υπεύθυνο ένα ενιαίο καρκινογόνο κατοχικό σύστημα, το «κόμμα των πολιτικών κομμάτων», που λειτουργεί με επικεφαλής αδίστακτους εντολοδόχους της παγκοσμιοποίησης, και με άμεσους συνεργούς τους βολεμένους των πελατειακών σχέσεων. Ηθικοί αυτουργοί στην κατρακύλα, πολλοί από εμάς που, με νοοτροπία παραλυμένου θύματος, παρακολουθούμε τις πισώπλατες μαχαιριές στην πατρίδα μας, στην κοινωνία μας, στις γειτονιές μας, αντιδρώντας μόνο ως μονάδες ή ως ανώνυμος ακομμάτιστος λαός. Καταντήσαμε να ζούμε θεατές σε μια αγνώριστη ψευτοελλάδα με την οποία ποτέ δε συμφωνήσαμε.

Ευτυχώς όμως υπάρχει και η άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα της ψυχής μας, που ανά τους αιώνες δίνει φιλότιμα τον ιδρώτα της στη σκληρή δουλειά, το αίμα της στα χαρακώματα, τον σεβασμό της στο εικονοστάσι. Η Ελλάδα που τιμά τους προγόνους της και δεν ξεχνά τους αγώνες τους, που προστατεύει τα παιδιά της και δεν τα διώχνει, που είναι μαθημένη να χαρίζει αλλά όχι να χαρίζεται. Είμαστε όλοι εμείς, παιδιά αυτής της Ελλάδας, της Ρωμηοσύνης.

Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά – αλλά μπροστά. Σεβόμαστε τις ρίζες μας και γι’ αυτό δεν θα μπορούσαμε να είμαστε ριζοσπαστικοί. Αρνούμαστε να συντηρήσουμε τον παλαιό άνθρωπο -τον βολεμένο, τον ασελγή, τον πονηρό- και γι’ αυτό νιώθουμε αληθινά προοδευτικοί και βαθιά επαναστατικοί.

Στην Ελλάδα που οραματιζόμαστε:

 • Θέλουμε να ζούμε από τη δική μας γη, με τα δικά μας χέρια και το δικό μας μυαλό, και όχι με κάλπικα και δανεικά.
 • Αγκαλιάζουμε και εξελίσσουμε την σύγχρονη τεχνολογία για να την κάνουμε πιο ανθρώπινη.
 • Σεβόμαστε και αξιώνουμε σεβασμό για όλους, χωρίς να μπερδεύουμε τα κάθε λογής «δικαιώματα» με την ασέβεια και την αναξιοπρέπεια.
 • Μαθαίνουμε στα παιδιά μας πρώτα τη γλώσσα της αρετής, της εντιμότητας και της νομιμοφροσύνης, κι έπειτα άφοβα όλες τις γλώσσες και τις τέχνες του κόσμου.
 • Το κράτος είναι εγγυητής δικαιοσύνης, αξιοπρέπειας και ανάπτυξης για όλους τους πολίτες του.
 • Δομούμε ωφέλιμες διεθνείς συμμαχίες, όχι ως καταφύγιο από το φόβο, αλλά με την υγεία της αυξημένης ισχύος μας -οικονομικής, στρατιωτικής, πολιτισμικής.
 • Ούτε ευρωλάγνοι, ούτε ευρωφοβικοί απέναντι στον οικονομικό γίγαντα και πνευματικό νάνο που λέγεται Ευρώπη. Απορρίπτουμε τη λοβοτόμηση των εθνών, την αποικιοκρατικού τύπου «αλληλεγγύη», τον «πολυπολιτισμό» του εξισλαμισμού και της ανηθικότητας. Η ευρωπαϊκή μας προοπτική εδράζεται στα φυσικά και ιστορικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα: Ζωογονούμε την Ευρώπη με πνευματικό πολιτισμό, με διατροφική ποιότητα, με ενεργειακή πληρότητα, όχι με δάνεια.

Με σκοπό τη ΝΙΚΗ του Ελληνισμού και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας, συστρατευόμαστε σε έναν ποιοτικό, σύγχρονο, σοβαρό και ενωτικό πολιτικό οργανισμό, καλοπροαίρετοι άνθρωποι από όλα τα στρώματα της κοινωνίας, από όλες τις τάξεις και τα επαγγέλματα: εργάτες και επιχειρηματίες, φοιτητές και συνταξιούχοι, καλλιτέχνες και στρατιωτικοί, εκπαιδευτικοί και αθλητές, αγρότες και επιστήμονες, εκλεκτοί άνθρωποι της Διασποράς. Ο ενωτικός μας χαρακτήρας ωστόσο, έχει διάκριση: στην προσπάθειά μας δεν γίνονται δεκτοί πρώην βουλευτές και θητεύσαντες πολιτικοί, ανεξαρτήτως χώρου.

 • Δεν είμαστε προσωποπαγές κόμμα. Η υγεία της προσπάθειάς μας είναι η ενωμένη ομάδα με κοινό φρόνημα, πάνω από μεμονωμένα πρόσωπα-«σωτήρες».
 • Δεν είμαστε σύλλογος ευχολογίων. Η πολιτική μας σκέψη συνδυάζει διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού και της Ρωμηοσύνης (που υπάρχουν πολύ πριν την «αριστερά» και τη «δεξιά») με σύγχρονη τεχνοκρατική προοπτική.
 • Δεν είμαστε καιροσκόποι επαγγελματίες του πολιτικαντισμού, αλλά πολιτικά σκεπτόμενοι επαγγελματίες του μόχθου, που ευχαρίστως θα μέναμε στο σπίτι μας αν η Πατρίδα και το μέλλον των παιδιών μας ήταν σε αξιόπιστα, ικανά και ενάρετα χέρια. Αποφεύγουμε να αλλοιωθούμε από τα πάθη της εξουσίας, κρατώντας ξεχωριστά τη λήψη αποφάσεων από τη δημόσια εκπροσώπηση.

Το κακό θα θριαμβεύει μόνον όσο το καλό μένει άπραγο. Δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε. Καλούμε κάθε συμπολίτη μας που συμμερίζεται την αγωνία αλλά και το όραμά μας, να υποστηρίξει την υγιέστερη προσπάθεια να χτίσουμε μία Ελλάδα που θα αξίζει για τα παιδιά μας. Η ΝΙΚΗ του Ελληνισμού και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας, δεν μπορεί παρά να είναι «απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά» και με την ευχή της Υπερμάχου Στρατηγού του Γένους.

Αντικειμενικός σκοπός της “ΝΙΚΗΣ”

Το Σύνταγμα (άρθ. 29) προβλέπει ότι η οργάνωση και η δράση των πολιτικών κομμάτων oφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτoυργία τoυ δημoκρατικoύ πoλιτεύματoς. Αντιθέτως, η σημερινή κομματοκρατία είναι το σύστημα που υποβοηθά τη διεθνή υποδούλωση της πατρίδας μας, την συστηματική αναρρίχηση στην εξουσία ανίκανων ή εξαρτημένων πολιτικών, που προτάσσουν το κομματικό συμφέρον και την αρέσκεια του αρχηγού τους πάνω από το εθνικό συμφέρον. Σήμερα τα κόμματα:

 • Αποτελούν οικονομική πληγή για την πατρίδα με τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν, τα δάνεια χωρίς επιστροφή ή αντίκρισμα.
 • Φαλκιδεύουν την εκπροσώπηση του Λαού, αφού ένας άξιος μίας περιοχής πρέπει να μπει στην κομματική κλίκα για να εκλεγεί – και αν τολμήσει να διαφωνήσει με τον αρχηγό, διαγράφεται.
 • Είναι αρχηγοκεντρικά, διευκολύνοντας τον κεντρικό έλεγχο από ξένα κέντρα εξουσίας
 • Προτάσσουν το κομματικό συμφέρον από το εθνικό.
 • Παραβιάζουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και ψηφίζουν με βάση την κάθε κομματική «γραμμή» και όχι τη συνείδηση.
 • Συστηματικά ανεβάζουν στην εξουσία μία κλίκα στενών οικογενειών που διαδέχονται η μία την άλλη.
 • Επηρεάζουν την εκτελεστική, νομοθετική, δικαστική εξουσία όπως και την 4η εξουσία, αυτή του τύπου, τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, τον συνδικαλισμό, τη δημόσια διοίκηση, παραβιάζοντας έτσι κάθε έννοια διάκρισης εξουσιών. Έφτασαν πρόσφατα στην ύβρη: Έθεσαν τους εαυτούς τους υπεράνω νόμων, ψηφίζοντας την αμνηστία τους!

Η ΝΙΚΗ πρεσβεύει μία σπουδαία αλλαγή για την πατρίδα μας: Την απελευθέρωση από την κομματοκρατία.

Το Σύνταγμα ορίζει πως “Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους…” (άρθ.1). Κι όμως! Ο Ελληνικός Λαός δε ρωτήθηκε ποτέ για τα Μνημόνια, τη Συμφωνία των Πρεσπών, την ΑΟΖ, τις υγειονομικές ελευθερίες, τις διακρίσεις εις βάρος του, τον υβρισμό των θεσμών του, την έκρηξη της εγκληματικότητας και της παραβίασης της εθνικής του κυριαρχίας, τον ευτελισμό των εργασιακών δικαιωμάτων του.  Όλα αυτά έγιναν με συστηματικές παραβιάσεις του Συντάγματος, με τη γενική φίμωση του λαού και την ατιμωρησία των ιθυνόντων.

 • Όσοι θήτευσαν σε κυβερνήσεις, κοινοβούλιο και ευρωκοινοβούλιο, θα λογοδοτήσουν για όλο το κακό που έχουν προξενήσει στην πατρίδα και στο λαό. Το δικαίωμα επανεκλογής τους θα περιοριστεί, βάζοντας τέλος στους αιώνιους επαγγελματίες πολιτικούς.
 • Θα διεξαχθεί εξονυχιστικός έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων και θα επιβληθεί επιστροφή των χρεωστουμένων οφειλών τους στον ελληνικό Λαό. Θα καταργηθούν οι υπέρογκες επιδοτήσεις των κομμάτων.
 • Θα υπάρξει αξιοκρατία στην εισαγωγή των υποψηφίων στις ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας και τη δημόσια διοίκηση, μέσω της κατάργησης των κομματικών διορισμών.
 • Θα απελευθερωθεί ο συνδικαλισμός και οι φοιτητικές οργανώσεις από την κομματική ποδηγέτηση.
 • Θα ποινικοποιηθούν οι πελατειακές σχέσεις. Όσοι «μαζί τα…τρώνε», μαζί και θα λογοδοτούν!

Αμεσότερη δημοκρατία, νέος εκλογικός νόμος

 • Θα προταχθεί η ψήφιση νέου εκλογικού νόμου με σκοπό την απευθείας εκλογή βουλευτών από το Λαό. Κάθε επαρχία/νομός θα εκλέγει σταθερό αριθμό δικών του εκπροσώπων στη Βουλή, χωρίς ελάχιστες πανελλαδικές επιδόσεις κομμάτων. Αυτό θα αποτελέσει δύναμη στη φωνή της ελληνικής ομογένειας, που θα εκλέγει συγκεκριμένο αριθμό βουλευτών ως εκπροσώπων της.
 • Το Νομοθετικό Σώμα της Βουλής θα συγκροτείται επομένως, από ανθρώπους που θα έχουν εκλεγεί απευθείας, χωρίς «αριστερές» ή «δεξιές» ατζέντες, όχι με βάση δοσοληψίες με κομματικές κλίκες, αλλά με βάση την καλή μαρτυρία τους στην κοινωνία που τους γνωρίζει.
 • Με αυτόν τον τρόπο, δυσχεραίνεται η επιρροή ξένων κέντρων εξουσίας με έλεγχο των ψηφοφοριών στη Βουλή. Συνεπώς, κάποιος ελεγχόμενος κομματάρχης δεν θα μπορεί να επιβάλλει την «κομματική γραμμή» που του επιτάσσουν.
 • Αυτό σημαίνει και ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από βουλευτές-πρόσωπα και όχι βουλευτές κομματικών γραμμών, θα απολαμβάνει της αγάπης και εμπιστοσύνης του Λαού, χωρίς την υποψία συναλλακτικών σχέσεων με κομματικούς μηχανισμούς.
 • Η ψήφος είναι ιερή επιλογή και δεν της αρμόζουν μεσάζοντες: Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει την καταμέτρηση με απλό και παραδοσιακό τρόπο και όχι από πληροφοριακά συστήματα.
 • Επίσης, τα συχνότερα δημοψηφίσματα με ξεκάθαρα ερωτήματα πολιτικών επιλογών, και με το αποτέλεσμά τους να δεσμεύει την κυβέρνηση είναι μια απόδειξη αμεσότερης δημοκρατίας την οποία η ΝΙΚΗ δεσμεύεται να πρεσβεύει.
 • Δραστική θα είναι, επιπλέον, η μείωση του αριθμού βουλευτών σε 200 (ελάχιστο συνταγματικό όριο). Οι εξοικονομούμενοι πόροι από 100 λιγότερους βουλευτές (μισθοί, παροχές, δαπάνες, γραφεία, προσωπικό διορισμένο ή αποσπασμένο) θα διατεθούν συμβολικά, σε άπορες ελληνικές οικογένειες.
 • Στόχος μας, η προστασία της ελεύθερης βούλησης του Ελληνικού Λαού από τη συστηματική πληθυσμιακή νόθευση που έχουν παρανόμως επιβάλει τα κόμματα εξουσίας: Αντί των ελληνοποιήσεων, καθεστώς «μετοίκου» για τους νόμιμους μετανάστες, με πλήρη σεβασμό και αστικά δικαιώματα αλλά όχι δικαιώματα όπως αυτά του  εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Οι Έλληνες  βουλευτές πρέπει να είναι παιδιά του ελληνικού Λαού, και μόνον, όπως ορίζει το Σύνταγμα (αρθ.51) ότι «Oι βoυλευτές αντιπρoσωπεύoυν τo Έθνoς».

Ο αντικειμενικός σκοπός της ΝΙΚΗΣ είναι η καλύτερη εγγύηση της πολιτικής μας αξιοπιστίας!

Στοχεύοντας στην ελαχιστοποίηση της παράλογης επιρροής των κομμάτων στο κράτος και την κοινωνία, με την εκλογή βουλευτών χωρίς κομματικούς μηχανισμούς, ερχόμαστε εξ’ ορισμού αντιμέτωποι με τα συμφέροντα όλων των κομμάτων του κοινοβουλίου. «Καίμε» τις γέφυρες για «συνεργασίες», «τούμπες» και «συναλλαγές» με άλλα κόμματα, και επομένως, δε νοθεύουμε την εμπιστοσύνη που θα δείξει στη ΝΙΚΗ ο Ελληνικός Λαός.

 • Η ΝΙΚΗ δεν ζητά ψήφο διαμαρτυρίας με στόχο ένα παροδικό βουλευτιλίκι λίγων εδράνων – στοχεύει ευθέως στην άνοδο στην εξουσία και τη νομοθετική ελαχιστοποίηση της κομματοκρατίας. Μέχρι να υλοποιήσει τον αντικειμενικό της σκοπό με τις απαραίτητες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, η ΝΙΚΗ ζητά εντολή κυβέρνησης με βάση το πολιτικό της πρόγραμμα.
 • Όταν επιτύχει την ελαχιστοποίηση της επιρροής των κομμάτων, και η ίδια η ΝΙΚΗ, που θα έχει έως τότε αναγκαστικώς κομματικό μανδύα, θα οδηγηθεί στη δική της όμοια ελαχιστοποίηση, αποδεικνύοντας ότι δεν κατατρύχεται από το σαράκι της εξουσίας. Θα έχει όμως παραδώσει δύο σπουδαίες παρακαταθήκες: στον μεν Ελληνικό Λαό, μία αξιοπρεπέστερη Πατρίδα και έναν δημοκρατικότερο τρόπο εκλογής και λειτουργίας της νομοθετικής εξουσίας, στην οποία θα ελκύονται ενεργοί πολίτες και θα αναδεικνύονται τα ικανά, έντιμα και ακομμάτιστα τέκνα του Λαού μας. Στους δε λαούς της οικουμένης, θα έχει επισημάνει έναν οδοδείκτη για να απελευθερωθεί από τα δεσμά της κομματοκρατίας.

Ώρα για ποιοτικότερη δημοκρατία: Από τον Λαό, με τον Λαό, για τον Λαό!

* Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Περιφέρειας Δυτικής Αττικής
με το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα “ΝΙΚΗ”

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra