fbpx

Τι θα εξαγγείλει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

0 431

Η στήριξη των μεσαίων εισοδημάτων, των ευάλωτων νοικοκυριών και των νέων θα βρεθεί στο επίκεντρο της αποψινής ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εγκαινιάζοντας την 85η ΔΕΘ, καθώς όπως ισχυρίζονται Μαξίμου και Υπουργέιο Οικονομικών η ανάπτυξη του 2ου τριμήνου κατά 16,2%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, δημιουργεί επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για “πακέτο” φοροελαφρύνσεων

Τουτέστιν ενώ αρχικά υπολογιζόταν στα περίπου 2 δισ. ευρώ, πλέον θα είναι πιο κοντά στα 3 δισ. ευρώ και συνεπώς ο ο πρωθυπουργός νιώθει πιο άνετος στο να προχωρήσει σε εξαγγελίες που θα διασκεδάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις στη κοινωνία εξαιτίας της ανεπαρκούς διαχείρισης τη πανδημίας και του κύματος ακρίβειας που θα πλήξει τα νοικοκυριά, ιδίως στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Να σημειωθεί ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας επεξεργάζονται σενάριο για υψηλότερη επιδότηση της κιλοβατώρας που καταναλώνουν περί τα 500.000 νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πρωθυπουργός αποψε αναμένεται να ανακοινώβσει τα εξής μέτρα

– Αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης και το 2022 για τον ιδιωτικό τομέα

– Επέκταση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες και μια νέα μείωση 1,1 ποσοστιαίων μονάδων.

– Μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων από το 24% στο 22% εντός του 2022 και από το 22% στο 20% για το 2023.

– Επιπλέον μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%

– Κίνητρα για αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών

– Κίνητρα για συγχωνεύσεις, που θα οδηγούν σε μειωμένους φορολογικούς συντελεστές ακόμη και κατά 50%.

– Επέκταση του “ΓΕΦΥΡΑ-1” για 3 μήνες για τους ήδη ενταγμένους στο πρόγραμμα

– Επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ , 13% ,στις μεταφορές, στον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά, στους κινηματογράφους και τις θεατρικές παραστάσεις και αλλά και το τουριστικό πακέτο.

– Κατάργηση του ΕΦΚ στον καφέ

-Ενισχυμένο επίδομα θέρμανσης

– Προγράμματα κατάρτισης για την αγορά εργασίας

– Πόροι μέσω Ταμείου Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ θα κατευθυνθούν για την ένταξη περισσότερων νέων στην αγορά εργασίας.

-Επιδότηση για start-up επιχειρήσεις

Ειδικότερα για τους νέους-ανήλικους ο πρωθυπουργός θα εμφανιστεί ως “Αγιος Βασίλης” σε μια προσπάθεια να προωθηθεί ο εμβολιασμός τους, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι κινείται σε χαμηλά ποσοστά. Έτσι αναμένεται να εξαγγείλει ένα νέο “freedom pass» για τις ηλικίες 12 έως 17 ετών, προκειμένου να εμβολιαστούν, με παροχές όπως δεδομένα για τη χρήση του διαδικτύου μέσω κινητών ή τάμπλετ/laptop, ποσό σε ψηφιακή κάρτα που θα μπορεί να εξαργυρωθεί ευρύτερα σε υπηρεσίες και προϊόντα τεχνολογίας ή σε αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών και προϊόντα ή υπηρεσίες στον τομέα του πολιτισμού.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More