fbpx

Τι θα πει ο πρωθυπουργός όταν βρεθεί με ομολόγους του της ΕΕ;

0 150

Κατά μέτωπο  επίθεση στη κυβέρνηση της ΝΔ και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη Βουλή για την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

“Τι θα πει ο πρωθυπουργός όταν βρεθεί με ομολόγους του της ΕΕ και τον ρωτήσουν, γιατί το ίδιο σου το γραφείο παρακολουθούσε δημοσιογράφους και αντίπαλο πολιτικό – πρόεδρο κόμματος της αντιπολίτευσης;” ανέφερε ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζοντας έωλο επιχείρημα, το ότι και άλλες χώρες χρησιμοποιούν μεθόδους παρακολούθησης για θέματα εθνικής ασφάλειας.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι “ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε ενώπιον της Βουλής να μας πει, γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης αποτελεί κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια, και τελικά, γιατί παρακολουθείτο” και επισήμανε “Ακόμα και η ομολογία λάθους, αν ήταν λάθος, δεν αποτελεί εξήγηση του γιατί έγινε το λάθος. Γιατί προφανώς αυτοί που έδωσαν εντολή για την παρακολούθηση δεν το θεωρούσαν λάθος”

Υποστήριξε επίσης, ότι εκείνοι που παρακολούθησαν τον Νίκο Ανδρουλάκη “ήταν η καρδιά του κυβερνητικού συστήματος της ΝΔ, του λεγόμενου ‘άρτια οργανωμένου επιτελικού κράτους’, που θεωρούσαν ότι έκαναν το σωστό. Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης των πρόσφατων υποκλοπών” και πρόθεσε “Δεν αποτελεί απλά μια τυχαία εγκληματική πράξη. Αποτελεί τεκμήριο μιας αντίληψης για τη νομή της εξουσίας, την αυθαίρετη ιδιοποίηση του κράτους και των πόρων του ελληνικού λαού”.

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς κυβερνητικών παραγόντων, ότι ο κόσμος νοιάζεται για την ακρίβεια και την ενέργεια και όχι για τις δημοσκοπήσεις και ότι “είναι λίγοι όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα των υποκλοπών” ο κ. Παπανδρέου ανέφερε χαρακτηριστικά “Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε! Ο ελληνικός λαός, τώρα που το μεταρρυθμιστικό προσωπείο έπεσε, θα δει ότι το ζήτημα των υποκλοπών αφορά τη γενικότερη αντίληψη από την οποία διακατέχεστε για την διαχείριση της χώρας, της οικονομίας, των χρημάτων του, και θα αντιληφθείτε σύντομα το πόσο θα αλλάξει αυτή η εικόνα”.

“Βρήκατε τον μπαμπούλα του ΣΥΡΙΖΑ, που όντως έκανε λάθη πολλά, και την όποια κριτική γίνεται προς την κυβέρνηση της ΝΔ, την όποια διαφορετική άποψη υπάρχει, την ονομάζετε φιλο-ΣΥΡΙΖΑ” σημείωσε και συνέχισε “Είναι μια βαθιά αυταρχική αντίληψη που θέλει κάθε κριτική φωνή να στιγματίζεται, όπως παλιά στιγματίζατε κάθε διαφορετική άποψη άλλων, χαρακτηρίζοντάς τους προδότες, αντεθνικόφρονες, μιάσματα, κομμουνιστές, απειλή για την ασφάλεια της χώρας! Ή είσαι με τον κακό ΣΥΡΙΖΑ, ή είσαι με την άψογη ΝΔ! Δεν υπάρχει άλλη εκδοχή για σας, γιατί σας βολεύει. Για αυτό τον λόγο σας ξίνισε, σας εξέπληξε το ότι ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Αλιβιζάτος σας έκαναν αυστηρή κριτική. Γιατί, καλώς ή κακώς, τους είχατε κατατάξει στο αντι-συριζαϊκό μέτωπο και άρα στον φίλο-κυβερνητικό χώρο. Και τώρα, πώς να το δικαιολογήσετε;”.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπανδρέου, η κριτική του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, γίνεται από τη σκοπιά «της παράταξης που προώθησε και υπερασπίστηκε διαχρονικά τις μεγάλες δημοκρατικές και κοινωνικές αλλαγές της χώρας. Απλά, τους βγαίνουμε από αριστερά!».

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν άφησε τέλος στο απυρόβλητο και τον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε ότι, ενώ “μιλούσε για αλλαγές επαναστατικές, με το λενινιστικό πρόσχημα του ‘ελέγχου των αρμών της εξουσίας’, απορροφήθηκαν από τις πελατειακές δομές και τις πιο αναχρονιστικές αντιλήψεις περί άσκησης και νομής της εξουσίας […] Αποδείχτηκαν μιμητές των πρακτικών της δεξιάς”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More