fbpx

Το νερό, ο Μητσοτάκης κι εγώ. Η Voice έσπειρε πανικό στο Μαξίμου

0 1.169

Ο προφητικός πρόλογός μου στο Κυριακάτικο οπισθόφυλλο της VOICE ήταν, σύμφωνα με αδιαμφισβήτητες πληροφορίες, που προκάλεσε τον μεγάλο πανικό στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου και μετά από πολλά τηλεφωνήματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε για πρώτη φορά εντολή να αποσύρουν το πιο «κρίσιμο» νομοσχέδιο την τελευταία στιγμή πριν ψηφιστεί.

Λίγες ώρες πριν μαζέψουν πανικόβλητοι το νομοσχέδιο Σκρέκα για την ιδιωτικοποίηση του νερού, έγραψα αυτό: https://1voice.gr/kato-ta-cheria-apo-to-nero/

Δημοσκόποι-κοράκια ρωτάνε πάνω από τα φέρετρα των φοιτητών «Τι θα ψηφίσεις;» και εσύ διαβάζεις κυριακάτικα τις νέες δημοσκοπήσεις. «Ένα λάθος να κάνει η κυβέρνηση, θα κλείσει η ψαλίδα εντελώς», γράφουν οι αναλυτές της συμφοράς. Μα, το έκανε το… «λάθος».

Την ώρα της εθνικής τραγωδίας, έφερε στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο, που ανοίγει διάπλατα το παράθυρο για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Παρά τις αποφάσεις του ΣτΕ, που έχουν αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση και την πώληση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ. Με το πολυνομοσχέδιο, το οποίο δέχτηκε ομοβροντία πυρών από σύσσωμη την αντιπολ………………. (Ξανα) διάβασέ το προσεκτικά, όπως ο Κυριάκος εδώ: https://1voice.gr/kato-ta-cheria-apo-to-nero/

Από το Σάββατο το βράδυ που πήρε στα χέρια του την έντυπη έκδοση της VOICE, μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι, το τηλέφωνο του στενότατου συνεργάτη του πρωθυπουργού (του οποίου, μεταξύ μας, κόβει το μυαλό του και καταλαβαίνει όταν «πάει να γίνει καινούργια τράκα») πήρε τόσο μεγάλη φωτιά, που μου τηλεφώνησαν στο καπάκι στο παρακολουθούμενό μου όχι ένας αλλά τρείς δικοί του μαρτυριάρηδες και μου είπαν την – ίδια – αργκό ατάκα του: «είδες πως το γράφει ο Ρουμελιώτης ότι είμαστε έτοιμοι να τρακάρουμε με το νερό και να το κάνουμε ντέρμπι; Μα..κα, πα να γίνει καινούργια τράκα!»

Το θέμα, έτσι ακριβώς όπως το προλόγισε η VOICE «βούιξε» σε δύο τουλάχιστον υπουργούς και στους αυτοδιοικητικούς της ΝΔ, κι έγινε στα γαϊτανάκι μέχρι που ξύπνησαν τον Μητσοτάκη.

Σαν πολίτη με ικανοποιεί τα μάλα που πήραν πίσω το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού, έστω την τελευταία στιγμή.

Σαν επικοινωνιολόγο με κολακεύει πάλι τα μάλα που ο πρωθυπουργός της χώρας έχει ευαίσθητα αντανακλαστικά – εν αντιθέσει με κάτι ξερόλες συριζαίους – έπιασε στον αέρα το μήνυμά μου και αντέδρασε ακαριαία.

Με κολακεύει κι ας μην με πλήρωσε γι’ αυτή την απρόσμενη, ακούσια βοήθειά μου.

Αν ξαναεκλεγεί, ίσως, έχω να ελπίζω.

Τέλος σαν 45χρόνια φούρναρη – δημοσιογράφο δεν μου κάνει πλέον κούκου γιατί κολακεύτηκα μια και καλή στα 30φεύγα μου, για ανάλογη περίπτωση, από τον Ανδρέα Παπανδρέου κι έκτοτε υπέφερα με τις δευτεράντζες κόλακες.

Τον νού σου θα ξανακατατεθεί το νομοσχέδιο την άλλη εβδομάδα στην βουλή.

Γι’ αυτό, πρώην σύντροφε, τα μάτια σου 14, μην έχει ξεμείνει και κυκλοφορεί κανας πεινασμένος κροκόδειλος κάτω από τα ήρεμα νερά της γαλάζιας σου λίμνης.

To κείμενο για το νερό που προκάλεσε τον πανικό εδώ: https://1voice.gr/kato-ta-cheria-apo-to-nero/

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More