fbpx

Το παρακράτος ξύπνησε και θέλει κι άλλους νεκρούς

0 200

Σε επικίνδυνες ατραπούς εισέρχεται η χώρα παραμονές εκλογών. Υπό το βάρος της λαϊκής οργής με αφορμή τα Τέμπη και με αφορμή τις μαζικές διαδηλώσεις σε βάρος της κυβέρνησης, σκοτεινές δυνάμεις του παρακράτους ξυπνούν και φανερώνουν το πρόσωπο τους στο φως.

Την ίδια ώρα πρωθυπουργός και αρμόδιοι υπουργοί είτε σφυρίζουν αδιάφορα, είτε σιγοντάρουν παρασκηνιακά τέτοιες συμπεριφορές, αποδεικνύοντας και στις δυο περιπτώσεις πως έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.

Τρία περιστατικά, αποτυπωμένα σε βίντεο και φωτογραφίες, στη διάρκεια των συγκεντρώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πρωταγωνιστές άνδρες της ΕΛΑΣ προκαλούν ανησυχία σε κάθε νουνεχή πολίτη αυτής της χώρας, ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης και πολιτικών πιστεύω. Το πρώτο αφορά στη στιγμή της απρόκλητης επίθεσης δυνάμεων των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών στη δαιμονοποιημένη «κάτω πλατεία», με προφανή στόχο το «σπάσιμο» της πορείας και τη διάλυση της κινητοποίησης. Το βίντεο του Κ. Παπαντωνίου της Αυγής αποτελεί αδιάψευστο στοιχείο μιας σχεδιασμένης επίθεσης των αστυνομικών δυνάμεων, με ταυτόχρονη επέμβαση μέσα στο πλήθος και ρίψη χημικών και κρότου λάμψης.

Το δεύτερο αφορά επίσης βίντεο που δείχνει ένα «τρελό» γερανοφόρο όχημα της ΕΛΑΣ να πραγματοποιεί επικίνδυνους ελιγμούς επί της Πανεπιστημίου με δεκάδες διαδηλωτές να κινούνται επ’ αυτής και με πιθανότατο έναν ή και περισσότερους τραυματισμούς.

Το τρίτο αφορά στις φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες απεικονίζουν πίσω από τις δυνάμεις των Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης κουκουλοφόρους να «ελέγχουν» τον εξοπλισμό τους, πιθανώς λίγο πριν παρεισφρήσουν στην πορεία.

Κατ’ αρχάς και τα τρία ντοκουμέντα χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης από τους αρμοδίους, πολιτική και επιχειρησιακή ηγεσία της Αστυνομίας. Να διερευνηθεί η πιστότητα τους, το αν αποτελούν προϊόν μοντάζ ή κακόβουλης ενέργειας. Με τις πιθανότητες να μην είναι υπέρ αυτού του σεναρίου, σε όλες τις άλλες εκδοχές προκύπτουν συγκεκριμένα και κρίσιμα ερωτήματα: Στο περιστατικό της επέμβασης στο πλήθος στο Σύνταγμα υπήρχε άνωθεν εντολή, και αν ναι από που; Οι ένστολοι είχαν εντοπίσει ύποπτους μέσα στο πλήθος και επιχείρησαν για να τους απομονώσουν; Το περιστατικό του «θερμόαιμου» οδηγού δεν πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω; Αν υπήρχαν τραυματισμοί ή ακόμα και χειρότερα, μπορεί κάποιος έστω και να υποθέσει ποιες θα ήταν οι συνέπειες; Και στη Θεσσαλονίκη, ποιοι ήταν αυτοί οι «κουκουλοφόροι» στο πλάι των αστυνομικών; Και καλά, το γνωρίζουμε ότι οι «μυστικοί» της Ασφάλειας κινούνται μέσα στις συγκεντρώσεις, αλλά σε μια οργανωμένη αστυνομία αυτό δεν πρέπει να γίνεται κάπως… διακριτικά;

Η χώρα μας έχει πληρώσει βαρύτατα τους παρακρατικούς μηχανισμούς, του «γκοτζαμάνηδες» και τα τρίκυκλα. Και στο απώτερο και στο πρόσφατο παρελθόν αντιμετωπίσαμε πολυεπίπεδες κρίσεις που άρχισαν έτσι, με «μυστικούς» προβοκάτορες, με στημένα επεισόδια, με βίαιη διάλυση ειρηνικών διαδηλώσεων. Δεν βάλαμε μυαλό; Δεν διδάχθηκε τίποτα ο Κ. Μητσοτάκης από το 2008 ή από το 2011;

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More