Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Το Reuters το γράφει, η Ελλάδα το ξέρει;

Η Ελλάδα θα προσφέρει 330 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει την ανάταση της εστίασης

0 108

Σε δημοσίευμά του, το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι: Η Ελλάδα θα προσφέρει σε εστιατόρια και μπαρ που έχουν κλείσει για μήνες περίπου 330 εκατομμύρια ευρώ (390 εκατομμύρια δολάρια) ως πρόσθετη χρηματοδότηση για να μπορέσουν να ανοίξουν ξανά τις επόμενες εβδομάδες, ανέφεραν επίσημες πηγές την Πέμπτη.

Περισσότερα από 70.000 εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες έχουν κλείσει από τον Νοέμβριο, όταν επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για τον περιορισμό του δεύτερου κύματος της πανδημίας του Covid-19. Αναλυτές του κλάδου εκτιμούν ότι περίπου ένας στους πέντε μπορεί να μην είναι σε θέση να ανοίξει πριν από την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο.

“Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος … να ανοίξετε ξανά τις επιχειρήσεις σας όσο το δυνατόν πιο άνετα”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης με υπουργούς και εκπροσώπους του κλάδου.

Κάθε επιχείρηση θα λάβει επιχορήγηση έως 100.000 ευρώ, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, για να χειριστεί το κόστος ανοίγματος εκ νέου, με το συνολικό πακέτο να ανέρχεται σε 330 εκατομμύρια ευρώ, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών σε δήλωση του.

Κυβερνητικοί εκπρόσωποι δήλωσαν τον περασμένο μήνα ότι τα εστιατόρια ενδέχεται να ανοίξουν τον Απρίλιο πριν από το προγραμματισμένο άνοιγμα του τουριστικού τομέα στα μέσα Μαΐου.

Ο κλάδος έχει ήδη λάβει 1 δισεκατομμύριο ευρώ από το κράτος σε δάνεια και άλλες επιχορηγήσεις.

Εξακολουθώντας να ανακάμπτει από μια οικονομική κρίση εδώ και μια δεκαετία, η Ελλάδα βυθίστηκε πάλι σε μια βαθιά ύφεση λόγω της πανδημίας και οι ελπίδες της για ενίσχυση από τη ζωτικής σημασίας τουριστική περίοδο του καλοκαιριού υπέστησαν πλήγμα από την αύξηση των λοιμώξεων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι ελληνικές αρχές χαλάρωσαν μερικώς τα μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID-19 την Τετάρτη, επιτρέποντας στα μικρά καταστήματα λιανικής να ανοίξουν ξανά.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More