Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών τέθηκε στο βρετανικό κοινοβούλιο

0 5

Στο κοινοβούλιο της Βρετανίας τέθηκε το ζήτημα της σύλληψης και κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, στις φυλακές της Αδριανούπολης, μετά από πρωτοβουλία του Αλμπέρτο Κόστα.

Ο βουλευτής των Συντηρητικών και πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τις σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου-Ελλάδας, που συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ζήτησε τόσο από τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών όσο και από την πρωθυπουργό να χρησιμοποιήσουν το βήμα τους στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και σε σχετικές συναντήσεις, «ώστε να ενθαρρύνουν την Τουρκία να δράσει όπως αρμόζει σε τέτοια ζητήματα».

Η τοποθέτηση του κ. Κόστα έγινε κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων, μετά τη δήλωση της Τερέζα Μέι με θέμα την Εθνική Ασφάλεια και τη Ρωσία.

«Η Ελλάδα έδωσε την υποστήριξή της προς την πρωθυπουργό πριν λίγες μέρες, αλλά η Ελλάδα μου ζήτησε επίσης να θυμίσω στη Βουλή ότι, όταν οι φίλοι και σύμμαχοί μας μάς δίνουν την υποστήριξή τους, είναι επίσης σημαντικό, όπου αυτό είναι δυνατό, να τους υποστηρίζουμε κι εμείς ως προς τις ανάγκες τους σε θέματα ασφάλειας», τόνισε ο κ. Κόστα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More