Τραμπ: Καταδικάζω όλους τους υπέρμαχους της υπεροχής της λευκής φυλής

0 4

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Πέμπτη ότι καταδικάζει όλους τους υπέρμαχους της υπεροχής της λευκής φυλής, περιλαμβανομένων των Proud Boys, μια ακροδεξιά ομάδα, υποχωρώντας ακόμη περισσότερο μετά τις δηλώσεις που έκανε στη διάρκεια της τηλεμαχίας του με τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν.

«Καταδικάζω όλους τους υπέρμαχους της υπεροχής της λευκής φυλής. Καταδικάζω τους Proud Boys. Δεν γνωρίζω πολλά για αυτούς, αλλά τους καταδικάζω», δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News.

Στη διάρκεια του ντιμπέιτ του με τον Μπάιντεν την Τρίτη το βράδυ, ο δημοσιογράφος που συντόνιζε τη συζήτηση ρώτησε τον Τραμπ αν αποκηρύσσει «τους υπέρμαχους της λευκής φυλής και τις πολιτοφυλακές» και αν προτίθεται να τους πει να κάνουν πίσω εν μέσω των βίαιων ταραχών που έχουν αμαυρώσει τις κινητοποιήσεις κατά του ρατσισμού σε κάποιες αμερικανικές πόλεις.

Ο Τραμπ ζήτησε να του πουν ένα συγκεκριμένο όνομα και ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στους Proud Boys, μια οργάνωση που αυτοχαρακτηρίζεται μια ομάδα «δυτικών σοβινιστών».

«Proud Boys κάντε πίσω και να είστε έτοιμοι», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος, σε ένα σχόλιο που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς θεωρήθηκε ότι ενθαρρύνει την ακροδεξιά ομάδα.

Μέλη των Proud Boys, μιας ακροδεξιάς οργάνωσης που ιδρύθηκε το 2016 στη Νέα Υόρκη, ανήρτησαν αμέσως τις δηλώσεις Τραμπ στις σελίδες τους στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, με ένα μέλος της οργάνωσης, τον Τζο Μπιγκς, να γράφει στο Twitter: «Ο πρόεδρος Τραμπ είπε στους Proud Boys να είναι έτοιμοι διότι κάποιος πρέπει να αντιμετωπίσει την αντιφά (…) λοιπόν , κύριε! Είμαστε έτοιμοι».

Σε άλλο του tweet πρόσθεσε: «Ο Τραμπ ουσιαστικά μας είπε να πάμε να τους γ…ουμε! Αυτό με κάνει τόσο χαρούμενο!».

Ήδη από την Τετάρτη ο Τραμπ άρχισε να παίρνει αποστάσεις από τις δηλώσεις του. «Δεν γνωρίζω ποιοι είναι Proud Boys», είπε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Πρέπει να κάνουν πίσω. Να αφήσουν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More