fbpx

Τραπεζικά παιχνίδια χρηματοδότησης, με… νοικιασμένες εικονικές αξίες

0 428

Με ξένα κόλλυβα έκαναν -και θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν- κάποιοι, όπως όλα δείχνουν στην αγορά, τις δουλειές τους.

Πρώτο και κύριο μέλημα τους, η χρηματοδότηση δραστηριοτήτων τους από το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Και επειδή τα νούμερα φαίνεται πως σε κάποιες από τις περιπτώσεις δεν έβγαιναν, φρόντιζαν να βάλουν και τα ίδια τα τραπεζικά ιδρύματα στο παιχνίδι.

Νοίκιαζαν αυτά με την σειρά τους γραφεία και εμπορικούς χώρους με υψηλό ενοίκιο στο μέρος που στηνόταν η επένδυση και αυτομάτως ανέβαινε η αξία της επένδυσης, έτσι ώστε, να μπορέσουν οι αριθμοί να είναι συμβατοί με τα όσα ήθελε σε επίπεδο τραπεζικού δανεισμού να πάρει ως κεφάλαιο ο υποψήφιος επενδυτής.

Ας ελπίσουμε πως αυτές οι πρακτικές δεν θα ακολουθηθούν και πάλι, όπως τελευταία ψιθυρίζεται έντονα στην αγορά, για μια άλλη μεγάλη επένδυση στα νότια.

Τα παθήματα του παρελθόντος πρέπει και να μας γίνονται μαθήματα, γιατί άλλα δανεικά και αγύριστα η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία, μετά από τρία μνημόνια και πολλή φτωχοποίηση, δεν τα αντέχουν.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More