fbpx

Προς το υφυπουργείο ο Τζωρτζάκης (upd)

0 63

Πιο κοντά στην ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων βρίσκεται, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο Παντελής Τζωρτζάκης, καθώς ο επικεφαλής της Forthnet παραιτήθηκε.

Πιο κοντά στην ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων βρίσκεται, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο Παντελής Τζωρτζάκης, καθώς ο επικεφαλής της Forthnet παραιτήθηκε.

Η fmvoice.gr είχε γράψει νωρίτερα:

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τζωρτζάκης υπέβαλλε την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι εντός των επόμενων ημερών επίκειται η ανακοίνωση της ανάληψης θέσης αναπληρωτή υπουργού ή υφυπουργού στο υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει τις αρμοδιότητες για την ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των υπηρεσιών του δημοσίου και την προώθηση των ανάλογων έργων.

Όπως έχει αποκαλύψειαπό τις 18 Νοεμβρίου η fmvoice.gr, ο Παντελής Τζωρτζάκης ετοιμάζεται να αναλάβει καθήκοντα στο υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, με αρμοδιότητα τις νέες τεχνολογίες και την πληροφορική.

Η εξέλιξη αυτή έχει δρομολογηθεί, με την παραίτηση του Τζωρτζάκη από τον ΣΕΠΕ και την αναμενόμενη αποχώρηση από τη Forthnet.

Η ανακοίνωση της Forthnet:

Η Forthnet ανακοινώνει την αποχώρηση, κατόπιν παραίτησής του, του κ. Παντελή Τζωρτζάκη, από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και Αντιπροέδρου της εταιρίας, καθώς και από τις αντίστοιχες θέσεις του στα ΔΣ των λοιπών εταιριών του Ομίλου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Παντελής Τζωρτζάκης υπήρξε εμπνευστής και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας από τη σύστασή της (1995) ασκώντας καταλυτικό ρόλο στην δημιουργία, εξέλιξη και καθιέρωση της Εταιρείας ως έναν από τους πρωτοπόρους και πιο αξιόπιστους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Κατά τη συνεδρίαση του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου ο κος Παντελής Τζωρτζάκης ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ., τους συνεργάτες του και τους λοιπούς εργαζόμενους για την συνεργασία και την σημαντική για την πορεία της Εταιρείας συμβολή τους, καθώς επίσης και όλους τους μετόχους της Εταιρείας από την ίδρυσή της για την εμπιστοσύνη που έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια στο πρόσωπό του. Τέλος, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη νέα διοίκηση για την υλοποίηση των επόμενων στόχων της Εταιρείας.

Χρέη Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Forthnet Α.Ε. αναλαμβάνει ο κ. Πάνος Παπαδόπουλος, ο οποίος ανήκει επίσης στα ιδρυτικά στελέχη της Εταιρείας και έχει διατελέσει επικεφαλής καίριων διευθύνσεών της (Τεχνικός Διευθυντής, Διευθυντής Πωλήσεων, Εμπορικός Διευθυντής, Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών Ομίλου Εταιρειών Forthnet), καθώς και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών NOVA.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος, o οποίος αναλαμβάνει επίσης αντίστοιχα καθήκοντα και στις λοιπές εταιρείες του Ομίλου, ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή του και δήλωσε ότι αποτελεί μεγάλη πρόκληση για εκείνον η περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία της Εταιρείας και εκπλήρωση των στόχων της.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Deepak Srinivas Padmanabhan, αναφέρθηκε στην εντιμότητα και το ήθος του κ. Παντελή Τζωρτζάκη και τον ευχαρίστησε για την καθοριστική για την ανάπτυξη της Εταιρείας συνολική προσφορά του. Τέλος, ευχήθηκε στον κ. Πάνο Παπαδόπουλο κάθε επιτυχία στη νέα αποστολή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Μετά από την ως άνω αντικατάσταση του κ. Παντελή Τζωρτζάκη το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας συγκροτείται σε Σώμα, ως ακολούθως:

1. Deepak Srinivas Padmanabhan, Πρόεδρος
2. Παναγιώτης Παπαδόπουλος , Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
3. Johannes Fransciscus Botman, μη εκτελεστικό μέλος
4. Βασίλειος Δουγαλής, μη εκτελεστικό μέλος
5. David Kay, μη εκτελεστικό μέλος
6. Edwin Lloyd, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
7. Majid Mohsin, μη εκτελεστικό μέλος
8. Bhavneet Singh, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
9. Michael Warrington, μη εκτελεστικό μέλος

Ανακοίνωση ΣΕΠΕ:

Σήμερα, Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, κύριος Παντελής Τζωρτζάκης, υπέβαλε την παραίτηση του από το αξίωμα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Μέλους ΔΣ του ΣΕΠΕ, για προσωπικούς λόγους.

Στην επιστολή παραίτησης, ο κύριος Τζωρτζάκης δήλωσε: ‘Νιώθω υπερήφανος που είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτή τη σημαντική συλλογική προσπάθεια από το 2003 ως Β’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΠΕ και κατόπιν από το 2007 ως Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου.

Η ηγεσία σε έναν Σύνδεσμο, όπως ο ΣΕΠΕ, με δυναμική και γρήγορες εξελίξεις, ήταν μία πρόκληση για μένα. Ανταποκρίθηκα με πολύ ενθουσιασμό και αίσθημα ευθύνης σε αυτή την αποστολή, που μου έδωσε πολλές στιγμές χαράς και ικανοποίησης, παρά τα δύσκολα προβλήματα που έπρεπε στην πορεία να αντιμετωπίσουμε και να λύσουμε.

Η πολύχρονη παρουσία μας στο χώρο των επιχειρήσεων, η εμπειρία και η γνώση που διαθέτουμε, αποτέλεσαν πολύτιμα εφόδια στη διαχείριση των θεμάτων του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Η προώθηση της ψηφιακής τεχνολογίας ήταν ο κοινός άξονας πάνω στον οποίο στηρίχθηκε η στρατηγική μας από το 2007 μέχρι και σήμερα και εκφράζω την πεποίθηση μου για τη δυναμική συνέχιση των προσπαθειών του ΣΕΠΕ με στόχο την εξέλιξη του οράματός του, οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών να βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας’.

Ο κύριος Τζωρτζάκης ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα Στελέχη και τους Συνεργάτες καθώς και τις Επιχειρήσεις – Μέλη του Συνδέσμου για τη στήριξη και τη συνδρομή τους στο έργο του κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More