fbpx

Βόλος: Πειθαρχική δίωξη κατά του γιατρού που κατήγγειλε ελλείψεις!

0 88

Ο Ν. Χαυτούρας, πρόεδρος της Ενωσης Γιατρών Μαγνησίας εγκαλείται για δηλώσεις του αναφορικά με τις τραγικές ελλείψεις στο Αχιλλοπούλειο. Χουντικής έμπνευσης πρακτικές καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ.

Με σειρά παρεμβάσεών του το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας Νίκος Χαυτούρας (φωτ.) προσπαθεί να αναδείξει την κατάσταση που επικρατεί στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο του Βόλου, εν μέσω της επέλασης της πανδημίας, που χτυπά με ιδιαίτερη σφοδρότητα τη Θεσσαλία.Μεταξύ άλλων, έχει μιλήσει για ανεπάρκεια του οξυγόνου στις κλινικές Covid-19, για την αναλογία ενός ειδικού παθολόγου ανά 110 ασθενείς, για την απουσία πνευμονολόγου και για τη διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ, ελλείψει κρεβατιών εντατικής θεραπείας, θέματα που έχει αναδείξει με ρεπορτάζ και το iatronet.gr.

Την Τρίτη, ο κ. Χαυτούρας διάβασε στον τοπικό Τύπο την πληροφορία ότι έχει διαταχθεί σε βάρος του πειθαρχική διαδικασία από τη διοίκηση του νοσοκομείου, με εντολή του διοικητή της 5ης ΥΠΕ.

Ο ίδιος πήγε στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου για να ρωτήσει. «Ο διοικητής είχε καλέσει δικούς μου συνδικαλιστές για να κάνει παράπονα για εμένα, χωρίς να καλέσει εμένα. Εγώ πέρασα τυχαία. Εξαπέλυσε μια επίθεση εναντίον μου με απειλές ότι θα με καταγγείλει. Δεν διέψευσε κάτι από αυτά που έχω πει, είπε ότι κινδυνολογώ και συκοφαντώ και κάνω κακό στο νοσοκομείο», είπε στο iatronet o κ. Χαυτούρας και πρόσθεσε: «Προσπαθούν να μας φιμώσουν, να μην πούμε για την κατάντια του νοσοκομείου, να μην αναδεικνύουμε τα προβλήματα. Να λέμε ότι όλα είναι καλά, γιατί διαφορετικά κινδυνολογούμε. Αυτά δεν μας φοβίζουν, μας δυναμώνουν. Δεν γίνεται να κρύβουμε την αλήθεια, γιατί αυτό θα ισοδυναμούσε με συνέργεια στο έγκλημα».

Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, δεν είχε διευκρινιστεί αν έχει διαταχθεί ΕΔΕ ή κάποια άλλη πειθαρχική διαδικασία. «Του ζήτησα να μου δώσει το έγγραφο. Δεν μου έδωσε τίποτα, μόνο με απειλούσε ότι θα με καταγγείλει. Δεν ξέρω αν και τι έρευνα διατάχθηκε, θα τη ζητήσω με δικηγόρο», ανέφερε ο συνδικαλιστής.

«Αν ήταν αυτοί στη θέση ενός από τους 110 ασθενείς και έπρεπε να περιμένουν το βράδυ να περάσει ο ειδικός γιατρός για να τους δει, δεν θα τα έλεγαν αυτά. Ούτε ήταν στη σύσκεψη με τον Ιατρικό Σύλλογο που εκλιπαρούσαμε τους ιδιώτες γιατρούς να έρθουν να βοηθήσουν. Εγώ ήμουν εκεί, δεν ήταν ο διοικητής», πρόσθεσε.

 

ΟΕΝΓΕ: Χουντικές πρακτικές 48 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο

Με μια ανακοίνωση σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) κάνει λόγο για αθλιότητα και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να τη σταματήσει, ενώ κάνει αναφορά και στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

«Με έκπληξη και οργή διαβάζουμε σήμερα 17/11/21 σε τοπικές εφημερίδες της Θεσσαλίας πως η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου ασκεί πειθαρχική δίωξη ενάντια στον πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, επειδή αποκαλύπτει (όπως έχει όχι μόνο δικαίωμα αλλά καθήκον να κάνει) τις απαράδεκτες συνθήκες λόγω ελλείψεων με τη νοσηλεία ασθενών στο νοσοκομείο Βόλου που επικρατούν όλες τις τελευταίες εβδομάδες.

Καλούμε τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και τους Υπουργούς Υγείας κ.κ. Πλεύρη και Γκάγκα να σταματήσουν αμέσως ΣΗΜΕΡΑ αυτή την αθλιότητα, αλλιώς θα είναι προσωπικά υπεύθυνοι για τη χυδαία απόπειρα της διοίκησης του νοσοκομείου Βόλου να ασκήσει συνδικαλιστικές διώξεις, ώστε να συγκαλύψει τις δικές της σοβαρότατες ευθύνες απέναντι στους ασθενείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More